הילדה יוצאת להצגה מהגן - חששות

ברור לי איך יתנהל הבוקר שלי באותו יום

nochda

New member
ע"פ חוזר מנכ"ל אסור לקחת אותם באוטובוס

ללא מושבי בטיחות. לא מספיק שיהיו חגורים אלא חייבים מושבי בטיחות. כמו במכונית. אם תרצי אחפש לך את החוזר. אני לא חותמת ולא מרשה. כבר עמדתי בניסיון הזה ולא הסכמתי.

מושבי בטיחות לכולם?

לא ידעתי. אני יודעת שעליהם להיות חגורים. אשמח אם תשלחי לי. תודה.

מקוקה1

New member
אשמח לראות את החוזר

גם אצלינו הקטנטנים נוסעים כ- 3 פעמים בשנה לקונצרט של כל הגנים במועצה באוטובוסים עם חגורות בטיחות בלבד.

Jackie O

New member
אצלינו גם בבית ספר יש הורים מלווים

המורות מפחדות (בצדק) לקחת אחריות לבד

osnat3333

New member
ליוויתי להצגה בטרום חובה

בעיני הגננת והס' היו לא אחראיות, שלא לומר אדישות, ולא יודעות להתנהל. האמהות היו דווקא בסדר. ההתנהלות בהסעות היא שונה מאוד מההתתנהלות בגן. יש הרבה יותר אפשרויות להיפגע. המסקנה האישית שלי - אני לא משחררת יותר להצגות עם הגננת ההיא.

macaroni35

New member
שנה שעברה לא הסכימו שאתלווה ולכן ויתרתי....

הילדים קטנים מדיי. רציתי להתלוות ונאמר לי שמתלווים ההורים לילדים ה"בעייתיים" בלבד שקשה להם להסתדר איתם. ולכן ויתרתי על התענוג בשיתוף עם הילדה. אם ילדתי הייתה מתעקשת אולי....הייתי מצרפת אבל רק בתנאי שאני הייתי מביאה אותה ישירות למקום המפגש ומחזירה. למחרת היום חברתי שכן שלחה את הילדה שמעה מילדתה כי הייתה צריכה לשירותים והאמא המלווה רק ליוותה אותה לכניסה והיא נשארה לבד בתוך השירותים והייתה צריכה לצאת עד לבחוץ על מנת לפגוש אותה חזרה וכמובן שהיא בכתה ונלחצה... אז הסיפור הזה הספיק לי..... גיל 3-4 עדיין קטן מבחינתי ולא אני לא "משחררת"............

מיקסי10

New member
את יודעת מה הכי מטריד אותי??

שהם ייסעו באוטובוס בלי כסאות בטיחות או בוסטרים מתאימים טרום טרום זה גילאי 3-4 כווולם בגילאים האלה עוד אמורים להיות חגורים בהתקני בטיחות כאלה או אחרים. אחריות די כבדה לוקחים על עצמם המארגנים לטעמי. רק בגלל זה אני לא הייתי מאשרת (אלא אם רכב ההסעות מיועד לגילאים כאלה) (הייתי כן לוקחת אותו ומחזירה מההצגה אבל לא מסכימה שיסע באוטובוס שאין בו מושב בטיחות מתאים)

rnavina

New member
נכון. למרות שבאוטובוס אין חובה להיות חגורים

בכסא בטיחות ונראה לי שיש סיכוי הרבה יותר נמוך לפגיעה בתאונה כשנוסעים באוטובוס...

מיקסי10

New member
כן גם ברכבת אין חובה...

אז מה?? מה תאונה באוטובוס היא פחות מסוכנת מתאונה ברכב פרטי? נגיד שרכבת זה יותר בטיחותי. נגיד. אבל אוטובוס? בשום פנים ואופן (בגן הקודם של עידן רצו לארגן הסעה מחוץ לעיר. לא הסכמתי. אפילו לא דקה נסיעה מבחינתי)

אבל יש חוק שבהסעות של ילדים

חייבות להיות חגורות בטיחות לא? אז למה שזה לא יהיה תקף גם בהסעת ילדים להצגה מטעם הגן?

nochda

New member
הנה ציטוט מתוך חוזר מנכ"ל

ילדים עד גיל חמש (ועד בכלל) יוסעו במושבי בטיחות המתאימים לגילם בלבד והמותקנים בכלי הרכב כהלכה באמצעות חגורת הבטיחות (המשמעות היא כי ילדים בגיל זה אינם יכולים להיות מוסעים באוטובוס ללא חגורות בטיחות). ילדים בגיל 6 ומעלה יוסעו בכלי רכב באחת משתי האפשרויות האלה: באוטובוס 1) חגורים בחגורות בטיחות בכל רכב אחר. 2) http://cms.education.gov.il/EducationCMS/applications/mankal/arc/sd10ak3_3_4.htm

מסכימה.

האוטובוס הוא מטעם היכל התרבות ומיועד לנסיעת תלמידים וילדים ממוסדות הלימוד להיכל בתוך העיר. משך הנסיעה מהגן לשם כ- 5-7 דקות בלבד. נסיעה מחוץ לעיר לא באה בחשבון מבחינתי, וודאי שלא בגיל זה אלא אם כן הייתי נוכחת או מסיעה אותה בכוחות עצמי.

לדעתי תרכבי על נושא הבטיחות בנסיעה

אפשר להגיד לגננת שאת לא מוכנה שהיא תעלה על רכב ללא התקן בטיחות מתאים, ושאת מוכנה להסיע אותה הלוך וחזור, ושתשמחי להוות עבורה כוח עזר נוסף ולהתלוות להצגה, למרות שכבר יש לה כבר צוות. (לא חושבת שיש דבר כזה יותר מדי מבוגרים מלווים - אלא אם כן היכל התרבות הגביל את המקומות)

juspan

New member
אתן רוצות להגיד לי שהילדים שלכן

לא עולים בעצם על אוטובוס ציבורי אף פעם? לגבי נסיעה בתחבורה ציבורית במסגרת טיולי גן, כאן זה אחד הדברים הכי יומיומיים ושכיחים שאפשר לראות כשעולים פתאום לאוטובוס/רכבת וכו', תמיד תמיד קבוצות של קטנטנים עם צוות גן נוסעים לאיזה טיול בעיר.

rnavina

New member
גם אני חשבתי עלזה

אל תשכחי שפה התחבורה הציבורית קצת פחות מוצלחת מאצלכם (איזה אנדרסטייטמנט). בכל אופן תל אביביות ברור שעלו על אוטובוס עם ילדים, בלי כסא בטיחות
גם לדעתי בנסיעה עירונית אין בעיה לנסוע באוטובוס שכזה.

ברחה לי ההודעה: חוזר מנכ"ל

ילדים עד גיל חמש (ועד בכלל) יוסעו במושבי בטיחות המתאימים לגילם בלבד והמותקנים בכלי הרכב כהלכה באמצעות חגורת הבטיחות (המשמעות היא כי ילדים בגיל זה אינם יכולים להיות מוסעים באוטובוס ללא חגורות בטיחות). מתוך: http://cms.education.gov.il/EducationCMS/applications/mankal/arc//sd10ak3_3_4.htm

הגננת פועלת לפי הנוהל...

לכל יציאה מהגן יש לצרף שני מלווים בוגרים. במקרה זה מצטרפות שתי בנות שהן סמינריסטיות לחינוך. אם את עדיין מגלה חשש, תבקשי להצטרף גם כן כמלווה נוספת.

למעלה