ללא מושבי בטיחות. לא מספיק שיהיו חגורים אלא חייבים מושבי בטיחות. כמו במכונית. אם תרצי אחפש לך את החוזר. אני לא חותמת ולא מרשה. כבר עמדתי בניסיון הזה ולא הסכמתי.
בעיני הגננת והס' היו לא אחראיות, שלא לומר אדישות, ולא יודעות להתנהל. האמהות היו דווקא בסדר. ההתנהלות בהסעות היא שונה מאוד מההתתנהלות בגן. יש הרבה יותר אפשרויות להיפגע. המסקנה האישית שלי - אני לא משחררת יותר להצגות עם הגננת ההיא.
הילדים קטנים מדיי. רציתי להתלוות ונאמר לי שמתלווים ההורים לילדים ה"בעייתיים" בלבד שקשה להם להסתדר איתם. ולכן ויתרתי על התענוג בשיתוף עם הילדה. אם ילדתי הייתה מתעקשת אולי....הייתי מצרפת אבל רק בתנאי שאני הייתי מביאה אותה ישירות למקום המפגש ומחזירה. למחרת היום חברתי שכן שלחה את הילדה שמעה מילדתה כי הייתה צריכה לשירותים והאמא המלווה רק ליוותה אותה לכניסה והיא נשארה לבד בתוך השירותים והייתה צריכה לצאת עד לבחוץ על מנת לפגוש אותה חזרה וכמובן שהיא בכתה ונלחצה... אז הסיפור הזה הספיק לי..... גיל 3-4 עדיין קטן מבחינתי ולא אני לא "משחררת"............
שהם ייסעו באוטובוס בלי כסאות בטיחות או בוסטרים מתאימים טרום טרום זה גילאי 3-4 כווולם בגילאים האלה עוד אמורים להיות חגורים בהתקני בטיחות כאלה או אחרים. אחריות די כבדה לוקחים על עצמם המארגנים לטעמי. רק בגלל זה אני לא הייתי מאשרת (אלא אם רכב ההסעות מיועד לגילאים כאלה) (הייתי כן לוקחת אותו ומחזירה מההצגה אבל לא מסכימה שיסע באוטובוס שאין בו מושב בטיחות מתאים)
אז מה?? מה תאונה באוטובוס היא פחות מסוכנת מתאונה ברכב פרטי? נגיד שרכבת זה יותר בטיחותי. נגיד. אבל אוטובוס? בשום פנים ואופן (בגן הקודם של עידן רצו לארגן הסעה מחוץ לעיר. לא הסכמתי. אפילו לא דקה נסיעה מבחינתי)
ילדים עד גיל חמש (ועד בכלל) יוסעו במושבי בטיחות המתאימים לגילם בלבד והמותקנים בכלי הרכב כהלכה באמצעות חגורת הבטיחות (המשמעות היא כי ילדים בגיל זה אינם יכולים להיות מוסעים באוטובוס ללא חגורות בטיחות). ילדים בגיל 6 ומעלה יוסעו בכלי רכב באחת משתי האפשרויות האלה: באוטובוס 1) חגורים בחגורות בטיחות בכל רכב אחר. 2) http://cms.education.gov.il/EducationCMS/applications/mankal/arc/sd10ak3_3_4.htm
האוטובוס הוא מטעם היכל התרבות ומיועד לנסיעת תלמידים וילדים ממוסדות הלימוד להיכל בתוך העיר. משך הנסיעה מהגן לשם כ- 5-7 דקות בלבד. נסיעה מחוץ לעיר לא באה בחשבון מבחינתי, וודאי שלא בגיל זה אלא אם כן הייתי נוכחת או מסיעה אותה בכוחות עצמי.
אפשר להגיד לגננת שאת לא מוכנה שהיא תעלה על רכב ללא התקן בטיחות מתאים, ושאת מוכנה להסיע אותה הלוך וחזור, ושתשמחי להוות עבורה כוח עזר נוסף ולהתלוות להצגה, למרות שכבר יש לה כבר צוות. (לא חושבת שיש דבר כזה יותר מדי מבוגרים מלווים - אלא אם כן היכל התרבות הגביל את המקומות)
לא עולים בעצם על אוטובוס ציבורי אף פעם? לגבי נסיעה בתחבורה ציבורית במסגרת טיולי גן, כאן זה אחד הדברים הכי יומיומיים ושכיחים שאפשר לראות כשעולים פתאום לאוטובוס/רכבת וכו', תמיד תמיד קבוצות של קטנטנים עם צוות גן נוסעים לאיזה טיול בעיר.