הילדה דורשת עגילים.

קאלה, מה עם בינתיים לתת לה ללבוש

עגילי קליפס, או מדבקות-עגילים? זה נראה כמו, מרגיש כמו, אבל לא באמת חור באוזן... ואם את רואה שהיא ממשיכה להתעקש על זה, אולי תהפכי את זה למתנת יום הולדת מיוחדת? לי עצמי עשו עגילים בגיל 5 כמתנת יום הולדת כי זה היה הדבר היחיד שרציתי ושיגעתי את הוריי עם זה עד שהסכימו. אמנם דליה קטנה עוד, אבל נשמע לי שהיא יודעת יופי מה היא רוצה... ואם תכנסי לפורום בריתמילה (שאני יודעת שאת נכנסת אליו מידי פעם) יגידו לך איפה לקנות משחת אמלה לאלחוש מקומי של מקום הניקוב.

זה מה שקורה כשעונים לפני שקוראים

את כל השרשור
כבר הציעו לך מדבקות, וגם קליפסים... מקווה שדליה תסתדר עם זה בינתיים

Kalla

New member
מתנת יום הולדת - גם מה שאמי הציעה.

מבחינתה של אמי אין בעיה לעשות אפילו ביום הולדת הקרוב (באפריל) כמתנה ממנה. אולי לא תישאר לי ברירה אלא להסכים (למרות שאנסה לעשות הכל כדי לדחות). משחת אמלה זה רעיון מצוין ודווקא יש לי אחת סגורה בבית. קניתי לפני הלידה מחשש לתפרים ובסוף למזלי לא הייתי צריכה. אגב, לא שמת לב שאני כותבת לעיתים בפורום ברית מילה? אמנם לא לעיתים קרובות כל כך, אבל בקביעות.

ימימה

New member
עם אמלה לא כואב בכלל

אני הצלחתי לדחות את העגילים מגיל 4 עד גיל 7+ בתואנות שונות ומשונות. לבסוף סיכמנו על יומולדת 7 כתאריך הקובע, אבל ברגע האחרון היא השתפנה, מפחד הכאב, והניקוב נדחה למועד מאוחר יותר. בסוף תיאמה עם חברה, והלכנו לעשות ביחד, שתי אמהות מבוהלות ושתי ילדות נרגשות. לפי עצת חברה, שמנו אמלה שעה לפני הניקוב (צריך לקרוא טוב את ההוראות וליישם, אחרת זה פחות משפיע), וני אומרת לכם - הבת שלי, שהיא פחדנית היסטרית מכאב, ועל כל שריטה יכולה ליבב שעות, אפילו לא הרגישה! בעגיל השני היא שאלה את המוכרת מתי כבר תנקב, *אחרי* שהיא כבר ניקבה... גם לחברה זה עבר באותו אופן. השתמשנו באמלה גם אח"כ כדי להחזיר עגיל שנפל, לפני שהאוזן החלימה לגמרי, וכמובן שגם שם זה מאד עזר. אז זה לא שאני חושבת שאת צריכה לעשות לה עגילים מחר (גם אני דחיתי את הבת שלי ככל שיכלתי), אבל לפחות מהניקוב אין מה לחשוש. הסיבוב של העגיל כל ערב טיפונת כואב, אבל לא בלתי נסבל, וכמובן שתמיד יתכן אח"כ זיהום או דלקת, אבל זה כאב מסוג אחר, ותמיד ניתן להוציא את העגיל.

Kalla

New member
איזה יופי שעבר בקלות.

אני מקווה שכשנגיע ליום החירור (בתקווה עוד כמה שנים), גם לנו יעבור ככה.

vered4

New member
אולי תקחי אותה לראות איך עושים?

קראתי את כל השרשור, ואני לא שותפה להסתיגויות מהגיל הצעיר. נכון שיכולה להיות בעיה של משחק שבו ימשכו את העגילים, אבל אפשר להגיד לה שקונים רק עגילים צמודים. ואפשר להצמיד את זה ליום הולדת, כדי לחכות עוד כמה חודשים כדי לראות שהשגעון לא עובר לה בנתיים. הבעיה שיכולה להווצר, היא רק אם לא תצליחו לעמוד במשימת הטפול אחרי הניקוב, אבל לפי איך שאת מתארת אותה- לא התרשמתי שהיא תתנגד. לגבי שיטות "הבמקום". יש טושים שאפשר לצייר איתם על העור- אולי תציירי לה עגילים?

ב ה י ר

New member
אז אני היחידה שבעד?

אני לא רואה כל בעיה בעגילים ברגע שזה נעשה ע"פ רצונה של הילדה. לי יש זיכרון נהדר בגיל ארבע שהייתי בטיול בצפון עם הוריי ובקשתי עגילים לקחו אותי לחנות בנהריה ושם עשו לי עגילים ואני זוכרת שבחרתי לי זוג עגיליי זהב צמודים בצורת לב ואיזה שנה שלמה הסתובבתי כמו טווס בגן . הייתי פשוט מוקסמת מהעגילים. לא זכור לי עיניין הכאב ואני הייתי ילדה פחדנית ומפונקת כניראה שהרצון גבר על עיניין הכאב.

לאה_מ

New member
אני מנסה לחשוב ממה באה ההתנגדות

שלי. אני מנסה לחשוב אם מישהו מהילדים שלי יבוא אלי - לא בגיל 3, בגיל 13, נגיד - ויבקש לעשות פירסינג בסנטר, למשל, מה אני ארגיש. אני די בטוחה שארגיש התנגדות עזה. אני די בטוחה שאני לא כל כך רוצה להסכים לכך. אני עוד לא סגורה על זה. אולי כדאי שאני אתחיל לחשוב עכשיו, לפני שהם יתקילו אותי

Kalla

New member
לגבי פירסינג...

אני אגיד לך ממה נובעת ההתנגדות העזה, בכל גיל, לפחות אצלי. בעיני זה פשוט דוחה ולא אסתטי. פשוט עניין של הרגל תרבותי. עגילים, לעומת זאת, יפים בעיני והשאלה היחידה היא של תזמון. אגב, מעניין שכאן הרוב היה נגד לעשות עכשיו, אבל בפורום אימוץ כולם היו דווקא בעד. איך אפשר להסביר זאת?

תּמר

New member
מה שבעינייך עכשיו לא אסטטי

יכול להיות אסטטי מאוד בעיני הילד שלך, ולכן זאת לא סיבה אמיתית לאסור. בעיני, פירסינג עלול להזיק לבריאות, וזה מעשה לא הפיך, לכן נראה לי שכל עוד זה באחריותי - אתנגד לכך, ואם ילד בוגר¸ שעבר את הטיפש-עשרה ובוחר כך מתוך רצון אמיתי ולא מתוך לחץ חברתי, יבחר לעשות זאת - לא תהיה לי מילה נגדו (אע"פ שאמשיך להתנגד). בעניין עגילים, זה הרבה יותר נפוץ. יש הורים שמנקבים חורים לתינוקות קטנים, ובארגנטינה או ברזיל עושים זאת לפני השיחרור מביה"ח לאחר הלידה.בכל זאת, עדיין מדובר בפציעת הגוף, ויכולות להיות לזה השלכות אסטטיות שליליות (לאחותי גדלו גידולים מסביב לחור, בעקבות הניקוב, ואע"פ שאין לזה השפעה רפואית מרחיקת לכת, זה מאוד לא יפה, וזה אמנם קטן עם הזמן, אבל לא עבר לגמרי).

תּמר

New member
וכדי להסיר ספק ...

אמא שלי מאוד התנגדה לניקוב חורים, ואחותי עשתה את זה על דעת עצמה בגיל 14. אותי ניקבו, למורת רוחה של אימי ולשמחתי הרבה, בגיל שתים עשרה כמתנת בת-מצוה. מה שהפריע לאמא שלי היה הרעיון של פגיעה בשלמות הגוף (ואולי גם דעות קדומות על כך שעגילים זה "רומני")

אפרתש

New member
מי ניקב אותך למורת רוחה של אימך!?!

איזו חוצפה. וכן, גם אצלנו דיעות קדומות על רומנים שיחקו תפקיד ....

תּמר

New member
אחות שלה, באישורה כמובן

אבל היא לא שמחה על זה... זה בהחלט לא חוצפה. אמא שלי התייעצה עם רב פוסק, כדי לדעת אם אין איסור הלכתי, והוא אמר לה שגם בעיניו זה לא מוצא חן, אבל זה בהחלט מותר.

אפרתש

New member
זו קצת חוצפה

אם אדע שמשהו מאד מפריע לאחותי, לא אתן את המשהו הזה במתנה לבתה. (אם אימך לא הביעה את הסתייגותה בצורה ברורה, זה כמובן סיפור אחר).

זו דווקא כן סיבה אמיתית לאסור

כי פירסינג הוא באברי גוף שאינם בנויים לניקוב, יש בהם מערכת עצבית, כלי דם ומערכת חושית שאינה מיועדת לפציעה מכל סוג שהוא ושיש תורות ותאוריות שטוענות שמהווה אף פגיעה בבריאותם (שלא לדבר על זיהומים, מהיותם אזורים שקשה לשמור היגייניים לאורך זמן). ויתרה מזאת, זוהי אופנה חולפת וניכר שכך ע"י ריבוי הסרת עגילי הפירסינג של המנוקבים למיניהם ככל שהם מתבגרים. כאמא, אני חושבת שחשוב שאנסה לפחות למנוע פגיעה בגוף ילדי שדי ברור לי שהיא לא הפיכה ושהם יצטערו עליה בעתיד. זה שונה מהותית מעגילים או קעקוע.

תּמר

New member
את רק אישרת את דעתי...

אני חושבת שסיבה בריאותית, וכן שמדובר באופנה חולפת (כמו חור שני? או עגיל לגברים?!*) הינן סיבות לאסור על הילד, כדי שלא יצטער אח"כ על טיפשות נעורים. מה שהתכוונתי לאמר הוא, שאסטטיקה זה עניין אינדיבידואלי. מה שנראה יפה בעינייך, יכול להראות מכוער בעיני, ולכן זאת לא סיבה נכונה, כי אפשר להפריך אותה. * לפני כחמש-עשרה שנים, ואולי יותר, זה נחשב "אופנה חולפת", והיום זה מאוד מאוד מקובל.

vered4

New member
הבנתי אותך חוץ מהסוף

קעקוע למשל, זה משהו בלתי הפיך לחלוטין, הרבה יותר מאשר למשל חור לנזם באף, שבדרך כלל כמוציאים את העגיל לא רואים אותו. יש גם הבדל איפה החור באוזן, אם זה בתנוך זה לא נורא, אבל בחלקים אחרים של האוזן ההשפעה היא כמו של דיקור. ולגבי פירסינג באופן כללי, כשהבת שלי רצתה- דנו ביחד איפה כדאי ולא כדאי. הורדתי אותה מחירור הפרצוף ובסופו של דבר היא עשתה פירסינג בטבור. נכון שאחרי לידות יכול להיות שהחור יהיה לא מאוד יפה, אבל אחרי לידות יש סיכוי שאף אחד (חוץ מבן זוגה) יראה אותו. עכשיו, אפילו לדעתי (והתנגדתי בהתחלה), זה ממש יפיפה לה.

למעלה