הילדה דורשת עגילים.

Kalla

New member
הילדה דורשת עגילים.

דליה, בת 3 פחות חודשיים, כל יום חוזרת ומבקשת שנעשה לה עגילים. ממש מתחננת. יש לציין שהיא ילדה מאוד בוגרת, שיודעת מה היא רוצה ומאוד מקפידה על ההופעה שלה. מרגישים שהיא כבר אישה קטנה, שמאוד אכפת לה מה היא לובשת ואיך היא נראית. היא גם לא ילדה שיש לה יותר מדי דרישות והיא יודעת לוותר כשהעניין לא ממש עקרוני לה, אך כאן רואים שזה מאוד חשוב לה. כעקרון, אין לי שום דבר נגד עגילים ולי תמיד יש עגילים באוזניים ואין לי כל התנגדות עקרונית לכך שגם לה יהיו - להפך, אני חושבת שזה יתאים לה מאוד וגם אין לי ספק שזה לא שגעון חולף אצלה. אבל, כמובן, מדאיג אותי התהליך עצמו ועוצמת הכאב שהיא הולכת לחוש. אני מסבירה לה שזה כואב ושכדאי לחכות לגיל בוגר יותר, אך לא נראה שהיא מתרשמת מזה. יש לציין שהיא ילדה שיודעת להתמודד עם כאב בצורה יוצאת מן הכלל. היא אף פעם לא בוכה בחיסונים, אפילו כשמרגישים שכואב לה, ואף טורחת לחייך לאחות שזה עתה דקרה אותה. היא עוברת תמיד את כל הבדיקות ואפילו הלא נעימות ביותר עם חיוך על הפנים ותוך הבעת סקרנות למה שנעשה לה. היא ילדה מאוד ספורטיבית וחזקה פיזית ונפשית, מלאת בטחון עצמי ושמחת חיים (טפו טפו טפו). אני בהתלבטות קשה - אני בטוחה שהיא תהנה מאוד מהעגילים וגם אין לי ספק שהיא תדע להתמודד עם הכאב, אך מצד שני אני חוששת שאולי זה לא אחראי מצידי לא לחכות עוד כמה שנים, שזה לא יהיה נכון לגרום לה כאב למרות שהיא רוצה ויכולה לסבול אותו. אין לי ספק שיהיו לה עגילים במוקדם או במאוחר. השאלה רק: מתי? אשמח לקרוא את דעותיכם בנושא.

לאה_מ

New member
אני אישית הייתי מחכה כמה וכמה שנים.

אני חושבת שלילדה בת 3 קשה לצפות את התוצאות של הבקשה שלה (גם במישור המיידי - תחושת הכאב, דלקת שעלולה להתפתח, וכו', וגם במישור הרחוק יותר - החלטה לטווח ארוך מאד). מרשים מאד מה שאת מספרת על האופי שלה (בהודעה הזו במיוחד, אבל התרשמתי מזה גם מהודעות אחרות שלך) - שהיא כל כך נחושה והחלטית ויודעת מה היא רוצה. זה נהדר. אבל אני עדיין נוטה להמתין עם החלטות מהסוג הזה. כשהיא תהיה בת 12, למשל, תהיה לה יותר יכולת להבין את ההשלכות של הבחירה שלה, ולקבל החלטה יותר מושכלת. מה שכן, אולי את יכולה להציע לה בינתיים עגילים שלא צריך בשבילם חורים באזניים (או אפילו את המדבקות האלה של הילדות, או שזה ממש לא לעניין מבחינתה?).

Kalla

New member
כעקרון, מסכימה איתך.

בגלל זה עד כה סירבתי בתוקף. אני מסופקת שהיא תמשוך עד גיל 12, אך אני בהחלט חשבתי על לחכות עוד כמה שנים טובות. פשוט היא כל כך מבקשת... לגבי עגילים ללא חורים ומדבקות - לא הצעתי לה עדיין מהסיבות הבאות: לי אישית עגילים בלי חורים תמיד הכאיבו מאוד לאוזן ועשו בעיות של אודם וכו'. לדעתי זה לא פתרון, מה גם שזה עלול ליפול וללכת לאיבוד. לגבי מדבקות - פשוט אין לי מושג שקיים דבר כזה. מה זה בדיוק ואיפה קונים? יכול להיות שזה בהחלט יכול להיות פתרון לתקופה הקרובה.

לאה_מ

New member
בכל חנות של שטויות כאלה של בנות

(סביר להניח שגם בחנות צעצועים או חנות מכשירי כתיבה שכונתית) יש "עגילים" שזה פשוט מדבקות קטנטנות זוהרות (בד"כ) שאפשר להדביק על התנוך של האוזן (עד שזה נופל
) - זה בא בדרך כלל על נייר קטן (כמו שקונים קעקועים או מדבקות) כמה זוגות יחד.

Kalla

New member
תודה רבה!

פשוט לא נכנסתי אף פעם לחנויות כאלה וכנראה לכן אני כזאת בורה בתחום.

../images/Emo6.gif ולקאלה - נסי את הכל ב- 2 שקל

יש להם עגילי מדבקה, עגילים תלויים, שרשראות, צמידים, חגורות, סיכות, קוקיות - כל מה שנמצא בחלומותיה של בת השלש שלך ובת השנתיים ושליש שלי, שכבר יומיים מסתובבת בבית עם חזייה שלי מעל הבגדים שלה ועם כל השרשראות שהיא מצאה בבית

הקדמת אותי בעניין המדבקות ../images/Emo13.gif

חוצמיזה שיש עגילים תלויים שאינם לחורים באזניים. ואפשר לקנות לה חרוזים וחוטים וסוגרים ושתעשה כאלה לעצמה. הרבה יותר שווה מניקובי גוף למיניהם.

Shellylove

New member
אבל אולי לדליה זה לא

יכאב, ואם כן, אולי זה "יוריד אותה מהעניין" לכמה שנים? ובלי קשר- היא נשמעת מקסימה!

gudat

New member
וואו, כבר???

נשמעת מדהימה הבת שלך. האחיינית שלי בגיל ארבע אמרה שהיא זורקת את המוצץ ומבקשת בתמורה עגילים. אחי ואשתו התפחלצו- אבל זה מה שהיה. סתם אנקדוטה. הפיתרון של לאה נשמע לי מצויין. ספרי לנו אם היא הסכימה, לי נשמע שאחרי תקופה קצרה היא תבין שזה לא הדבר האמיתי, ותחזור לבקש. בלי קשר- אני הייתי מסרבת בשלב הזה. אמנם היא בוגרת והכל, אבל יש דברים שלא מתאימים (בעיני). לא מוצאת מעבר לרצון העז שלה סיבה להסכים לזה. יש הרבה דברים שאנחנו רוצים אבל זה לא מתאפשר... מבחינתי זה אחד הדברים האלו עבורה....

אני מאוד נגד עגילים בגילאים האלה

בשביל מה ביכלל צריך את זה, יש לנו תינוקת בת כמה חודשים וכבר עשו לה עגילים בשביל מה????עדיף באמת עגילי מדבקה מאשר להסתכן בדלקת או שאיזה ילד סקרו ימשוך לה באוזן. שלך חנה גונן

Kalla

New member
עדכון.

ראשית, תודה על המילים החמות על דליה. היא באמת ילדה נהדרת. שנית, דיברתי איתה על המדבקות. עשתה פרצוף אבל בסוף הסכימה. נראה לי שיותר מתוך רצון לרצות אותי (היא בהחלט יודעת להתפשר) מאשר כי זה מה שהיא רוצה. לא נראה לי שזה יספק אותה לתקופה ממושכת, אבל לפחות יש פתרון מיידי. כשנגיע לגשר, נעבור אותו. כעקרון, על סמך רמת הבגרות שהיא מגלה כבר היום, לא נראה לי שאני אמשוך אותה עד גיל 12 או קרוב לזה. אני בהחלט מאמינה שלא יאוחר מגיל 6 היא כבר בהחלט תהיה מסוגלת לשפוט במה היא רוצה ומוכנה לעמוד כדי להגשים את רצונותיה (בתנאי שהם סבירים, כמובן) ובמה לא. אם אז תתעקש על עגילים - לא נראה לי שאמנע ממנה. באותו עניין, סיפרה לי המטפלת שנכדתה בגיל 4 גם נורא רצתה עגילים. גם לה הסבירו שזה כואב מאוד, אך היא התעקשה ובסוף ההורים נכנעו ועשו לה. היא אמרה שהילדה לא בכתה בכלל - עד כדי כך רצתה - ולא הייתה מאושרת ממנה. כוחו של רצון.

עומר רוצה עגיל

וזה ילד שמפחד נורא מדקירות. כמו ילד פולני טוב הוא לא בא לבקש עגיל אלא שאל אותי (בלי שתהייה שום שיחה בנושא קודם): אמא, למה את מתנגדת לעגילים באזניים? עניתי שאני לא מתנגדת, אני פשוט לא מתה על ניקובי גוף ובעצמי לא עונת עגילים, אבל למה הוא שואל? רק אז הוא ציין שהוא בעצם רוצה עגיל....הזכרתי לו שהוא מפחד מדקירות. עברו יומיים. היום הוא סיפר לי שהוא נתן לאבא שלו להדקים עליו דיקור סיני עם סוג המחטים העבה יותר שיש. הילד מתאמן....
ועוד סיפור על פחדני דקירות וחורים בגוף: יש לחברה שלי בת בת 17 שעד עצם היום הזה צריכים שני ההורים וסבא וסבתא וכמה חברות ללכת איתה לבדיקות דם וחיסונים. אבל....היא עשתה לבד ובלי לשאול פירסינג בלשון.

הבת שלי הלכה עם חברה שלה לעשות

עגילים לחברה (איתנו האמהות, כמובן). הבת שלי הייתה אז בת חמש והחברה בת ארבע ורבע. עד אז הבת שלי מאוד רצתה עגילים ואני התנגדתי (תיכף אסביר למה). מצפיה בחברה שניקבו את אוזניה - עבר לבת שלי כל החשק לעגילים, כנראה להרבה שנים
. אותה ילדה, שמורגלת בזריקות (הוריה טיילו איתה בארבע שנותיה בהרבה מדינות שלצורך ביקור בהן צריך חיסונים לא מעטים) והוגדרה ע"י אמה כ"אדישה לכאב", צרחה עד לב השמיים תוך כדי הניקוב ואחריו. הבת שלי, בראותה זאת, הודיעה לי שהיא לא רוצה עגילים ומאז (כמעט שנה), הנושא לא עלה שוב. ואני כבר לא מדברת על הכאב היומיומי שבסיבוב העגילים במקומם, עם זה הילדה התמודדה לא רע. ואגב, האיש שניקב לה את החורים באוזניים, אמר שהיא באמת חריגה מבחינת ההתייחסות לכאב במובן זה, שרוב הילדות לא מוכנות לנקב את האוזן השניה אחרי הראשונה וחוזרות, אם בכלל, רק אחרי כמה ימים... ולמה אני לא הסכמתי מראש? כי אני חושבת שילדה בת 5,ועל אחת כמה וכמה 3, לא מספיק בוגרת כדי להבין את כל ההשלכות - את הכאב, את הצורך בטיפול יומיומי במשך שבועות לאחר מכן (מריחת אלכוהול לחיטוי ומניעת זיהומים), את הכאב בזיהום, את הסכנה שבתלישת התנוך עם העגיל בזמן משחק וכיו"ב. אז אני הייתי הולכת באמת על עגילי המדבקות (רק שהם נופלים ממש מהר...) ולא ממהרת להסכים לעגילים אמיתיים.

קראתי עכשיו את העדכון שלך

ורציתי להוסיף, שאותה ילדה מאוד מאוד מאוד רצתה עגילים והיוזמה הייתה לחלוטין שלה, ולא של הוריה.

למעלה