היכן שבכל התחיל...

K © B I

New member
כן איזה מבאס...

המגדלים האלה מדהימים! אבל הגייט יותר... (לא לשכוח שיש להם הרבה כסף בגלל נפט וזאת הסיבה)

DerBleistift

New member
אישית, מאד קשה לי עם המגדלים

הללו. העיצוב הכללי נאה (משולש עם גג משופע) אבל יש להם יותר מידי ג'אנק עליהם, הם היסטריים מידי ולא כ"כ מעניינים. וכן, הם בנויים בפני עצמם, באמצע שום מקום, ולא כחלק ממכלול עירוני מתקדם ומעניין. סתם קקה שחצני ומתיימר. אבל אני לא כ"כ בטוח שהגייט יותר יפה מהם. הוא מרשים ונחמד, אבל העיצוב שלו הוא לא הדבר הכי מבריק שראיתי מעודי. לשם השוואה, ה"מיין טאוור" בפרנקפורט, אשר מציג תפיסה עיצובית דומה, הרבה יותר יפה ומעניין.

K © B I

New member
אתה מדבר ישר ולעניין!

יש לך את זה!
בכל מקרה הם באמת תקועים באמצע שום מקום, וזה דוחה...

danezeq

Member
אבקש את רשותכם להביע את

דעתי הראדיקאלית
מקווה שליאור לא יחסום אותי בטענה שאני לא שפוי
אוקיי, המגדלים הללו מדהימים - עוצרי נשימה - כל אחד לחוד בלי שום חיסרון בעיצוב אבל! למה הם לא מקבילים אחד לשני? ואם לא מקבילים - למה אין שום הגיון בסידור שלהם? כאילו כל אחד מונח מול השני, סובבו אותם כמו סביבון ומה שיצא יצא. זה מבחיל! זה נותן למגדלים מין פוזה כזאת של "אנחנו סתם פרוייקט בשום מקום, אין לנו קשר לדובאי" חבל!!! - זה פשוט לעשות שני מגדלים משולשים ככה, זה לא כמו עזריאלי, שם זה שונה לחלוטין, שם כל מגדל הוא בצורה גיאומטרית אחרת, ולכן מותר להם לחגוג ולהשתגע, אבל תארו לכם שכל ת"א הייתה נראית כמו עזריאלי? זה כמו לתת לילד בן 3 לשחק עם קוביות בצורות שונות, הכל יוצא בלאגן. בעעע

benarc

New member
צר לי לאכזב אותך אבל יש המון היגיון

הם כן מקבילים האחד לשני. המשולש מבלבל. סביר להניח שההיגיון עומד מאחורי הצורך לקבל אור יום ישיר במרבית שעות היממה, בלי שהאחד מסתיר את השני. התמונה שמוצגת אינה מאפיינת את הולך הרגל, או הנוסע ברכב לידם. זוהי תמונה כמו במבט על מודל מוקטן. האפשרות להתרשם מהם היא רק בצורה זו, או במרחק המאפשר לראות את התמונה בשלמותה. אין שום אובייקט בעל פרופורציה דומה, או מקשרת בינם לבין שאר המיבנים בסביבה. הפרוייקט הוא חיזיון מידברי ובכך הוא הצליח. (האדריכל) בני

danezeq

Member
לא הבנת אותי, עכשיו תבין

כשאני אומר "מקבילים אחד לשני" אין די בכך שאחד מצלעותיו של כל מגדל תקביל לצלע ממול במגדל השכן, זה לא הופך אותם למקבילים - זה עדיין נראה כמו תקיעה אקראית של המבנה. תראה בציור 1- אלה מגדלים מקבילים (אפשר גם לסובב אחד מהם ב180 מעלות וזה עדיין יעבור את האישור שלי
) בציור 2 אפשר לראות את המצב בפועל, בה צלע אחת מקבילה, אבל המגדלים משרים תחושה של חוסר זיקה בינהם

benarc

New member
כנראה עוד לא גיבשת דעה לגבי המושג..

מקבילים. קבל ציור שישנה את חייך לחלוטין.
בני

danezeq

Member
1=3

אז מה יש כאן לשנות? זה בדיוק מה שכתבתי בהתחלה - העיקר שיהיו מקבילים ל2 אני לא קורא מקביל הלוואי וזה היה כמו 1 או 3 רק לא 2

DerBleistift

New member
הגיון יש

הם אכן מקבילים, הבסיסים שלהם פונים אחד כלפי השני. באמת קצב קשה לראות את זה מהתמונה שהבאתי, אף אחפש תמונה טובה יותר שלהם ע"מ להדגים. ללא ספק, הפרוייקט הוא בגדר "חזון", כמעט "פאטה מורגנה" למי שהולך במדבר, אבל אני חושב שיש שם ניגוד קיצוני בין הבניינים לסביבה, מה גם שהם מנותקים כליל משאר גורדי השחקים של אבו-דובאי. בכך, הם מושכים את כל תשומת הלב לעצמם, אבל מאבדים הרבה מהיופי הכללי, שלהם. לטעמי, מבנים שכאלה צריכים להיות משהו ממכלול עירוני גדול יותר. ומבחינת החזות שלהם... פשוט נוראה. ללא סדר, ללא אלגנטיות, סתם פסים לרוחב ולאורך, צבעים, זכוכיות פרלקטיביות מסוגים שונים. ממש לא מוצלח.

חזוקה

New member
אני ממש לא מבין את ההיגיון הכלכלי ב

בנייה של מבנים בגבהים באלה (340 ו-270) כשיש כל כך הרבה שטח שבטח עולה גרושים

DerBleistift

New member
זה היופי שבמגורים על בארות נפט

"הגיון כלכלכי" זה מונח שאתה לא מוצא במילון.

CityBoy

New member
מדהימים ביותר

ואני דווקא חושב שעצם זה שהם מצויים באמצע שומקום מעצים את התחושה ואת ההתפעלות מהם. בנוף עירוני הם נבלעים, במדבר אפשר לחזות במלוא הדרם. מעבר לזה, תנסו לדמיין את התחושה המדהימה של ברי-המזל שגרים/עובדים בקומות האחרונות.. לראות משטחים פתוחים ב-360 מעלות, לראות את המדבר המדהים ולהנות מהנעימות של המשרד והזכוכית המבודדת... כשבחוץ 50 מעלות ובפנים כיף.. הכי קרוב שאנחנו יכולים להגיע לזה הוא באילת במלונות שצופים אל הים.

למעלה