היכן ואריז?

סטאניס מצביא גרוע?-ממתי

הוא הביס את כל צי הברזל והשמיד אותו במהלך המרד של התמנונים -זה מצביא גרוע? הוא החזיק בקץ סופה במהלך המצור הארוך והקשה ביותר במרד-זה מצביא גרוע? בקשר לדיון-אני מניח שאחרי שוויתר על הסיכוי למעלה מלך הוא ינסה לכבוש שטחים בצפון כדי לבסס את כוחו מחדש

myochay

New member
לדעתי

סטאניס מצביא ימי טוב לא סתם נתנו לו לבנות מחדש את הצי המלכותי לאחר כיבוש מעלה מלך. כמו שהזכירו הוא גם ניצח את הצי של הגריג'וים. מה שנותן מצביא ימי אבל ביבשה, כשאתה מגן על קץ סופה אתה לא צריך להיות מצביא מזהיר אלה רק להישאר מאחורי החומות ולחפס דרך להבריח אוכל.(בצלים,דאבוס) המבחן הבאה שלו היה במעלה מלך נגד הלאניסטרים וטילור שם הוא נחלש לא הצליח לשמור על משמעת וחלק גדול מצבאו ערק לצד השני. מול הפראים הוא רק חיסל אנשים לא מצוידים וחסרי מבנה. בקיצורעדיף שסטאניס ישאר על הים ולא ביבשה

נגעת בנקודה,, ופספסת אותה.

סטאניס מצביא ימי טוב, ולא כל מצביא ימי מתאים לתמרונים השונים של היבשה - עד כאן נכון. אבל סטאניס, איש ממושמע, קשוח, טקטיקן טוב, חסר כישורים חברתיים, חסר כריזמה, מרתיע אנשים ביושר הקיצוני שלו. הם יעדיפו ללכת אחרי אחיו היפה, או אחיו ההולל, האנושי שיוביל אותם גם במהלך מסיבה סוערת וגם בסערת הקרב. הם יבואו בעקבותיו למען אותו אח. אבל לא יתקבצו תחת דיגלו כדי לתמוך בו. לכן, רבים כל כך לא נענו לו ולא התייצבו לתמוך בתביעתו, ולכן רבים מאלה שכבר כן התייצבו, ערקו מיד לכשהיה נדמה להם שהם רואים את אחיו - רנלי. כל עוד הוא נשאר בתפקיד הטקטיקן, הלוחם, ולא האסטרטג, המדינאי, המנהיג שצריך גם לכישורים חברתיים או ליכולת לקרוא מפה פוליטית [ כמו בצפון], הוא במיטבו. גם בארץ שלנו, בהיסטוריה הקצרה והמאד לא פנטסטית שלנו, אפשר לראות מפקדים מעולים מהצבא שנכשלים כשלון חריף בתור מדינאים. סטאניס כדוגמא למעבר גנרלים לפוליטיקה

myochay

New member
אתה צודק אבל

איך אתה מסביר את אי הידיע של התקרבות הלאניסטרים. 150 פראים שמסתובבים ביער המלך לא אומרים מנועה ממנו לדעת שצבא גדול 50,000-80,00 איש מתקרבים אליו. סטאניס הוא לא פוליטקאי ולא טקטיקן יבשתי.

כריכרכה

New member
אין בסיס לטענה שהוא מצביא ימי טוב

הוא נתן את הפיקוד על הצי שלו בקרב על מעלה-מלך לאיש שלא טרח לשלוח ספינות סיור, כפי שדאבוס שם לב. דרגונסטון ככל הנראה נכנעה לו בלי קרב אחרי המרד של רוברט ואין לי ספק שהצי תחת פיקוד היה גדול פי כמה מזה של אנשי הברזל במרד של באלון גרייג'וי. רבים נוטים לשכוח שסטאניס על הצי האדיר שלו ורבבות חייליו כבר הפסיד למעשה בקרב על מעלה-מלך עוד לפני שטייוין וטיירל הגיעו. התקווה האחרונה שלו הייתה כמה מאות אבירים שניסו לחצות את הנהר על גשר ספינות טבועות שקרס והיה קורס בכל מקרה, ואפילו היו מצליחים לעבור זה לא היה מספיק. הניצחון על כמה מאות לוחמים של אנשי פרא היה צפוי מראש והתבסס בעיקר על המידע על נתיבי הסיירים ביער המכושף שסיפק לו קוטר פייק. אני מאוד אוהב את סטאניס אבל אי אפשר להתעלם מההשפעה ההרסנית של מליסנדרה על אופיו ומהיותו פולטיקאי זוועתי ומצביא גרוע.

לגוטל

New member
איפה יש את הפרקים האלו ?

כל הזמן מדברים פה על פרקים ממשתה לעורבים ואין לי מושג שהם קיימים בכלל ! ראיתי רק את הפרק של סרסי ואת הפרק של בית גרייג'וי, אשמח אם תציפו אותי בכמה שיותר קישורים לעוד פרקים חדשים !

Ergil

New member
אני חושב

שאם ואריז היה יודע שג'ון הוא טארגריין הוא כבר מזמן היה עושה משהו בעניין. הניחוש שלי הוא שאו שג'ון ימות בלי לדעת שהוא טארגריין או שהאולנד ריד יגלה לו.

כריכרכה

New member
גם ג'וג'ן ומירה יודעים את זהותו

של ג'ון, די ברור מהספרים שהם מכירים את סיפור "אביר העץ הצוחק" עד הסוף ושהם מבינים אותו לגמרי. לגבי אדישותו של ואריז כלפי ג'ון, אני כלל לא בטוח. אנו יודעים שבמשך שנים ארוכות דאני ווייסריז הסתובבו כקבצנים בערים החופשיות וואריז לא נקף אצבע.

Ergil

New member
אני לא בטוח שג'וג'ן ומירה יודעים

אני לא רואה שום סיבה שהאולנד יספר להם משהו שרק הוא ונד יודעים, משהו שנד לא סיפר אפילו לקייטלין ולג'ון.

אבל...

אני לא חושב שהם סתם סיפרו לבראן את הסיפור על אביר העץ הצוחק. בטוח יש לכך חשיבות מסויימת בעיניהם.

Ergil

New member
רוב הסיפור לא ממש קשור

לג'ון ולהוריו, יהיו מי שיהיו. הרבה יותר סביר להניח שהחשיבות של הסיפור בעיניהם היא שהגיבור שלו הוא האולנד.

כריכרכה

New member
לי דווקא נראה שחשיבות הסיפור היא

הקשר המיוחד בין בית סטארק לבית ריד.

לגוטל

New member
אני מסכים

הולאנד ריד מאוד מעניין וחשוב, מקווה שבעתיד נשמע יותר ממנו. בפרולוג של בית גריג'וי ויקטוריאן מזכיר כמה פעמים את 'אנשי הביצות' עם החצים הרעילים שלהם והצרות שהם גורמים להם בחפיר קיילן, זו כמובן עבודה של בית ריד.

כריכרכה

New member
הם אומרים שהסיפור נמשך ושיש לו סוף

עצוב, זה נראה לי די ברור שהסוף העצוב הזה הוא במגדל האושר בדורן. כמו כן, אאז"נ, ג'וג'ן מסתייג בתחילה מהרעיון לספר את הסיפור, מה שמלמד על האפשרות שהאולנד ביקש מהם לשמור עליו בסוד, מה שמגדיל את הסיכויים שהוא סיפר להם הכל. שוב, הכל ספקולציות, אבל גם זהותו של ג'ון כטארגאריין היא ספקולציה, ככלות הכל.

Ergil

New member
הסיפור מספיק עצוב

גם בלי לדעת מי הם הוריו של ג'ון. שוב, פשוט אין שום סיבה להאולנד לספר לילדים שלו על ג'ון.

כריכרכה

New member
יש לו הרבה סיבות

אאז"נ, מירה וג'וג'ן עוזבים את משמר גרייואטר אחרי שרוברט מת, וכזכור, רוברט הוא הסיבה העיקרית אם לא היחידה להסתרת זהותו של ג'ון, ולא מן הנמנע שאדארד חלק עם האולנד את הסיבה הזו. כמו כן, אנו יודעים שדרי-הביצות הם אנשים מיוחדים, חריגים, ככל הנראה בעלי קרבה לילדי היער. יכול להיות שבתרבות שלהם האולנד יכול לסמוך על ילדיו בעיניים עצומות כפי שאדארד לא יכול היה לסמוך אפילו על קייטלין. מעבר לכך, אינני חושב שהסיפור עצוב בלי ליאנה. כמובן, הכל בעיני המספר ואפשר לספר על מלחמה באופן שכל שניה בה עצובה, אבל לא נראה שלי שזה הסיפור של האולנד. אדארד והאולנד חיפשו את ליאנה זמן רב בדורן וקשה לספר את הסיפור בלי לגלות זאת, וכמובן שכל השאלות שקפצו לנו לראש בוודאי קפצו לראשיהם של ג'וג'ן ומירה כשהוא סיפר להם את הסיפור.

myochay

New member
הסיפור עצוב בלי ליאנה

כי אשרה דין(סלחו לי אם טעיתי בשם) התאבדה כי אהובה כיביכול אדרד הרג את אחיה במגדל. אבל גם אני תומך בסברה שהם יודעים על זהותו של ג'ון וזה לא חייב להיות מאביהם לג'וג'ן יש את החלומות הירוקים שלו יכול להיטת שמשם באה המידע.

למעלה