היכן ואריז?

כריכרכה

New member
היכן ואריז? ../images/Emo58.gif

נתחיל מכך שההתנהגות של ואריז מאוד לא מובנת. מדוע הוא נכנע לאיומים הברוטאליים של ג'יים והסכים לחלץ את טיריון בידיעה שיאשימו אותו בכך בכל מקרה (כפי שאמר לאדארד)? אבל מהידוע לנו בפרק הראשון והשולי של טיריון בספר הבא, עולה שואריז לא עלה על האנייה של טיריון לפנטוס, וכן ידוע לנו שואריז נעלם ממעלה-מלך. נשאלת השאלה, לאן הוא הלך? עד כמה שהייתי רוצה להאמין שאדארד מסר לואריז לפני מותו מכתב לג'ון בו הוא חושף את זהותו, ושואריז בדרכו לחומה לבשר על כך לג'ון, קשה לי להאמין שזה מה שיקרה, בכל זאת, מדובר במרטין. אולי הוא נסע לדורן, לארגן תמיכה בדאינריז?

Envinyatar

New member
יתכן מאד

עקרונית, זה הצעד המתבקש לעשות - להכין את הדורנים לקראת הצפוי, ולהתסיס שם כנגד השלטון של לאניסטר, תוך שימוש בעניין "ההר" ומותו של אוברין מארטל. משום מה, אני מפקפק מאד אם ואריז בדרכו לחומה (הגם שאם ג'ון הוא טאראגריין, זה הגיוני) - אבל כשמדובר במרטין, באמת הכל צפוי.

לו הייתי טיריון

ואריז היה קרוב ליציאה הסודית, משמש כמצא לגידול רימות באיזה מעבר נשכח.

esfe

New member
לא.

טיריון היה צריך את ואריז כדי לברוח לספינה. אני די בטוח שהוא לא הולך לג'ון, אבל משום מה לא נראה לי שהוא הולך לדורן. אם הדורנים הולכים להכתיר את מירסלה זה קצת מתנגש בהכרה בדאני. אולי הוא הלך למצודה באולדטאון? אין לי מושג מה הוא מחפש שם, אבל אם מרטין שלח את סאם לשם סביר להניח שהולך לקרות שם משהו.

כריכרכה

New member
../images/Emo58.gif באשר למירסלה

זה די ברור שהדורנים לא הולכים להכתיר את מירסלה באופן שיאיים על שלטונו של טומן. לכל היותר מדובר במהלך לצרכים פוליטיים פנימיים, אף אחד בדורן לא מאמין שיהיה אפשר להמליך אותה על כל ווסטרוז. אבל לגבי ואריז, זה באמת מעניין שטיריון כלל לא מזכיר אותו במחשבותיו או בדבריו ב-2 הפרקים הראשונים שלו, כך שלא ברור כלל אם ואריז עלה על הספינה או לא עלה עליה.

esfe

New member
היא תקבל כתר, אל תדאג לה.

אחרי הכל מה הטעם במלחמה שעומדת לפרוץ? בכל מקרה אריאן תכתיר אותה ויש לה תמיכה של חלק מהאצילים הדורניים + תאוות הנקם של פשוטי העם. אני חושב שברגע שדוראן מרטל ישמע שטיוון מת גם הוא יזיז את עצמו וינצל את ההזדמנות. כל מה שהם צריכים לעשות זה להרוג את טומן או להגלות אותו, ואז מירסלה הופכת ליורשת החוקית על פי חוקי כל שבע המלכויות. ויש עוד אופציה. יכול להיות שסרסיי ברוב טיפשותה תנסה לממש את החלום הפמיניסטי שלה דרך מירסלה. אנחנו יודעים שלא מחבבת את טומן יותר מדי (היא חושבת שיש בו פחות מדי מג'ופרי, אלוהים יעזור לה), והיא לא רוצה לראות את הטיירלים בשלטון (להזכירכם טומן+מארגריי). וחוץ מזה היא מתלוננת בלי סוף על היחס הלא שווה שנשים מקבלות. לכן אני חושב שיש סיכוי שהיא תתמוך בהכתרה הדורנית ותכריז על מירסלה כמלכה. כמובן שהדבר יגרום למהומות עולם עם הטיירלים, וסרסיי תעשה טעות אחר טעות, ותיווצר איבה בין לאניסטר לטיירל, ותהיה מלחמה, ובית לאניסטר ישקע... בקיצור כל מה שציפינו מסרסיי בשלטון.

כריכרכה

New member
מי אמר שתפרוץ מלחמה?

אני כלל לא בטוח שדוראן ימהר להכתיר את מירסלה אפילו אם ישמע על מותו של טייוין. העובדה שנותרת עדיין היא שלורדי הסופה, רמות-גנים, המערב, ארצות-הנהר (למעט נהרן) וככל הנראה הבקעה של אצבעון, תומכים בטומן. ולגבי סרסיי - היא לא פמיניסטית, היא אגואיסטית, ומירסלה לא מוצגת כפראית יותר מטומן כך שאיני רואה סיבה שסרסיי תעדיף אותה עליו.

esfe

New member
אני חושב שמלחמה בלתי נמנעת.

יש יותר מדי מתיחות במשולש לאניסטר-מרטל-טיירל ודורן ורמות גנים ביחד עם הבקעה נותרו המקומות היחידים שלא נפגעו מהמלחמה. לא לעולם חסד. אולי אתה צודק לגבי דוראן, הוא מתואר כאדם זהיר וחששן, אבל צריך להתחשב באריאן ובנחשיות החול, שלא נראה לי שישארו הרבה זמן כלואות (אממ... צריך עדיין לשים
? כל הדיון הוא ספוילר...). לורדי הסופה עברו ברובם לצד של הטיירלים אז סביר להניח שהם ילחמו לצידם נגד הדורנים, אבל בארצות הנהר יש לא רק את נהרן, אלא גם את מוליסטר ובלאקווד שעדיין נלחמים למען מטרתם האבודה. בכל מקרה נראה לי שהם הולכים להיות עסוקים בזמן הקרוב. המערב ירכין ברך בפני כל לאניסטר שיושב על כס המלכות, ואלוהים לבד יודע מה אצבעון עושה בבקעה. סרסיי היא כן סוג של פמיניסטית, בנוסף להיותה אגואיסטית. היא תעדיף לראות את מירסלה בעמדת כוח מאשר להעביר אותה את כל הסבל שהיא עברה. בנוסף לכך מירסלה כן מתוארת כפראית יותר, או לפחות אמיצה יותר. וחוץ מזה כמו שציינתי מקודם יש את העובדה שהיא לא רוצה לראות את הטיירלים מקשרים את עצמם לשלטון ע"י הנישואים בין טומן למארגריי.

Envinyatar

New member
יגיב בחוסר אמון ומבוכה, קודם כל

זה דווקא עלול לגרום לו להצמד לשבועה שלו ולמשמר - שם הוא לא צריך להתמודד עם הגילוי. אני עדיין בדעה שהטריגר שישלוף את ג'ון מהחומה יהיה קשור לרמזי בולטון ולאריה המזוייפת.

ייתכן גם...

שהעניין יתגלה לסטאניס, ואז הוא ירצה להקריב את ג'ון בגלל "דם המלכים" שלו. זה יגרום לג'ון אולי לברוח מן החומה, וזה ישרת את מטרתו של ואריז-הוא יוביל אותו אל דאינריז. ג'ון יוכל להיות לעזר רב לדאינריז בקרב וגם להינשא לה וכך לאחד את תביעותיהם לכס.

לגוטל

New member
ייתכן שהעניין יתגלה לסטאניס ?

הוא שולט בחומה... ברגע שואריז יגיע לשם הוא יתלה אותו.

esfe

New member
לא סטאניס.

ברגע שסטאניס יגלה שואריז נמצא בחומה הוא יוציא אותו להורג. אני בכלל לא חושב שואריז יגיע לחומה. מה יש לו לחפש שם? גם בהנחה שג'ון יאמין לו וישלים עם העובדה שהוא טארגריין, מה הוא יעשה? יקח את משמר הלילה וילחם נגד סטאניס? ג'ון חסר תועלת לפחות עד שדאני תגיע לווסטרוז, אז אולי הוא ישחק תפקיד במאבק שלה.

כריכרכה

New member
../images/Emo58.gif סטאניס מאוד חלש וכלל לא

בטוח עד כמה הוא יכול לשלוט בחומה, שלא לדבר על הצפון. בפעם האחרונה שאנו רואים אותו הוא משאיר 100 איש על החומה וצועד לעומק-יער, שם הוא כנראה יילחם באשה, וכלל לא בטוח מי ינצח בקרב הזה. הוא גם מתגלה כמצביא מזעזע וחסר יכולת לחלוטין בפוליטיקה. בקיצור, אתם בונים על סטאניס יותר מדי, בהחלט ייתכן שאחרי 3 פרקים בספר הבא כבר לא יהיה לו זכר.

esfe

New member
נראה לי די ברור

שסטאניס ישאר בחיים. הוא שיחק תפקיד חשוב מדי כדי למות סתם כך עכשיו. אשה כנראה לא נמצאת עכשיו בעומק יער, אלא נמצאת עם חלק גדול מהכוח שלה בפייק. לסטאניס יש יותר אנשים מהכוח של בני הברזל בעומק יער וכבר דובר על הנחיתות הצבאית של בני איי הברזל. מצביע מזעזע - מאיפה הבאת את זה, הקרב על הבלאקוואטר? סטאניס פיקד שם על הכוח היבשתי, לא על הכוח הימי שאחראי לרוב השטויות. הכוח שלו נלכד בין הנהר הבוער, צבא לאניסטר וצבא טיירל, בעוד אנשיו מחליפים צדדים בהמוניהם. את עצם העובדה שהוא הצליח לשרוד אני מחזיק לטובתו. הוא לא חסר יכולת פוליטית לגמרי, ואפילו חכם למדי, אבל תחושת הצדק כובשת כל הגיון אחר. לדעתי הדבר העיקרי שחסר לסטאניס הוא דאבוס שתמיד היה שם כדי לרסן את סטאניס ממליסנדרה ולתת עצות טובות.

כריכרכה

New member
בפרק השני של ג'ון במשתה לעורבים

הוא משתתף במועצת מלחמה של סטאניס והוא מוצג שם כמצביא ופוליטיקאי גרוע שאלמלא העצות של ג'ון היה מצעיד אנשי פרא בדרך המלך ומושמד ע"י כל הצפון. סטאניס הוא אחת הדמויות האהובות עלי, אבל הוא מוצג כאיש די טיפש בפרקים החדשים, מה לעשות?

esfe

New member
היה רק פרק אחד עם סטאניס.

והוא פשוט לא מכיר את הצפון ואת האנשים שם, זה הכל. הוא לא טיוון או אצבעון, אבל הוא לא פוליטיקאי גרוע.

כריכרכה

New member
סטאניס הוא לא פוליטיקאי בכלל

אפילו פחות ממה שאדארד היה, אבל הפרק הזה גם מטיל ספק על כישוריו הצבאיים.

esfe

New member
אתה יותר מדי קשה איתו.

הוא פחות תמים מאדארד ויותר מודע למה שקורה מאחורי הקלעים. אני לא זוכר שלב בפרק שבו כישוריו הצבאיים עמדו למבחן. אם אני לא טועה הוא רצה לצעוד עם אנשי הפרא לאורך דרך המלך אבל הוא לא ידע שהאומברים כל כך שונאים אנשי פרא, שהם היו תוקפים אותו ולו מסיבה זו בלבד. טעות כזאת לא נובעת מחוסר כישרון צבאי, זה פשוט חוסר ידע במבנה הפוליטי/חברתי של האיזור.

למעלה