היכן היה אלוהים?

טל קר

New member
חשבתי שעברנו את ההגזמה הפראית הזו

על התרי"ג. לא ראית את פרויקט חופש בנושא? שלחתי אותך לשם לפחות פעמיים. לא מעט מהתרי"ג אמורים להעשות רק בבית המקדש, כך שאף אחד לא עושה אותם כיום, או מצוות שמיועדות לבית הדין ולא לפרט, או למלך. או שאתה בתור מלך לא מרבה לעצמך סוסים כדי לקיים את כל התרי"ג? מתוך ה613, 397 הן מצוות פולחן ולא ליחסים בין אדם לחברו, בנוסף 54 הן נוהל בית דין,

angst

New member
ואפילו יותר

כשמדברים על תרי"ג מצוות, לא מדברים באופן המעשי, מדברים באופן עקרוני; היהודי מצוּוה מן השמיים 613 מצוות, גם אם חלק גדול מהם לא רלוונטי לגביו. אם ההערה הייתה על כמות במישור המעשי, על היהודי המאמין המסורתי (והחרדי) חלים הרבה יותר ציווים -- כל ציוויי ההלכה וה´סייג לתורה´ שבספרים כמו ´משנה תורה´ או ´שולחן ערוך´, וכל ´נוהגי הזמן´.

ועוד איך אתה טוען

אתה נכנס לתחום החילוני שלנו, שבו אין אלוהים, ומנסה לעשות שרירים ולראות לנו כיצד והיכן אנחנו טועים. לא מכיר את בנץ הרשע.

taro

New member
נחמד שאתה מדבר בשמי

אבל לא. הטעויות היחידות שהראתי, היו סילופים הסטורים או תיאולוגים. את השרירים עושים אלו שמפרשים איפה היה אלוהים ומתי. לא הפבד גדול, סתם אתר טפשי ולא מצחיק.

עצם הויכוח שלך הוא הטענה

הרי אתה נכנס לפורום חילוני, שבו הבסיס לכל דיון הוא אי-קיומו של אלוהים. מה אתה מיתמם כאן כשלא נוח לך?

taro

New member
אני תוהה אם יש טעם להגיב

כי ממילא לא קוראים פה תגובות, לא שלי, לא של אגנסט, וכל כל תגובה אחרת שאינה מתיישבת עם הטיעונים המסלפים שלכם. נכנסתי לפה כדי לשאול שתי שאלות, אותן שאלתי. וחוץ מזה, אם אתם לא מאמינים באלוהים, למה אתם מדברים עליו כל הזמן? דברו על הפיה טינקרבל, היא מעניינת לא פחות.

טל קר

New member
כולי ציפיה לזמן שבו אלוהים יהיה

רלוונטי לחיי כמו טינקרבל. אך כל עוד אין הפרדת דת ומדינה, כל עוד נכפים עלי דברים כתוצאה מאמונה של אחר בדברים שאיני מאמינה להם, אז אלוהים יותר רלוונטי לחיי. ובגלל זה אנחנו מדברים עליו כל הזמן. כי דוחפים לנו אותו בכוח. כי אתה מתנגד לכפיה דתית. הרבה מהדתיים לא רק שלא מתנגדים, אלא רואים בכך מצווה "להשיב לאדם אבידה רוחנית ונפשית שאבדה לו, גם אם לא מודע לכך שאבדה לו". זה למה. כשכת תחליט שצריך לסגוד לפיה טינקרבל, ותכריח אנשים לפעול על מי המצוות שלדעתם הפיה טינקרבל ציוותה, אני אדבר על הפיה טינקרבל לא פחות.

אנדרי ז

New member
לא קוראים תגובות שלכם ../images/Emo52.gif ../images/Emo35.gif

אתה מנסה להצחיק אותנו בכוח? כל התגובות שאתם מקבלים הן בעקבות אי-קריאת ההודעות שלכם? נו טוב, הרי ההיגיון שלך מעולם לא היה חזק במיוחד...

taro

New member
נו באמת

אתה ממשיך לטעון שביהדות יש אמת אבסולוטית, אף על פי שאני ואגנסט הבאנו מקורות והוכחות, החל מהתנ"ך וכלה באקזיסטנציאליסטים היהודים, לאי קיומה של אמת. אתה סתם נהנה ללהג, אתה לא מפנים, כי זה חס וחלילה יכול למוטט לך טיעון. ההגיון שלי מעולה, זו היהירות שלך שמפריעה לך להבין דברים.

אנדרי ז

New member
בוא אני אספר לך משהו על יהירות

אתה מביא טיעונים, אומנם היגיוניים ומשכנעים בעיניך, רק מה לעשות שאותנו הם לא משכנעים. מותר לנו לא להשתכנע, נכון? היהירות שלך מתבטאת בזה שאתה מצפה ש"נפנים" את הטיעונים שלך, שאם לא השתכנענו זה אומר שגם לא טרחנו לקרוא אותם.

taro

New member
לא זו הבעיה יקירי

הבעיה היא, שמלימודים ריקניים ומדעיים, שלא לאמר קראים, של התנ"ך, אתה הסקת שהיהדות מאמינה באמת מוחלטת. אני ואגנסט טרחנו והבאנו דוגמאות מהתנ"ך, מהתלמוד, וכמובן מההגות היהודית מאז ועד ימינו, להעדרה של אמת מוחלטת. אתה לעומת זאת, לא הבאת שום הוכחה לשום דבר, פרט לאימרות ריקניות בדבר קיומה של אומה אמת עלומה, כאילו העובדה שאתה חוזר ואומר זאת הופך את הדבר לנכון. אולי בקראות המדעית והריקנית אותה אתה מכנה יהדות יש אמת מוחלטת, אבל מה חבל שזוהי רק קראות מדעית וריקנית.

taro

New member
לא זו הבעיה יקירי

הבעיה היא, שמלימודים ריקניים ומדעיים, שלא לאמר קראים, של התנ"ך, אתה הסקת שהיהדות מאמינה באמת מוחלטת. אני ואגנסט טרחנו והבאנו דוגמאות מהתנ"ך, מהתלמוד, וכמובן מההגות היהודית מאז ועד ימינו, להעדרה של אמת מוחלטת. אתה לעומת זאת, לא הבאת שום הוכחה לשום דבר, פרט לאימרות ריקניות בדבר קיומה של אומה אמת עלומה, כאילו העובדה שאתה חוזר ואומר זאת הופך את הדבר לנכון. אולי בקראות המדעית והריקנית אותה אתה מכנה יהדות יש אמת מוחלטת, אבל מה חבל שזוהי רק קראות מדעית וריקנית.

אנדרי ז

New member
בוא אני אספר לך משהו על יהירות

אתה מביא טיעונים, אומנם היגיוניים בעיניך, רק מה לעשות שאותנו הם לא משכנעים. מותר לנו לא להשתכנע, נכון? היהירות שלך מתבטאת בזה שאתה מצפה ש"נפנים" את הטיעונים שלך, שאם לא השתכנענו זה אומר שגם לא טרחנו לקרוא אותם.

טינקרבל האלוהית!

כמה נפלא לשמוע ממך שאתה סבור שטינקרבל מעניינת לא פחות מאלוהים! עבורי היא מעניינת הרבה יותר. חוץ מזה, מי אתה שתגיד לי על מה לדבר ועל מה לא לדבר? אני לא אפסיק לומר ש"אלוהים" איננו קיים, בין אם זה מזיז לך או לא. זהו החופש שלי, זה הפורום שנפתח עבור מימוש החופש שלי, ואני גא בהשקפת עולמי. לגביך פתוחים אלף ערוצים דתיים, ששם תוכל להתחכך במאמינים כמוך. מה אתה מתפלא שכאן מנגחים את עמדותיך, ולא מתלהבים מכל מה שאתה מבטא?

preacher

New member
שאלה מעניינת.

למה אתה מדבר כל הזמן על הנאצים, אם אתה כל כך שונא אותם?

taro

New member
קודם כל, כי אני מאמין שהם קיימים

ולכן רלוונטים במידה זו או אחרת לחיי, ודבר שני, בגלל שהם מייצגים בעיני, ובעיני רבים בארץ, את האנטיקרייסט המוחלט. לעומת זאת, ישנם אנשים כאן שתוקפים ללילות לבקרים סיפורים שהם אינם מאמינים בממשותם, שהם אינם מאמינים בערך שנובע מהם, ובטח לא במסורת ממנה הם נובעים. מה הטעם לנגח את אלוהים על זה שהשמיד את עמלק, אם אתם בכלל לא מאמינים שהוא קיים?

אנדרי ז

New member
כי החרדים מאמינים בו

אז אולי תשאל, ולמה איכפת לנו כל כך מהחרדים? כי הם דוחפים לנו בכוח את הפקודות שלהם ומאלצים אותנו להתמודד עם השטויות שהם מפיצים. איך אתה מצפה שנתמודד עם החרדים אם לא נוכל להתייחס לאלוהים שהם מאמינים בקיומו?

taro

New member
אם הטענה שלכם היא נגד הכפייה

דברו על הכפייה. לטעמו של אוכל כשר, תחביביו של האל וכו´, אין שום קשר, אלא אם כן אתה סתם נהנים לנגח דברים.

אנדרי ז

New member
לא "יקירי"

הכפייה הדתית נשענת על אידיאולוגיה שלפיה הדרך שלנו גרועה, או כפי שאתה אמרת "ריקנית", בעוד הדרך של החרדים מלאה כל טוב. מאחר ודרך החיים החרדית שואבת השראה מהאמונות שלהם, אין לנו ברירה אלא להתווכח עם אמונות אלה ואף לנגח אותן לפי הצורך. זה רק יוצר סימטריה מול הניגוח הבלתי פוסק שלהם אותנו.

למעלה