היכן היה אלוהים?

taro

New member
לא אמרתי ריקנית

אתה יוצא נגד הניגוח, אבל מוכן לאמץ אותו? זה לא אומר משהו על המטרות האמיתיות שלכם? ואגב, שאלת אותי באיזו הודעה (לא זוכר איזו, המחשב בדיוק נתקע) היכן אמרת שאתה יוצא נגד התרבות היהודית. אפנה אותך לת´רד מי משתמט מצה"ל מאת ג´ינג´ית, שם אמרת שאתה גאה להשליך אותה לפח ההסטוריה.

אנדרי ז

New member
אתה מסלף בלתי נלאה

אתה מערבב תכנים מהודעות שונות שלי ועושה מהם סלט שלם. מהשרשור שהזכרת אני יכול להביא שני ציטוטים שונים שלי, כל אחד מהודעה שונה. הראשון מהודעה שכותרתה "הפנטזיה נעוצה בעצם הרעיונות הללו" ותוכנה הוא: "לא מעניינים אותי אם הם קיימים או לא ביהדות. אני מאוד מקווה בשבילה שלא. ניסיון לשרוד בלי אופצית התגוננות, כעלה נידף ברוח, לא מקובל עליי, תודה." ולהלן הציטוט השני: "אני לא בז לתרבות היהודית ככלל, אלא רק להיבטים מסויימים שלה שמשדרים תבוסתנות." איך מכאן הגעת למסקנה המעוותת שלך, אולי אלוהיך יודע. אתה מבחינתי מעכשיו על תקן ג´ינגי´ת, בהבדל שאת דיבתך הוצאתי עליי ולא על מישהו אחר. אני מצפה שתתנצל על הסילוף או שאני אבקש ממנהל הפורום שיטפל בך באותה צורה.

taro

New member
והנה התשובה האמיתית:

עמוד 6, מי באמת משתמט מהצבא (פתחה ג´ינג´ית), ההודעה מאת אנדרי ז: "איזו תרבות יהודית הם נוגדים?" שנפתחת כך: התרבות של התכנסות בגיטאות והמתנה חסרת אונים לפוגרןם הבא? אם ישנה תרבות כזאת, אני גאה להתכחש בה ולזרוק אותה לפח הזבל של ההיסטוריה. אני רואה שהיית אפילו יותר פואטי ממה שזכרתי...פח הזבל של ההסטוריה.. זה באמת ביטוי טוב. בקשר לעם נידף ברוח, זה לא קשור לתרבות היהודית, זה סתם ביטוי נאצי ("עם אוויר", או בגרמנית, לופטמניש). רוצה לתבוע את הנאצים שהשתמשו במילים כאלו, כי בגללם מוציאים עליך דיבה? תתבגר כבר ותקח אחריות על הדברים שלך. ועכשיו אני מחכה לראות איך דבריך הוצאו מהקשרם...

אנדרי ז

New member
בבקשה

אמרתי "אם ישנה תרבות כזאת". זה משפט מותנה, והוא מותנה בטענה שאתה העלית ושאני בשום מקום לא הבעתי איתה הסכמה. וב"תרבות כזאת" התכוונתי ל"התרבות של התכנסות בגיטאות והמתנה חסרת אונים לפוגרום הבא". אם זאת הייתה כל המהות של התרבות היהודית אכן הייתי מתגאה להתכחש לה, וכל דבר אחר שאמרתי. אבל רק לדעתך זו אכן כל המהות היהודית. לדעתי יש בתרבות היהודית הרבה יותר מזה, ואני לא מתכוון להתחיל שוב בדיון הזה. אני כבר לא בטוח שאתה מוציא דיבה בכוונה. לדעתי פשוט לא לימדו אותך לקרוא.

taro

New member
אדרבא

אשמח אם תגיד לי מהי התרבות היהודית שאינך גאה להשליך לפח. אתה ודאי טוען שאת התרבות של אלפיים שנות יצירה, מחשבה ואומנות יהודית נתן להשליך לפח, וודאי תשאיר את התרבות של התנועה שעד לפני חמישים שנה הייתה מינורית, שולית, גרמנית-יוונית, ומאוסה ע"י רוב העולם היהודי דאז - דתיים וחילונים כאחד. אינך יכול להתחיל *שוב* בדיון הזה, שכן גם כששאלתי אותך במפורש מהי תרבות יהודית, העדפת לצעוק שאתה יהודי ואני לא אקבע לך אם כן או לא. עד עכשיו לא הבאת סממן אחד לתרבות יהודית (ולפני שתנסה להעלות את זה שוב, טריטוריה היא אזרחות, ובכלל, רוב יהודי העולם פזורים בגולה, ושפה היא שפה עברית, רוב היהודים בעולם לא משתמשים בה). אז הנה אנדרי, אם אתה כ"כ אוהב את התרבות היהודית, הגד נא לי - אילו צדדים אתה *כן* אוהב בה?

אנדרי ז

New member
בדיוק את הצדדים שהזכרת פה בהתחלה

"של אלפיים שנות יצירה, מחשבה ואומנות" - את כל אלה אני לא מתכוון לזרוק לפח. זה שאתה מערבב את זה עם מנטאליות הגטו זאת כבר בעיה שלך, אבל ברגע שאתה מנסה להשליך מכאן על דברים שלי ולטעון שאמרתי דברים שלא אמרתי, זאת כבר הוצאת דיבה מכוערת.

taro

New member
הצחקתני

ומהם אלפיים שנות המחשבה האלו? הן אלו אלפיים שנות מחשבה דתית, כמו גם האומנות והיצירה. ואם אתה רוצה לנסות את הגישה היהודית-חילונית, אדרבא - האם אתה רוצה את הקומוניסטים היהודים, שטענו שהלאומיות היהודית מקדמת את המהפיכה ואמורה להעלם במהירות, תוך כדי פעולה בגולה בלבד, או שמא תתלה באילנות המתבוללים, שטענו שאין בכלל עם יהודי? בבקשה, אמור לי. מהי התרבות היהודית של אלפיים שנות יצירה, מחשבה ואומנות, שאתה כ"כ מעריך? (אני מניח שתביא את הפנתאיסט שפינוזה, ולכן מראש אבקש משהו נוסף, אלא אם כן תרצה להתווכח על שפינוזה, שטען שאלוהים נמצא בטבע, ביקום כולו, בסערות ובשריפות, טיעון שזהה בעיקרו לטיעונים של התנועה ה"דתית" הפנתאיסטית הגרמנית, שהייתה היחידה שנתנה גושפנקה דתית לרייך השלישי. אפילו הפרוטסטנטים נמנעו מלתמוך בה באופן כ"כ מוצהר ובוטה.)

taro

New member
הצחקתני

ומהם אלפיים שנות המחשבה האלו? הן אלו אלפיים שנות מחשבה דתית, כמו גם האומנות והיצירה. ואם אתה רוצה לנסות את הגישה היהודית-חילונית, אדרבא - האם אתה רוצה את הקומוניסטים היהודים, שטענו שהלאומיות היהודית מקדמת את המהפיכה ואמורה להעלם במהירות, תוך כדי פעולה בגולה בלבד, או שמא תתלה באילנות המתבוללים, שטענו שאין בכלל עם יהודי? בבקשה, אמור לי. מהי התרבות היהודית של אלפיים שנות יצירה, מחשבה ואומנות, שאתה כ"כ מעריך? (אני מניח שתביא את הפנתאיסט שפינוזה, ולכן מראש אבקש משהו נוסף, אלא אם כן תרצה להתווכח על שפינוזה, שטען שאלוהים נמצא בטבע, ביקום כולו, בסערות ובשריפות, טיעון שזהה בעיקרו לטיעונים של התנועה ה"דתית" הפנתאיסטית הגרמנית, שהייתה היחידה שנתנה גושפנקה דתית לרייך השלישי. אפילו הפרוטסטנטים נמנעו מלתמוך בה באופן כ"כ מוצהר ובוטה.)

למעלה