היכונו לביאת הבגרות 2

איסקרה

New member
היכונו לביאת הבגרות 2

החל מהיום הצטרפתי לקהילתכם. אני אספק תמיכה ותשובות לתלמידים לקראת בחינות הבגרות בהיסטוריה. יחד עם זאת בהיותי,מטבע הדברים, בעל תחום עניין דומה לשלכם. מן הסתם תמצאו אותי מגיב על דברים כאלו ואחרים. אשמח להערותיכם ,הארותיכם.

פראזניק

New member
ברוך הבא ובהצלחה

אגב, גם אתה עומד להעלם מיד אחרי שהם יפסיקו להתבגר?

איסקרה

New member
השניות שבהוראה

כן אייל קורא, אני שומע ומבין אותך. קראתי את תגובותיך. כשהפכתי למורה להיסטוריה הייתי בעיצומו של תואר שני. ובשנה ההיא הכתה בי הדואליות הזו בכל עוצמתה. להשתתף בסמינרים של מתי מייזל וגבי גורודצקי בנושא ברה"מ ובמקביל ללמד על סטאלין ולנין עפ"י חומר הלימוד. מדבריך היסקתי שאתה יכול להבין את גודל המשבר, אבל אני מוצא את עצמי נדרש ללמד סנגוריה על הוראת ההיסטוריה בכלל, ולא כמתגונן. לקח לי זמן לקבל את זה אבל היסטוריה ברמה שמעניינת ומרתקת אותי ואותך אינה מעניינת את רוב בני הנוער. קל וחומר בתקופתנו. הנוער צריך גירויים ללא הפסקה. יש אתגר משמעותיבלענין אותם ואני שמח שמעבר לעזרה במעבר המשוכה של הבגרות מצאתי בכל שנה מספר תלמידים שרצו לדעת יותר. ולמעשה יש כאן הצלחה כפולה. להעביר את הרוב בגרות ולהדביק אחדים בחיידק. "גרסת ההיסטוריה" של משרד החינוך לא תעלה בקנה אחד עם הדיעות השונות שבקהילת ההיסטוריונים. אך יש ערך עצום לבחינה הזו בבחינת רקע כללי ובסיסי. מצידי, בכל הכנות, שהתלמיד שלמד אצלי ועבר בגרות יגיע לאוניברסיטה ויגלה שהוא לא גירד אפילו את ההתחלה. כל עוד שיגיע לאוניברסיטה (מה שכמובן לא יקרה ללא תעודת הבגרות). ועוד דבר אחד(ולא אחרון, תקצר היריעה לדיון אשר כזה), עדיף שאת חומר הלימוד יעביר מי שאוהב את המקצוע וחי אותו, גם אם כרוך הדבר במקומות מסויימים בויתור אינטלקטואלי אישי. לסיום תודה על ברכותיך, לא נראה לי שאנטוש בסוף הבגרויות. ויסלחו לי משתתפי הפורום אם אהיה עסוק עם התלמידים (0הלוואי) ולא אתפנה לדיונים מסוג זה החל מיום א'. ייתכן ולא אעמוד בפיתוי

פראזניק

New member
יש הרבה מן הצדק

בדבריך, מורה יקר. נשאלה פעם בפורום שאלה, משהו בסגנון בחינות הבגרות, משהו כמו "מה הסיבות שגרמו להפסד הגרמני במלחמת העולם השניה". דיברנו אז על כך ששאלה כזו היא די מפגרת. משום שמדובר במכלול שלם שגרם לתוצאה אחת - הפסד. אבל שאלה כזו היא נושא לספר, לא לתשובה במבחן. הבעיה היא, כפי שאמרת, שבחורמ היסטורי יבש אין אתגור. צריך לאהוב את זה, להיות משוגע לדבר, כדי להתענין בזה, כדי לקרא טקסטים משמימים ומשעממים לכאורה. שאלת השאלות היא, מה מטרת לימוד היסטוריה? מה מטרת הכללת המקצוע הזה בבגרות? אם המטרה היא שהבנאדם "ידע היסטוריה", הרי שהמטרה הזו נמצאת בתחומים של מד"ב ופנטזיה. אין טעם שמי שאינו אוהב היסטוריה ילמד היסטוריה. בדיוק כפי שאיננו מבקשים שמישאינו אוהב רפואה יהפוך לפתע את עורו וילך ללמוד רפואה... איך שאני מבין את זה, ותקנו אותי אם אני טועה, מטרת לימוד היסטוריה ברמה הזו, הוא הענקת ידע כללי. שהבנאדם ידע, כללית, מה היה בשנה זו וזו, מה הוא, בכלליות, מערך הכוחות שפעל במלחמת העולם השניה ובכלל, מה זו "מלחמת העולם השניה" וכן על זו הדרך. בכל מקרה, אם המטרה היא לחבב את ההיסטוריה על התלמידים, ומטרה זו חשובה גם כאשר איננו רוצים להפוך את התלמיד להיסטוריון, אלא גם כאשר אנו רוצים שהוא ישתף פעולה וילמד... לדעתי הדרך הטובה ביותר היא הדרך העיתונאית - ואפשר גם לקרא לה הדרך של ברברה טוכמן. הנסיון שלי בתחום הוא די קטן, אבל ממה שראיתי אצל חברי שביקרו אצלי ועברו על ארון הספרים שלי, ספרי היסטוריה לא עניינו אותם. אבל ברברה טוכמן כן. משום שהיא כותבת בצורה סיפורית, עם קצת רכילות עיתונאית והרבה פרטים, שמוגשים בצורה אטרקטיבית. לדעתי, זו השיטה. לא "ללמד" היסטוריה, אלא "לספר" היסטוריה. ותראו לי כמה צעירים לא אוהבים לשמוע סיפורטוב במקום ללמוד

איסקרה

New member
אין כאן החמצה?

ברברה טוכמן ודוגמתה אחרים כאליסטייר הורן אינם ממש היסטוריונים לדעת רבים ולא רק בממסד האקדמי. מטרת הלימוד לדעתי היא הקניית דעת בנושאים שאינם טלנובלות או MTV ויחד עם זאת יש להודות על האמת ,המדינה מבקשת ליצור אתוס לאומי פטריוטי והדרך שלה להשיג את המטרה הזו הנה בלימוד של תנ"ך והיסטוריה. יש מקום לדיון שלם בדבר הנחיצות של חינוך ערכי זה. אני למרות הכל נמצא בקרב המצדדים. קשה לי לפגוש בארץ ובעולם אנשים בני לאומים שונים שאינם מצויים אפילו באפס קצהה של ידיעת עברם הלאומי/דתי ומכאן שאינם מצויים ממש במורשתם התרבותית. מורים רבים מצליחים לשלב בין הקניית הידע הנדרש לבחינה והוא בסיסי ביותר. לבין תיבול אותו הידע באופן שיהפוך היסטוריה לסיפור מעניין. הרצון לדעת קיים נוכחתי בזאת ביתר שאת כאשר את חג החנוכה באחרון העברתי בגואה, הודו. ומצאתי צעירים שכר לא "חייבים" ללמוד שנורא רצו לדעת " מה הסיפור של החשמונאים האלו" וזכו לסיפור (לא הרצאה) שיצר אצלם ענין

פראזניק

New member
הבאתי אותה כדוגמא בלבד

הבאתי את טוכמן כדוגמא בלבד, לצורך סגנון ולא לצורך תוכן. ו...כן. כשכבר לא "חייבים", אז פתאום זה מענין:))

זה בסדר

הערה נאמרה בציניות רבה לאור מצב החינוך במדינת ישראל .... ואני רואה את זה בזמן שאני צריך להעביר את החומר לאחיינית שלי שחושבת שהיסטוריה זה דבר פשוט
וכל פעם מחדש היא מגלה שהיא מורכבת מהמון נושאים ...

donatela

New member
הציניות במקומה....

אני נפגשת עם מורים ותלמידיהם ברמה היומיומית. אני עובדת במוזיאון היסטורי ובכל יום מתמודדת מחדש עם השאלה איך "מספרים" היסטוריה, (וזה, דרך אגב, נכון לכל הגילאים). אני אומרת לכם מניסיון שניתן להעביר סיפור מורכב עם מסר מורכב ובצורה מעניינת אם רק מפסיקים לראות בו אוסף של תאריכים וזוכרים כל הזמן ש"הכל אנשים". המורים, לעומת זאת, הם אלה שלעיתים קרובות נראים לא כל כך מעוניינים ואפילו כועסים על השינוי במתודה ועל הכנסתם של תכנים שהם עדיין לא חלק מחומר הלימוד (כי המחקר "קצת" יותר עדכני).

1shorty

New member
שטיינר

עשיתם לי כאב ראש עם כל הדיבורים האלה על היסוטריה.... חבל שהערוץ לא משדר חומר לכיתות י"ב..... דווקא בניתי על זה....

איסקרה

New member
דווקא כן

בדוק את לןח השידורים תדליק ב17:40 נאצר , מצרים, מלחמת ששת הימים כל החברה משדר גם להיסטוריה א' וגם להיסטוריה ב' אם תכנס לאתר הערוץ (הלינק למעלה) תגלה עולם ומלואו

1shorty

New member
תודה!

תודההההההההההההההההההההההה אבל אני בתתתתתת

הילה117

New member
שאלה

איך מתקיים הצ'ט הקולי ?.... בטלפון או ע"י מיקרופון ... ואיך זה הולך להיות ?...

אביתרוש

New member
המרד הערבי בתקופה השלילשית

מישהו יכול להסביר לי את המרד הערבי???

איסקרה

New member
עוד מאמץ קטן

התשובה כבר כאן תעבור על ההודעות שלי ותמצא אם זה לא יספיק תפנה אליי

יש לי שאלה דחופה!!!!!

איסקרה אתה יכול להסביר לי למה הנשיא הובר לא יכל להתמודד עם המשבר הכלכלי הגדול בארצות הברית בשנות ה20?

למעלה