היי =]

Ben Dor

New member
היי =]

אממ אני בכיתה יא..וניגשו אלינו מלחמן להירשם לפסיכומטרי לעשות במועד ספטמבר אם אני לא טועה... בעיקרון אני נרשמתי... אבל סתם אני רוצה לקבל חוות דעת על לחמן...ועל פסיכומטרי בגיל הזה...זה טוב\לא טוב...(אני לא מתכוונת לשנים אם זה יהיה אטרקטיבי או לא)...

unexpectednt

New member
זה תלוי...

לחמן אני לא יודעת הרבה עליו אבל אני יודעת הרבה על פסיכומטרי בגיל הזה כי גם אני עשיתי בגיל הזה את הפסיכו הראשון שלי ואני מאוד מתחרטת...אני בזמנו נרשמתי לקידום אבל זה לא חשוב. בכל מקרה במקרה שלי , לא היה לי זין להשקיע כל כך הרבה כי פסיכומטרי תאכלס דורש המון סבלנות ותחת לשבת ולחרוש את החיים שלך.. אני חושבת שאתה צריך לשאול את עצמך האם אתה מוכן לזה? מוכן לחרוש למשך חודשיים , ללמוד בערך איזה 4-5 שעות ביום אם לא יותר..כי תאכלס אם אתה מוכן אני מצדיע לך...יהיה ממש נחמד לסיים עם זה כזה מוקדם ושכבר יפתחו לך דלתות לעתיד. בכל מקרה שיהיה בהצלחה. קטע של להצליח זה אינדיוידואלי. אם אתה רוצה..תצליח אם לא...אז לא. וזהו זה. מקווה שעזרתי במשהו ולא סתם חפרתי לי :p

Ben Dor

New member
לא לא הבנתי!

עכשיו תרשמי את הכל במין נקבה ואז אני יבין... חחח סתם כה הבנתי...אבל אני בת..

QAF Fan Block

New member
אני ממש לא ממליצה.

לא בגלל שמדובר בלחמן, אני בקורס שלהם כרגע (לא במתכונת תיכון) והקורס ממש טוב. אני לא ממליצה כי גם אני עשיתי קורס תיכון בעבר וממש לא יוצא מזה יותר מדי.. א. אם את לא יודעת מה את רוצה ללמוד ואיפה, אז אין לך מטרה בעיניים. את לא יודעת מזה ציון "טוב" בשבילך. למשל- אם את צריכה 680 כדי להתקבל למדעי המחשב בבר אילן ולא תתאמצי כל כך ותקבלי 620 שנשמע טוב ויפה זה לא יעזור לך להשיג את המטרה- וכדי שלא תתבלבלי- המטרה היא להכנס למוסד המבוקש. אז כל עוד את לא יודעת מה ללמוד ואיפה את עושה את הפסיכומטרי סתם בשביל להגיד עשיתי. ב. את כרגע בתיכון, יש לך לחץ של לימודים שבאים ביחד עם הפסיכומטרי, נגיד ואת יכולה להשתלט על זה אני יכולה להגיד לך שאני מכירה את השביזות בלא לצאת עם החברה בסוף שבוע-בסופו של דבר זה משתלט עליך. אני כרגע עושה את הפסיכומטרי פעם שניה בגלל שבפעם הראשונה יצא שלא למדתי כי גם לא עשיתי את זה בשביל עצמי, אלא בשביל ההורים שלי. גם היה לי קשה להשאר בבית בסופי שבוע ולשמוע מכל החברים שלי כמה הם נהנו, וגם לא הייתה לי מטרה לציון מסויים. ג. רק אם את חושבת על עתודה לכי על זה. אני יכולה להגיד לך שהיום בפעם השנייה אני יושבת על זה חזק ואיבדתי את אחת החברות הכי טובות שלי בגלל שאני משקיעה יותר זמן בפסיכומטרי מאשר בחברות שלנו. ואני מבטיחה לך שבעוד שנתיים מהיום את תהיי הרבה יותר חכמה ממה שאת עכשיו. שיהיה בהצלחה

לא מסכים איתך(שירה)

לדעתי גם קורס תיכון יכול לתת את הכלים הנחוצים וזה כן בזמן המתאים , הכל תלוי בלמידה, לבגריות גם ככה לא חורשים חודשים על חודשים ולכן יש מספיק זמן ללמוד ,מה גם שרוב התיכוניסטים לא עובדים שזאת מעמסה הרבה יותר גדולה לאלה שאחרי צבא מאלה שעדיין בתיכון. אני אישית חושב שגם בשביל ההתנסות , גם בשביל המחיר הריאלי יחסית לקורס וגם כיוון שזה תלוי בסופו של דבר רק במוטיבציה להצליח כדאי לה לעשות עכשיו. (וגם אין ספק הטענה שהשמיניסטים יותר רעננים מבחינת הכמותי נכונה).

QAF Fan Block

New member
אני לא אמרתי שקורס תיכון לא נותן כלים נחוצים

אני אמרתי שתיכוניסטים לא מבינים את החשיבות של המבחן וכל עוד אין להם מטרה הם לא יממשו את הפוטנציאל שלהם עד הסוף. אם היא יכולה לעשות את הפסיכומטרי בזמן הצבא או אחרי עם מטרה בראש פעם אחת וגמרנו, למה לעבור את הסיוט הזה פעמיים? יש מצב שהיא תיגש עכשיו ותקבל 450 ואחרי הצבא 700 ואז יזמנו אותה לבחינה חוזרת, בשביל מה כל הכאב ראש הזה??

באופן כללי

אני חושבת שזו טעות לגשת בגיל צעיר כ"כ- נשברים מהר בדר"כ כי לא רואים את האוני' מנגד. רק יודעים ש"נצטרך את זה מתישהו" ורוצים לחסוך זמן. מה גם שלדעתי יש התפתחות מנטאלית במבחן הפסיכומטרי שרצוי שתקרה לקראת הלימודים באוני'- ולא שנים לפני. בנוסף- ולא מניסיון אלא רק מעדויות של אחרים, הקורסים שמעבירים בתיכון הם לא איי איי איי......בקיצור- אין טעם להקדים את המאוחר. צריך להשקיע בבגרויות!!! הרבה!!! כל נק' נקודה נוספת בבגרות במתמטיקה היא כמו עוד 3-5 בפסיכומטרי! לכל דבר הזמן שלו, ופסיכומטרי לא לבני 16-17.

זה אינדיבידואלי מאוד

יש תלמידים בתיכון שהם מספיק בוגרים להבין את החשיבות של זה כבר שם בזמן ההוא.ויש את אלה שיש להם מאווים אחרים בזמן הזה, זה לגיטימי, אבל מי שיש לו את הרצון לגמור עם זה מוקדם אין סיבה שיפסול את זה רק בגלל הטענה "פסיכומטרי לא לבני 17-16" אני וגם רבים מחברי עשינו פסיכומטרי בתיכון והגענו להשגים יפים מאוד בגיל 17+- , רבים מהם התקבלו לעתודה וללימודים אקדמים אחרי השירות על סמך אותה בחינה ,זה שיש אנשים שלא לוקחים את ברצינות ומשקיעים זה בלתי נמנע ,זה פונקציה של הגיל-נכון ,אבל אי אפשר לומר שזה לא לגיל 17-16 , יש מפקדים בני 19,יש טייסים בגיל 20+ ,מול מה שהמוח האנושי וכוח הרצון כבר בגיל 17 י כ ו ל י ם להתמודד פסיכומטרי זאת בדיחה.

olgazi

New member
לפי דעתי

ההחלטה צריכה להיות תלויה בגישה שלך, אם את בעלת מוטיבציה גבוה להשקיע+האנגלית שלך ברמה גבוה (כי אם לא אולי כדאי לדחות, אנגלית זה לא מסוג המקצועות שקל להשתפר בהם תוך זמן קצר) זה שווה את זה אני מכירה אישית מספר אנשים שעשו פסיכומטרי בתיכון וקיבלו הרבה מעל 700, כך שזה אפשרי. קחי לתשומת ליבך שתצתרכי להשקיע המון. בהצלחה!

למעלה