היי

lizush17

New member
היי

אני חדשה..אפילפטית.. אפשר לומר שאני כבר כמה ימים יושבת נונסטופ וקוראת בפורום ומגלה המון דברים שלא ידעתי קודם.. פתאום הצורך שלי למודעות לאפילפסיה גדל ההתקף הראשון שלי היה בגיל 9 הוא היה "גרנד מל"..עד לפני כמה ימים הכרתי אותו רק בשם "טוני קלוני" מאז פירכסתי עוד חמישה פעמים ממש עכשיו גיליתי שגם מגיל ממש צעיר היו לי ניתוקים קראתי פה על ניתוקים ופשוט קישרתי את זה אליי.. דיברתי עם אמא שלי והיא אמרה לי שכבר מגיל נורא קטן היא היתה מדברת איתי ואז פתאום הייתי בוהה במבט אטום כזה היא היתה מדברת אליי ולא הייתי מגיבה ואז כשהייתי יוצאת מהניתוק היא היתה מדברת איתי על אותו נושא ואני הייתי אומרת בתגובה שהיא בכלל לא אמרה לי את הדבר הנ"ל זה נקרא התקף אפילפטי? צריך ליידע את הרופא? זה מצריך תרופה אחרת..? אני נוטלת טגרטול לפני כמה חודשים פירכסתי במקלחת נפלתי על פניי ושברתי את האף כשהתעוררתי הייתי מוצפת רגשות, בחרדה נוראית, הייתי בטוחה שכולם סביבי רוצים להזיק לי הייתי בלחץ נוראי בכיתי בהיסטריה והיה לי עיוורון חלקי... זה קרה למישהו? כיום אני סובלת מחרדות ומ- STRESS משמעותי כל הזמן בוכה זה קשור לאפילפסיה?

חייםלוי

Member
מנהל
ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

מה שאת מתארת זה בהחלט התקפים אפילפטיים. השם גרנד מל היה נהוג פעם והיום קוראים לזה טוני-קלוני. מה שאמא שלך מתארת אלה בדיוק ניתוקים. אני לא יודע לאיזה סוג של אפילפסיה את לוקחת טגרטול אבל אם יש לך ניתוקים גם עכשיו צריכים ליידע את הרופא. החרדה והרגשות העזים אחרי ההתקף גם הם מתאימים לתופעות שאחרי התקף. אצל כל אחד זה מתבטא אחרת. יש כאלה שמקבלים כאב ראש, יש כאלה שמבולבלים ואצלך זה מתבטא בחרדה. אני מציע שאת כל מה שסיפרת לנו כאן תספרי לרופא. את רואה כאן בפורום שאת לא יחידה. יש עוד רבים כמוך.

lizush17

New member
תודה רבה

אבל החרדות שיש לי נמשכות כבר הרבה זמן אחרי ההתקף האחרון שהיה לי לפני קצת יותר משבועיים אני במין דיכאון כזה חשבתי שאולי זה קשור לאפילפסיה בצבא פשוט זורקים אותי לעזעזל כרגע אני לא מאוזנת אין לי פטור מכלום הנוירולוג שהייתי אצלו כתב במילים פשוטות ש"הכל בסדר" אני לא רוצה לשרת בצבא הזה אני סובלת מכל כך הרבה דברים כמו נסיעות ארוכות כאבי ראש נורא חזקים בחילות וסחרחורות ורופאים לא מתייחסים אליי כל כך נלחמתי להיכנס לצבא כי עשו לי בעיות הגעתי לגדוד מבצעי כמו שתמיד חלמתי עד שהמחלה פרצה לי שוב אני לא מאוזנת עכשיו בכלל אפילו ממש לפני רגע היה לי ניתוק, שהפעם הייתי מודעת לאחר מכן שזה היה ניתוק כי קודם לא ידעתי שזה משהו שצריך להתייחס אליו.. האם אפילפטית לא מאוזנת נשארת בצבא עם 6 התקפים טונים קלונים וניתוקים?

חייםלוי

Member
מנהל
תחליפי נוירולוג כמה שיותר מהר

רופא שלא מתייחס אליך הוא לא רופא. לגבי הצבא יש פה מומחים גדולים ממני כמו ענבל ואבא של אפי. אני מאמין שאם תמצאי רופא נורמלי - יש רשימה משמאל - הוא יוכל גם לאזן לך את האפילפסיה. נכון שהצבא הוא לא הגוף היעיל ביותר בעולם בלשון המעטה. אבל לא כדאי להתייאש.

אמרו לך כבר בסדירים

וזה ענין של הרבה זמן. אבל תקבלי את הרופא וגם את המפקדת.. היא ל נשמעה משהו. ברגע שאפילפסיה פורצת בצבא אמורים להוריד לך את הפרופיל ל24-זמני.

lizush17

New member
יש איזשהי פקודה בנושא?

משהו שאני יכולה להסתמך עליו אם פשוט ימשיכו עם היחס הזה כלפיי?

לב ארית

New member
זה לא נכון

היי אנילבאעריתחזרתי אניאת התקף האפילפסיה הראשון שלי קיבלתי לפני כחודש וחצי לאחריו עברתיסדרה של בדיקות ועדה רפואיתולא הורידו לי ל-24 זמני. נכון פעם זה היהנהוג אךכיוםיש פקודה שאומרת שאפשר לשרת אלא אם כןזה חמור מאוד. שונאת את המקלדת הדפוקה

אחרי התקף אחד לא בהכרח

מורידים ל24 כי זה לא בהכרח מעיד על אפילפסיה וכי זה לא אומר שיבואו אחריו עוד התקפים.

אוגי 22

New member
זה תלוי אם הצבא

יודע שזה אשמתו או לא, אם הוא יודע שיש לו יד בתחילת האפילפסיה הוא ייתן לך בעיטה בתחת כדי שחס וחלילה לא יצטרך גם לקחת אחריות וגם לעזור לך בטיפול.

lizush17

New member
ואם מבחינה נפשית

הצבא גורם לי ללחצים וחרדות ועקב זה באים ההתקפים? גם נחשב? משום מה תמיד אומרים שהצבא לא לוקח אחריות על מקרים כאלה מוזר שדווקא איתי הוא לוקח את כל הסיכונים...

אוגי 22

New member
אני מדברת על מקרה כמו שלי

תוך כדי השירות התחילו לי ההתקפים, ועקב מקרה ברור שקשור לצבא (חטפתי מכות מחיילים) - במקרה כזה אם את שואלת אותי הצבא יודע בוודאות שהוא אשם, רק לא לוקח את האחריות עליו, ואני פרייארית לא תובעת. במקרה שלך, ההתקף הראשון לא תוך כדי השירות, זה שנים ככה, ובנוסף לזה את ביקשת ועשית את הכל בשביל להיכנס לצבא. אני לא אומרת שזה תירוץ בעיני להתנהגות של המערכת המכובדת והאהובה עלי כל כך אבל זה בהחלט תירוץ בעיניהם. את צריכה להפוך כסאות, שולחנות, גם קצינים אם את חזקה מספיק, להביא את ההורים שלך, ללכת אפילו לנוירולוג פרטי שייתן המלצה, לדרוש נוירולוג מומחה אפילפסיה, ואם צריך להגיע לעיתונות בכל אופן שיהיה לך בהצלחה

נכון

לצערי, מאחורי זה מסתתרות טרגדיות גדולות. כולנו יודעים את זה, אבל "לי זה לא יקרה".

lizush17

New member
אחותי תבעה את משהב"ט

והיו לה סיבות מאוד מאוד הגיוניות... עקב המכשירים שאיתם היא עבדה נוצרה לה בעיה מאוד מסובכת בעניים תבעה עשתה כל מה שאפשר במשך הרבה זמן היתה בתהליכים ולא יצאה זכאית קשה נורא בגלל זה אני ממש אבל ממש לא חושבת לתבוע המון כסף

למעלה