היי

מיקי, שמת לב שלא ממש הבעתי דיעה?

ויש לזה כמה וכמה סיבות... למשל, אני חושבת שעדיין איננו יודעים את העולם הזה מספיק טוב, בכדי לעבור הלאה, לעולמות אחרים. ועוד, ואני בעצם חוזרת על דבריי ממיקודם, אי אפשר להביע דיעה בנחרצות כזו כפי שנעשה פה ע"י כמה חברים מהסתמכות על ספרים, דיעות או כל דבר אחר. שום דבר בעיני הוא לא נחרץ, לרבות מה שאנו מכנים "מיסטיקה" - כל דבר שאינו נבחן מדעית בשל חוסר יכולת לעשות זאת. אין זה אומר שאינני מאמינה בכאלה ואחרים, אבל לא אוכל להביע אותם כמשהו נחרץ וודאי כמו דברים אחרים שניתנים לבדיקה. שוב, אני מאמינה ואפילו "יודעת" שכן, גלגולי נשמות הוא לא רק מושג, אלא שמכאן ועד להסביר מה קורה שם, בעולמות שמעבר, תהיה התיימרות מצידי, למרות שיש לי אי אילו דיעות ומחשבות בנושא. חוצמזה, 'תגעגעתי אליך...
שבת נפלאה לכולנו

רותי 11

New member
תראי גילי בעקרון לכל אחד יש

את הדעה - ידיעה שלו את האמונה שלו את מקורות המידע שלו וזה בסדר והכל הולם מי צודק או מי לא צודק זה ממש לא משנה כי בסופו של דבר אנחנו ניזונים אחד מהשני בנוסף לידע שיש לכל אחד ושכל אחד מציע אותו פה. ככה של"התווכח" לפעמים זה טוב כי ככה למעשה אנחנו לומדים עוד דברים שומעים עוד דיעות אפילו שלא תמיד אנחנו מסכימים איתם וגם זה בסדר כי כל אחד מתחבר לדברים אחרת וכל אחד משדר על תדר אחר וכל אחד מלקט דברים אחרים

היי רותי יקירה../images/Emo24.gif

אני לא חושבת שמישהו חולק על מקורות הידע של כל אחד מאיתנו. כל אחד מאיתנו יודע משהו על משהו, ולא כולנו יודעים את הכל. כל אחד מאיתנו למד קצת מזה וקצת מזה, וכל אחד מאיתנו מחבר לו את התיאוריות והאמונות שמשרתות אותו וכן, זה בסדר גמור מבחינתי. אלא מה, אני חושבת שלא רצוי להביע דיעות שכאלה כעובדה נחרצת או כחוק בל יעבור. אני מסכימה בהחלט ומעודדת החלפת מידע, העשרה ולימוד, שהלא בשל כך בעצם נולדו פרומים ומקומות כמו שלנו, אלא שיש לא מעט אנשים, שעשויים לקרוא אותנו ולקחת את הדברים כתורה מסיני, כמשהו מוצק שאין בלתו ואת זה למעשה, אינני מעודדת. אני בעד לחשוב, לקרוא, לאמץ או לא את מה שמתאים לכל אחד מאיתנו, אני בעד להגות בדברים ולהגיע למסקנות אישיות, אני לא בעד לקבוע עובדות. מעבר לזה, הכל בסדר, יש מקום לכולם
שבת אהבה לכולנו

רותי 11

New member
מיקי זה לא רק הספר הזה

יש עוד תיקשורים שזה מופיע בהם ואת המידע מהספר קראתי אחרי שידעתי ואותו ספר גם הגיע בתקשור

רותי, מה???

זה הופיע בעוד תקשורים?
אז מה זה סימוכין למשהו. מרוב מתקשרים ותקשורים כבר אין דובים ואין יער

IBP1

New member
מיקי ורותי .....

איך אתם מסבירים את חוסר החד גוניות של המסרים המתקבלים דרך שלל המתקשרים שיש ?

לא קראתי את כל השירשור

אלא רק את ההודעות הראשונות אבל יש לי שאלה אליכם - לפני כמה ימים שאל מישהו בפורום מה קורה לנשמה של מישהו שהתאבד , וענו לו שאי אפשר להכליל , אנחנו לא יכולים לדעת מה קורה וכו' , ועכשיו שמישהו שואל האם חתול מתגלגל שוב , כל אחד מעלה את דעתו ומפרט , כאילו שמדובר עכשיו במשהו שאפשר יותר להבין , שהשכל שלנו יותר קולט . ואני שואל למה יש הבדל ? למה לא פשוט להסכים שאין שום דרך לדעת כלום על כל דבר של " מעבר " , של רוחניות , של נשמות ? אפשר להאמין שהם קיימות , אפשר להאמין שלא אבל בזה זה נגמר . אשמח לדעת מה אתם חושבים .

ובדיוק ראיתי שמנהלת הפורום

כתבה על זה ... יפה . גילי , ומדוע לקבוע בניחרצות שגילגול נשמות זו עובדה זה כן נכון לעשות ? ואני שואל אותך וגם שואל את עצמי , כי אחרי שיחה שהיתה לי עם איזו מיסטיקנית התחלתי גם להסתכל על זה ככה , עד עכשיו , אבל אני מנסה לנתח את זה מכל הכיוונים .

היי הדגבא../images/Emo140.gif

אני כותבת כל הזמן בזהירות בנושא הזה, ובעוד כמה נושאים, ומציינת במפורש שלגבי זו עובדה, שלא פעם אני מבקשת לא לבקש ממני להסביר אותה בצורה הגיונית כי אינני מוכשרת לכך. יחד עם זה אני מציינת שזו דעתי שלי בלבד, ואין זה הופך אותה לנכונה או לא עבור אחרים. אני מסכימה איתך שאין לנו דרך לדעת בוודאות מהו אותו עולם שמעבר, מה מהותם של מושגים רבים כמו "עולם הנשמות" כף הקלע" "חלוקת הנשמה" ועוד המון רבים וטובים שלא אחת שגורים בפינו בדרך יומיום. יחד עם זה, זה בדיוק הרעיון של קבוצות דיון, להעלות כל אחד את דעתו שלו. אין זה אומר שמישהו אמור להסכים או לדחות את דבריו של מישהו אחר. מבחינתי שוב - אין דרך נחרצת וברורה, יש השערות, חשיבה אישית ועוד.
שבצ'לום לכולנו

היי ../images/Emo13.gif

זה באמת חשוב שאת דואגת לציין שאין דרך אחת שנכונה יותר מאחרות . יחד עם זאת עדיין גם דברים בהודעות שלך לא ברורים לי . את אומרת שאת " יודעת " שיש גילגולי נשמות - מה באות המרכאות להגיד ? התכוונת להגיד שאת מאמינה כל כך חזק שאת מתייחסת לזה כאילו זו ידיעה למרות שזה כלל לא ? ואם אכן כך למה כתבת " שלא פעם אני מבקשת לא לבקש ממני להסביר אותה בצורה הגיונית כי אינני מוכשרת לכך" - הרי הסיבה לא קשורה לזה אם את מוכשרת או לא , אלא הסיבה היא שזו פשוט אמונה שלא ניתנת להסבר ושיכנוע ? האם לך הידיעה הזו מבוססת שיכלית ורק יש לך בעיה להסביר אותה , הרי הגדרת את הידיעה שלך במרכאות ? אם אני מתפלסף יותר מידי אני מצטער ... אני יכול להגיד לך על עצמי שעד לשנה האחרונה כל הנושאים של דת ורוחניות היו לי בסימן שאלה וממש קרעו אותי ובשנה האחרונה התחלתי לחשוב בוודאות שקיים גילגול נשמות , כלומר שיש לי ביסוס שיכלי לחלוטין דרך מפה נומרולגית שמשהיא עשתה לי , ושאני יכול גם לשכנע אחרים בזה ע"י זה שהיא תעשה להם מפה . כלומר לא ידיעה במרכאות אלא ידיעה פשוטה כמשמעה שניתנת גם להעברה ממש כמו הוכחה מדעית על משהו . עברתי מספיקות על כל דבר שקשור לרוחניות למצב של ידיעה מוחלטת על גילגול נשמות , ושקראתי את ההודעות שלך יכולתי לראות גם דברים שמזכירים את הוודאות שלי ( שאני עכשיו רוצה לבחון אותה מחדש ) וגם את עולם הספקות שהייתי בו , וזה לא מובן לי .

יודעת... ולא מאמינה...../images/Emo24.gif

למה יודעת? משום שידיעה מבחינתי היא חזקה מאמונה.. אנחנו לא "מאמינים שמחר תזרח השמש", אנחנו פשוט יודעים שזה קורה... כאשר אני מצרפת מרכאות כפולות, זה בדיוק מהסיבה שאין לי דרך להוכיח את מה שמרגיש לי כל כך חזק כאמת אבסולוטית, כידיעה ולא כאמונה. האם הייתה לי התנסות? מעולם לא הייתה לי התנסות אישית שאני זוכרת, אבל יחד עם זה ועם כלמה שאני לא מוכשרת להוכיח, לא נראה להגיון הבריא שלי שאנו באים הנה לחיים של X שנים והולכים מפה כאילו לא היה. מבחינתי יש איזו שהיא תכלית לקיום שלנו, מבחינתי הנשמה היא נצחית, מבחינתי כל גלגול חיים הוא המשך ישיר של גלגול אחר, מבחינתי יש מצב שאנו חווים מספר גלגולים בעת ובעונה אחת, משום שמימד הזמן נחווה רק פה, יש כל מיני כאלה "מבחינתי"... אבל זה שלי, ולא ממש יכולה לאלץ מישהו לקבל או לדחות. קראתי לא מעט ספרים, למדתי לא מעט תיאוריות שונות ומגוונות, דברים הניחו את דעתי והסתדרו לי בראש. פשוט ברור לי שגלגולי נשמות זה לא רק מושג... יחד עם זה, לעולם לא אציג את דעתי כעובדה נחרצת... לא, אתה לא מתפלסף מידי, אתה מוזמן גם לפתוח נושאים חדשים משום שזה אוטוטו ייעלם עם הדף
שבוע אהבה לכולנו

למעלה