היי

רותי 11

New member
אור גדול עוד משהו

אני תמיד טענתי שנשמות בני האדם ונשמות בעלי החיים לא מגיעות מאותה קבוצת נשמות לכן בני אדם לא מתגלגים בבעלי חיים

הרזבם

New member
על פי היהדות

בני אדם כן מתגלגלים בחיות ואף בדומם. חוק שלושת ההזדמנויות...

mistaka

New member
כן?

כל אחד אומר פה דברים שונים,אך צריך להתחשב שכך הן האמונותP:

אתה באמת מאמין שנשמה יכולה להתגלגל

בדומם?או בצומח?או אפילו בחיה?הרי רק על האדם נכתב "בצלם אלוקים נברא.." ועוד כתוב.?"..כי קדושים אתם .." ועל חיות נכתב כי הן טומאה.

הרזבם

New member
באמת שאני לא יודע

אני רק מציין כאן את האמונה הרווחת ביהדות, לפיה ניתנות לנשמה שלוש הזדמנויות לתקן עצמה בתור אדם. במידה ואין הנשמה מתקנת עצמה בפעמים אלה היא מתחילה להתגלגל הדברים פחות ופחות אנושיים בהדרגה. לכן, בסופו של דבר יכולה להתגלגל הנשמה בצומח וגם בדומם. למשל נאמר כי אדם המפתה אשה נשואה יתגלגל באבן רחיים ואדם שפותה על ידי אשה נשואה יתגלגל בחמור... שוב, באופן אישי, אין לי שמץ של מושג משום שמעולם לא דיברתי עם אבן רחיים, או עם חמור, והם לא סיפרו לי מה היו לפני כן...

רותי 11

New member
זה לא עניין של תיקון זה עניין

של חוויה אנחנו אכן באנו לקטע קצר של חוויה כחי, צומח, דומם ולא יותר

מה תפקידה של נשמה קולגקטיבית

בעולם הזה? אם אפשר להתפרץ

ETELUSH

New member
הייי...

בת כמה את?! כי גם אני חשבתי בהתחלה שאני הכי צעירה פה...אני בת 13... נעים להכיר אני מאוד מתעניינת במיסטיקה. בקשר לחתול שלך אני מאוד מצטערת, ולדעתי אכן כן לחתולים ישנו עולם( גן עדן) לאחר שהם מתים! לדעתי נשמותיהם מתגלגלות ונכנסות לנשמתם של בני האדם!
:-*

אני כרגיל חושב אחרת.

במידה ואתם מסתמכים על התורה שלנו אז ברור כי לחיות אין נשמות עליהן נכתב "נפש חיה", גם האדם הוא נפש חיה אך יש לו משהו נוסף שרותי הזכירה אותו והוא נשמה "ויפח באפיו נשמת חיים". בזכות הנשמה האלוהית יש לנו את היכולת להבין דבר מתוך דבר, ללמוד ולהתפתח, אין את זה לבעלי חיים כלל. זה רק בקצרה. לגבי נשמה קולקטיבית היא ידועה ומפורסמת בדגים, חרקים וציפורים. אני לא מסכים איתה כלל. אך אין לה סימוכין כלל בשום מקום. וספר כלשהו הוא לא סימוכין.

למעלה