היי

mistaka

New member
היי

אני חדשה כאן ולמרות שלפי מה ששמתי לב שאני הכי קטנה כאן אני מתעניינת מאד במיסטיקה. יש לי שאלה- חתול שלי מת.לפי המיסטיקה מה קורה אחרי המוות?האם זה נכון לא רק לבני אדם אלא גם לבעלי חיים?

מאיה113

New member
לדעתי גם חיות מתגלגלות בגלגול נשמות

קבלי חיבוק מאוהבת חתולים

רותי 11

New member
בעלי חיים הם לא נשמה מתגלגלת

הם נשמה קולקטיבית זה שונה אצלהם מאיתנו

אני הבנתי שדווקא כן

הם לא חייבים להתגלגל בתור אותו סוג של בעל חיים גל פעם, אבל הם מתגלגלים. אצל חיות מחמד, יש מקרים שהם מתגלגלים חזרה אל הבעלים שלהם אם הם מאפשרים את זה.

מאיה113

New member
רותי מה זה נשמה קולקטיבית ?

נשמע כמו תאגיד פעם ראשונה שומעת על זה

רותי 11

New member
מאיוש

נשמה קולקטיבית למעשה זה כמו שזה נשמע - זאת נשמה אחת גדולה שמתחלקת לחלקים החלקים הם כמובן אותם בעלי חיים שנמצאים פה לצורך חוויה סיוע או כל דבר אחר - למשל חתולים כל חתול שסיים את תפקידו הוא חוזר לאותה נשמה אחת גדולה ושם הוא משאיר את החוויות שהוא עבר. להם אין את התיקונים והשיעורים שיש לנו. לכן הם שונים מאיתנו אנחנו מפותחים מהם ברמת הנשמה שלנו. וזה לא חלילה שאנחנו חשובים מהם. אגב יש א תהספר 7 מדרגות לנצח ששם יש גם סימוכין לזה. למרות שאת זה אני מכירה ממקור אחר לחלוטין.

IBP1

New member
רותי ,יש אמונה שאומרת כי החתול הוא

הגלגול האחרון . דהיינו כל מי שמתגלגלת נשמתו לחתול ,זהו גלגולו האחרון. מה דעתך על כך?

רותי 11

New member
דעתי שלילית לגבי זה

אבל כמו שאומרים כל אחד באמונתו יחיה. ואיציק מה שאני כותבת - אני לא כותבת מתוך אמונה אלא מתוך ידיעה אל תשכח שזה גם העיסוק שלי

יהיה נחמד לקרוא שיתוף מצידך, רותי

מה ז"א - "אני לא כותבת מתוך אמונה אלא מתוך ידיעה"? אשמח מאד באם תשתפי אותנו בידיעותיך.
ערב נפלא לנו

רותי 11

New member
כמו שציינתי זה תחום שאני עוסקת בו

וכבר עשיתי די שיחזורים בחיי כמובן שחלק מהדברים מגיעים בתקשור הן שלי והן של אחרים יש ספרות עניפה בעניין וכמובן שיש עוד אנשים שעוסקים בזה ומחליפים חוויות ואני לא מתחברת למידע אם הוא לא מרגיש לי נכון מבפנים. אפילו שיאמרו לי שהוא הגיע בתקשור למשל - אני צריכה להרגיש שזה נכון - בכל אופן בשבילי כמובן

IBP1

New member
אמממממממממ.... מדובר באמונה יהודית

המתבססת על הידיעה כי החתול הוא אל מיצרי . ובכן טוב לדעת את דעתך......

רותי 11

New member
IBP תוספת קטנה

משהו לחידוד נשמת בני האדם מפותחת מנשמות בעלי החיים ואפילו התורה אומרת את זה "מותר האדם מהבהמה". הווה אומר שאם אני בגלגול אחרון שלי אז מצב הנשמה שלי הוא במצב ההפתפחותי הגבוה ביותר לפי התאוריה שאתה מציין פה זה אומר שהחתול נשמתו גבוהה או מפותחת מנשמת בני האדם, משום מה לא נשמע לי הגיוני. ועוד משהו סבא שלי למשל הגלגול הזה היה גלגולו האחרון ומשום מההואלא הגיע כחתול - אלא כאדם לכל דבר. וזאת רק דוגמא קטנה מקרוב.

IBP1

New member
לא הכוונה שנשמתו של החתול היא כמובן

הכי נמוכה עקב היותו אליל מיצרי..... אבל זו רק אמונה ולא דבר מדעי כתקשור.............

IBP1

New member
תיקון קטן בכותרת .....

לא .הכוונה שנשמתו של החתול היא כמובן ..... זוהי כוונתי בכותרת...

תרשי לי לחלוק עליך , רותי..

ראשית איני יודע מהם מקורותיך לגבי נושא היווצרות הנשמות אני יכול לומר לך שמקורותי הן כתבי הקודש ביהדות דהיינו תורה,קבלה. בספר בראשית פרק א' פסוק כד' כתוב -"ויאמר אלהים תוצא הארץ נפש חיה למינה בהמה ורמש וחיתו-ארץ למינה ויהי-כן" - כתוב כי האל יצר את החיות מן האדמה. לאחר מכן בפסוק כו' כתוב "ויאמר אלהים נעשה אדם בצלמנו כדמותנו ..." - כתוב כי האל יצר את האדם בצלמו כדמותו (מה שלא נכתב על אף יצירה אחרת ) ,מה שסותר את טענתך לגבי נשמות בני האדם אשר "פותחו" מנשמות החיות. ו שנית לגבי המשפט שנתת הוא לא נמצא בתורה אלא במגילת קהלת פרק ג' פסוק כט' ושם כתוב -" כי מקרה בני-האדם ומקרה הבהמה ומקרה אחד להם כמות זה כן מות זה ורוח אחד לכל ומותר האדם מן-הבהמה אין כי הכל הבל" - אם אם תקראי שני פסוקים הלאה בפסוק כא' כתוב "מי יודע רוח בני האדם העלה היא למעלה ורוח הבהמה הירדת היא למטה לארץ." - מה שמבדיל בין נשמת האדם לנשמת שאר החיות.

רותי 11

New member
אור גדול אני לרגע לא אמרתי

שנשמות האדם פותחו מהחיות ממש לא ככה ואני יודעת שזה לא ככה אני אמרתי שנשמות האדם מפותחות מבעלי החיים לא התפתחו מבעלי חיים אלא מפותחות יותר

למעלה