היי...

natalie48

New member
היי...

אתמול הייתי בפגישה עם עלית מודלס, שנכנסתי לשם האיש שם ממש התלהב ממני וביקש ממני להתקשר לאיזה צלם לקבוע פגישה בהקדם, אז התקשרתי אליו ישר שיצאתי מהסוכנות והוא אמר לי ליסוע אליו . אז נסעתי אליו והוא התחיל להסביר לי שאני צריכה לעשות טסט או משהו כזה.. אני ממש מבולבלת.. אתם יודעים עם הם עושים את הטסט הז לכל אחד שם? או שרק לי? וזה ככה פועל בכל הסוכנויות או שזו שיטה של עלית? והם מפנים לצלם הזה לכל מי שהולך לשם? ואם עשיתי טסט אז זה אומר שאני יהיה אצלהם חתומה בסוכנות? יש לי הרבה שאלות כמו שאתם רואים.. אשמח אם מישהו שמבין בתחום יענה לי עליהם.. תודה מראש

גלית456

New member
שמעי..

גם לי אמרו לפני הבוק טסט..טסט זה בעצם צילומים בשביל ליראות איך את מצטלמת וכל זה.. בכל אופן היית צריכה לשאול אותם את השאלות האלה.. הביאו לך כבר חוזה?! שיההי בהצלחה:)

natalie48

New member
לא הביאו לי חוזה..

בכלל לא דיברו איי על זה..ולכן אני שואלת. ובאיזה סוכנות את?ואת יודעת אם כל מי שהולך לפגישה איתם עושה את הטסט הזה? תודה :)

SuperStar666

New member
לטסט יש כמה מטרות.

לפי דעתי המטרה העקרית שבגללה שלחו שלחו אותך אל הצלם, היא כדי שתכירי את הצלם שיצלם אותך לבוק (הוא יראה את הפנים+הגוף שלך שידע כבר מעכשיו מה יחמיא לך מבחינת בגדים, איפור וכו' - כדי שזה לא יעשה בצורה חפוזה ביום צילומי הבוק! ואז ה' יודע איך זה יראה!) הבוק והכרטיסיה זה הייצוג של הדוגמנית והם חייבים להיות טיפ טופ. -ועוד משהו חשוב. תדברי עם זה שהתלהב ממך (אני משארת שזה הבוקר, או הסוכן) ותשאלי אותו אם הוא שולח אותך אל הצלם על חשבון הסוכנות! הוא לא החתים אותך, ולא הוציא לך חוזה, וכבר שולח אותך להצטלם לבוק? נשמע מוזר, שפתאום הצלם בסוף לא יבוא אליך בטענה שאף אחד לא שילם לו ואת צריכה לעשות את זה. - זה חשוב, דברי איתו. - ובד"כ לכולן עושים טסטים. אפילו לפני טיסה לחו"ל, הסוכנות שבחו"ל מבקשת מהסוכנות בארץ לעשות פולורוידים (שזה בערך כמו טסט).

natalie48

New member
וואי תודה :)

וכן.. הזה שהלהב ממני אמר לי שכל הבוקים והדברים האלה על החשהון של הסוכנות.. אבל בקשר למה שאמרת.. הוא אמר טסט ולא בוק אז לא ניראה לי שאני יעשה בוק עד שאני יהיה חתומה אצלהם.

just dandi

New member
בהצלחה :]

תגידי..את יכולה לצרף תמונה אולי? אני לא זוכרת אם שמת פה תמונות

SuperStar666

New member
אוקיי, לא אמרת את זה :)

אם הוא אמר שזה על חשבון הסוכנות אז מעולה, אין פה מה לחשוש. וכמובן שלא תעשי בוק עד שלא תהיי חתומה :) - אגב, לכל סוכנות יש עו"ד, לפני שאת חותמת על החוזה, תקראי אותו טוב טוב הוא מנוסח בלשון גבוהה, אם משהו לא ברור לך את חייב לשאול ולהתייעץ! (אפילו יהיה יותר טוב אם תפני לעו"ד משפחה {אם יש} או לעו"ד שאת מכירה, או מישהו שמשפחה מכיר). שיהיה לך המון בהצלחה!!

natalie48

New member
הבעייה היא..

שלא ניראה לי שהם רוצים שאני יהיה חתומה אצלהם.. כאילו אני לא יודעת..הם לא דיברו איתי על חתימת חוזה או משהו כזה, פשוט האיש שם הסביר לי בכללי על כל הסוכנות וזה אז הוא אמר שכל הדברים על חשבון הסוכונות כמו למשל בוק.. אז זה מה שלא הבנתי.. איך הם עושים לי את הטסט הזה אם אני בכלל לא חתומה אצלהם?

SuperStar666

New member
הוא יכול לבקש ממך טסט גם אם את

לא חתומה, כדי לראות איך את יוצאת בתמונות, אם את פוטוגנית, ויש סיכוי שבתמונות תצאי הרבה יותר יפה ממה שאת במציאות. - אם הוא הסביר לך על הסוכנות, ועל הבוק וכו'... סימן שהוא כן מעוניין, כנראה שהוא יחליט על תשובה סופית אחרי שיראה את הטסטים שלך. ואם יחליט שכן, כמובן שידבר איתך על חוזה.

למעלה