היי.

היי.

שוב._. שלום. אני מגדלת פיתון בורמזי בת 9\10 חודשים. היא נמצאת כרגע בטרריום של 70ס"מ וזה.. עכשיו, יש את החלק החם, והחלק הקר. המים מצויים בחלק החם, דה. אבל בגלל שעכשיו חורף, אבא שלי אמר לי לשים את החימום כולו בצד הקר ועכשיו אני גם כמעט שלא משתמשת במנורה כי הבנתי שהיא עלולה לגרום לנחש להתעוור וכאלה. השאלות שלי - -איך אני שומרת על הטמפרטורות הנכונות בין הצד החם לקר? -המנורה באמת יכולה לגרום לה לעיוורון? מתי מומלץ להשתמש בה? -עכשיו, במקרה והנחשה שלי ננשכת ע"י הטרף שלה, מה שבעצם קרה לי שבוע שעבר
, איך אני מטפלת בזה? במקרה שלי דיללתי פולידין וחיטאתי את המקום בזה וזה דיי החלים. אני רק רוצה לדעת איך אני מטפלת במידה והנשיכה היא קצת יותר רצינית-במקרה שלי היו רק שתי טיפות דם שהלחיצו אותי נורא. ושאלה אחרונה - אם אני מוציאה את הנחשה לטיולים, שבעצם קורה הרבה לאחרונה. מדובר בלרבוץ על הדשא כשהשמש פשוט תקועה בך. נאמר לי שהיא גם עלולה לחלות עדיין מותר לי להוציא אותה? ואם היא חולה, איך אני מטפלת בה? במקום לחסוך ריצות לווטרינר
הנה תמונה שלה, איזה מאמי
תודה.

salingre

New member
ברוכה הבאה

אנסה לענות לך דבר ראשון המים צריכים להיות בחלק הקר- לפי מה שקראתי ושמעתי, אצלי זה ככה וזה מעולה. (היבנתי שזה כך מישום שאם חם לנחש והוא רוצה להיתקרר.. שיהיה איפה) כל עוד יש הטמפ' הרצויה בצד החם ובקר את הרצויה אין בעיה- לא צריך לחמם יותר בגלל מזג האוויר לא שמעתי שמנורה יכולה לגרום לנחש להיתעוור.. אבל בדר"כ משתמשים בנורה אדומה מישום שנחשים לא רואים אור אדום.. וכך אין סיכון (לא לעיוורון ולא להצקה) את שומרת על הטמפ' הנכונה ע"י הנחת הכבל נכון או קניית כבל יותר חזק (יש שירשור על זה. תחפשי) איך לטפל? ללכת לוטרינר.. איך להימנע? לתת טרף מומת אני ממליץ לא להוציא את הנחשה בחורף החוצה- אולי לחדר (אם הטמפ' לא נמוכה מ25 בחדר) תלוי במחלה.. המלצה שלי? תשאלי בפורום אנשים (במיקרה של מחלה חס וחלילה.. תתארי את הסיפטומים.. מה לדעתך יכל לגרום למחלה וכו') ואנחנו נמליץ לך מה לעשות (שתדעי.. בדר"כ זה לוטרינר! אם את לא רוצה לגרום לנחש נזק\לאבד אותו) שוב, ברוכה הבאה אורי

אגב...

הבעיה היא שקערת המים שלה גדולה מידיי והיא בד"כ מתנחלת בחלק הקר. וגם שמשה, הבחור שאני עובדת איתו בחנות החיות, הוא מומחה לנחשים אגב - אמר לי שהמים צריכים בעיקרון להיות בחלק החם. אבל תודה בכל אופן אני אשמח לעוד חוות דעת

בלי מד טמ"פ כל הדיון הזה חסר משמעות

את צריכה למדוד את הטמ"פ בטרריום ולפי זה לקבוע האם חם מדי קר מדי ואיך לסדר את הטרריום. קערת המים אכן צריכה להיות בצד הקר או לפחות במרכז הטרריום כך שלנחש תהיה האופציה לטבול במים במקרה שיהיה לו חם מדי, כמו שנאמר על ידי אורי. מה הכוונה בזה שהקערה גדולה מדי? ואם היא גדולה מדי אז למה לא להשתמש בקערה בגודל מתאים? אני מסכים עם זה שלא רצוי להוציא נחשים החוצה בתקופה זאת של השנה וגם לחדר לא כדאי להוציא אותם עם החדר קר ביותר מ4-5 מעלות מהטרריום, זה לא דבר שעוזר להם לעכל או מוסיף להם בצורה כל שהיא... מנורות ליבון רגילות או מנורות פלורסנט לא מעוורת. אבל הן כן עלולות להפריע למחזור החיים של החיה בזה שהיום שלה ימשך כל הזמן ולא יהיה לה לילה. לכן מומלץ להשתמש במנורה שמפיצה אור אדום שכמעט או שאינו מפריע כלל לרוב בעלי החיים (כולל זוחלים). כשמשתמשים במנורה יש להגן על הזוחל ממנה בכך שבונים כלוב רשת או כל דבר אחר שימנע מהזוחל לבוא במגע ישיר עם המנורה ולקבל כוויה. טרף מת לא נושך, ותחשבי על זה.... הטיפול שנתת לנחשה היה בדיוק מה שצריך לעשות במקרה של פצע שטחי. אבל כמו תמיד: מניעה זו הדרך הכי טובה. תני טרף מת ותמנעי מפציעות. תשמרי את הנחשה בטמ"פ טובה ותמנעי מבעיות נשימה שנגרומות לרוב עקב שינויים בטמ"פ וקור. תדאגי לחימום שהנחש לא בא איתו במגע ותמנעי מכוויות. ועוד ועוד.. בהצלחה

ומה אם אני אגיד ש...

הקערה שלי תופסת משהו כמו חצי טרריום? ._. בעבר היה לה מספיק מקום להיכנס ולהתנחל בה לקראת נשל אבל היום שאני מכניסה אותה כל המים יוצאים ואני בקושי שמה מים
במאמרים שקראתי כתוב שבגיל אולי גדול יותר מומלץ לתת להם את הטרף מומת. כרגע אני פשוט נהנית לראות אותה טורפת, זה נותן לי סיפוק ובטח שגם לה. אממ כשאני אעבוד אני אבקש מהבוס שלי על הדרך גם מדחום. אפילו שניים. חשוב לי לדעת טמפרטורה בכל צד של הטרריום... היא נמצאת בטרריום זכוכית. אני מודעת לבעיות עם טרריום רשת והכל... גם שהמנורה ממקומת בצד אחד של הטרריום והכבל בצד האחר. היא נמצאת בצד ם הכבל והכל. אבל באמת תודה. נורא עזרתם לי.

למה המנורה נמצאת בצד אחד והכבל

חימום בצד השני? אכן רצוי להחזיק טרמומטר אחד בצד החם ואחד בצד הקר, בהצלחה עם הבוס במקרה הזה. טרף מת מומלץ תמיד בלי קשר לגיל. מה שכן לפעמים נחשים צעירים מסרבים לאכול טרף מת ולכן מתחילים איתם מטרף חי ואחר כך עוברים לטרף מומת. בכל מקרה משתדלים מאוד שנחשים שניזונים מעכברונים ומלא מבחינת הגודל יהיו מומתים כשהם מוגשים לנחש מכיוון שיש להם שיניים והם מסוגלים לפצוע נחש.

אני יודעת, למדתי את זה על בשרי

ובגלל זה השארתי הודעה כי רציתי לדעת אם החימום והתאורה צריכים לבוא ביחד

רן333

New member
קיבלת כאן מספר עצות טובות. אני יכול

להוסיף את הדבר הבא: אין שום צורך "להוציא את הנחש לטיולים", כמו שאת כותבת, ולא רק בעונה הנוכחית. אין שום בעיה להוציא את הנחש מהכלוב ולהחזיק אותו ביד מדי פעם; זה אפילו רצוי, כי בצורה הזו הנחש לומד להתרגל לבני אדם, והסיכוי להינשך על-ידו פוחת. אבל כל זה רק בתנאי שמוציאים את הנחש לסביבה שהתנאים בה, בדגש לטמפרטורה, מתאימים לו. תנאים מתאימים שוררים בד"כ באופן טבעי בחדרי מגורים לא ממוזגים בעונת הקיץ. אבל התנאים האלה לא שוררים בחדרים לא מחוממים במשך העונה הנוכחית, והם גם לא מתקיימים במקומות שחשופים לשמש ישירה בשיא הקיץ. החזקת הנחש בתנאים לא מתאימים לא תורמת לבריאות שלו, ויכולה להזיק לו מאוד. היא עלולה להסתיים לא רק בריצה לוטרינר, אלא גם, בסופו של דבר, בהליכה לכיוון פח הזבל, עם פגר של נחש ביד. ועצה נוספת: כדאי מאוד להזמין ולקרוא את הספר **הזה**, שמכיל מידע חשוב עבור כל מי שמגדל פיתון בורמזי.

תודה.

אמרו לי שלקראת מאי אני אוכל להוציא אותה. אמר לי הבחור שאני עובדת איתו שבואו נגיד שאם הוא היה בהודו, הוא היה נחשב לקדוש
אממ.. הבנתי שהשמש בעיקרון זה משהו שהם דיי זקוקים לו... אממ תודה בכל אופן

naja

New member
לא זקוקים לשמש.

בניגוד למספר סוגי לטאות וצבים, נחשים לא זקוקים לשמש בשביל לקיים אורח חיים תקין.

בעיקרון סלחו לי על היותי מטומטמת../images/Emo6.gif

מראים נחשים הרבה בסביבת שמש בנשיונאל ג'יאוגראפיק
אז הנחתי שגם קצת מרכיבי טבע מקוריים יגעו גם בנחשה שלי ולא באופן מלאכותי

רן333

New member
יש מספר הבדלים מהותיים

בין נחשים שמסתובבים חופשי בטבע ובין הנחש שלך, שחי בשבי. שניים מההבדלים החשובים יותר: 1. בטבע, נחשים נמצאים באיזורי אקלים שאליהם הם מתאימים מבחינה פיזיולוגית. ככל שידוע לי, "מרכיבי הטבע המקוריים" שאליהם את עלולה לחשוף את הנחש שלך כאן בארץ, שונים בצורה משמעותית מהתנאים ששוררים באיזורים שבהם חיים פיתונים בורמזיים בטבע. למשל, למיטב ידיעתי - הטמפרטורות ששוררות בישראל בחורף נמוכות בהשוואה לטמפרטורות שאליהן נחשפים פיתונים בורמזיים באיזורי המחיה הטבעיים שלהם. 2. בטבע, הנחש יכול לווסת את טמפרטורת הגוף שלו על-ידי תנועה ממקום למקום. למשל: אם חם לו מדי בשמש, הוא יכול לזחול למקום קריר הרבה יותר. האפשרות לווסת כך את טמפרטורת הגוף כמעט שאינה קיימת כאשר מדובר בנחש שחי בשבי. למשל: אם את מחליטה "לרבוץ על הדשא כשהשמש פשוט תקועה בך", כהגדרתך, ותוך כדי כך את מחזיקה את הנחש ביד - במקרה כזה אין לו ממש אפשרות לנוע למקום קריר כשזה מה שהוא צריך לעשות. חוץ מזה, כשאת רואה נחש שנמצא בשמש בנשיונל ג'יאוגרפיק, בד"כ לא נתונים לך מספר פרטים חשובים, כמו: מהי הטמפרטורה שאליה הוא נחשף; במשך כמה זמן הוא שהה שם; והאם הוא שוהה בשמש מכיוון שבחר להימצא שם, או מכיוון שהצלם/במאי החליט ששם הוא יראה יותר טוב. בקיצור, אם את מחפשת מידע שיעזור לך לגדל נחש בריא לאורך זמן, אני ממליץ להסתמך על מקורות מידע אחרים, כמו הספר שאליו הפניתי אותך, וכמו התייעצות עם מגדלים שיש להם ניסיון בגידול מיני הנחשים שבהם את מתעניינת. (המגדלים האלה לא חייבים להיות קדושים הודיים או בעלי תארים אקדמיים; מה שחשוב זה שיהיה להם ניסיון אמיתי בגידול מיני הנחשים הרלוונטיים.)

אילון פ

New member
ולמה שלא תמסרי לנו את שמו?

רוב הסיכויים שלפחות חלק מגולשי הפורום מכירים אותו אם הוא באמת מבין כמו שאת אומרת...

הוא מאיזור המרכז

הבנתי שהייתה לו סוג של התמחות בזה - יש לו תואר או משו:* קוראים לו משה.

salingre

New member
לא

הם לא זקוקים לשמש חרדונים ולטאות (וגם לא כולן,אלא חלק מלטאות היום..) זקוקות לאור שמש (או יותר נכון לקרני הUV שנמצאות בקרני השמש) לא זוכר בדיוק בשביל מה אבל בגדול זה בשביל חיזוק העצמות (סידן). נחשים לא זקוקים לזה. אורי

אילון פ

New member
הרחבה:

חלק מהזוחלים פעילי היום זקוקים לקרינת ה-UVB שבאור השמש ע"מ לסנתז דרך העור ויטמין D3 אשר מאפשר קשירה של סידן לעצם.ללא ויטמין זה, ללא קשר לחוסר או עודף סידן, בעלי החיים מפתחים מחלה שנובעת מאי-קשירה של סידן לעצם ונקראת metabolic bone disease) MBD) בשפת העם. אם תרצי כמה קישורים להרחבה, תגידי.

למעלה