היי

boazgilad

New member
היי

טוב שירשור זה מוקדש לשנה הבאה ולעתיד בכלליות. אממ מבחינתי שנה הבאה כנראה אני אהיה בש"ש ואם לא אז בצבא מה אתם הולכים לעשות שנה הבאה? ומבחינת העתיד, כמה פה באמת רואים את נשארים בקיבוץ בנגיד 5 שנים הקרובות? וכמה רואים את עצמם חיים ובונים משפחה בקיבוץ?

MsUnderstood

New member
נמממ

שנה הבאה אני אהיה כבר בצבא...בתקווה שצה"ל לא יחליט שיש יותר מידי בחיל תקשוב ואני בסוף אלך לשם ב5 שנים הקרובות?קודם יש שנתיים צבא ועוד שנה שנת בית... אז בתקווה לימודים אקדמיים כמה אני רואה את עצמי בונה משפחה בקיבוץ?תלוי איך הקיבוץ יהיה ותלוי כמובן בבנזוג,אבל יש עוד המון זמן לזה..

המפפ

שנה הבאה.. או ש"ש(סיכויים נמוכים) או שכנראה חצי שנה עבודה, חודשיים דרום אמריקה ואז צבא.. בקיבוץהמזדקן והמת שלי אני לא נשארת, זה בטוח
אני רואה את עכצמי חייה ובונה משפחה בקיבוץ, רק לא בשלי, אלא אם כן יתחלפו בו רוב האנשים

שנה הבאה....

צבא, מקווה לדחות את השירות ולעשות פסיכומטריה כמו בנאדם ואז אולי להתקבל לעתודה.. אם לא אז להתגייס רגיל, אחרי שלוש שנים לעבוד, לגור בקיבוץ (כן כן...יש לנו יופי של חדרים לאחרי צבא) לטייל איזה חצי שנה וללמוד. נראה מה הלאה

moranka

New member
כבר עניתי

ואני אענה שוב... חוץ מהתכנית הגדולה במרץ (איתן עוד לא הספיק לאשר את הנסיעה...). אני לא עושה תכניות, אין לי תכניות, ואני גם לא אתכנן כלום... הכל יכול לקרות, מה שיהיה יהיה, ואני אמשיך לחיות בכיף את הרגעים שלי...

*מרגישה צעירה בטירוף!*

שנה הבאה אני בלימודים... בחמש שנים הקרובות אני...לימודים...ש''ש...צבא... חח כן אני יודעת שאני צעירה...פעורה...חחח ולא הבנת אם התכוונת לחיים ולמשפחה בקיבוץ בכללי או בקיבוץ שאני גרה בו..לא משנה..בכול אופן,יהיה לי קשה מאוד לעזוב את הקיבוץ

MsUnderstood

New member
את עוד תתבגרי../images/Emo6.gif

סתם,גמני עד לא מזמן אמרתי שבטוח אני נשארת בקיבוץ ואני אוהבת את הקיבוץ. לאט לאט מגלים את העולם,את האפשרויות,את מה שיכול להיות,מתחילים לחשוב יותר טוב... זה נמחד להיות בקיבוץ,אבל את באמת רואה את עצמך מגדלת שם את יילדיך?

אני כבר בוגרת../images/Emo46.gif

אה התכוונת לגיל?
חחח סבבה אבל האמת היא שלא נראה לי ולא בגלל שאני לא אוהבת את הקיבוץ או משהו... פשוט כי אני מכירה את עצמי וזה ברור שכשאני יגיע לגיל המתאים אני לא יירצה... טוב אבל יש לי המוןזמן....

moranka

New member
אפשר להגיד

שהבועה הקיבוצית מתפוצצ מהר מאוד, בי"ג ובצבא...

MsUnderstood

New member
אכן...

מגלים יותר דברים על איך הקיבוץ מתנהל.. נו,זה שונה להיות ילד\נער בקיבוץ מלהיות מבוגר בקיבוץ..

moranka

New member
אני עוד לא מרגישה מבוגרת...

חחחח אולי מנוסה... (?, למרות שניסיון זה עניין יחסי)

MsUnderstood

New member
גמני לא מרגישה ככה,אבל בעיניי

הקיבוץ אני ככה. אני עובדת כמו חברה ומקבלת תקציב כמו חברה. אני גם צריכה ללכת להתחנן על נפשי שיחשיבו לי שניה מה9 חודשים אני עובדת בקיבוץ לשנת בית...

9910

New member
זה בסדר מגלים גם שבחוץ

לא קל. להשאר או לא זה שיקול שכל אחד ישקול לעצמו כי שיש יתרונות וחסרונות לכל צד,אולם בראיה כלכלית אני לא כלכך בטוח שעדיף בעיר,חכו לילדים ואז תחשבו על משכנתא/חינוך/בריאות וכדומה,מלבד זאת החינוך הקיבוצי לוקח כל מערכת חינוך אחרת בענק בגלל שעות וימי הפעילות והתוכן שלה. ובאשר לי,אני כבר גדול עוד 5 שנים אני אמשיך להיות בקיבוץ,אולי יהיה עוד ילד,אולי עוד חתול או כלב,אולי הדירה תגדל קצת אבל בגדול לא צפוי שינוי משמעותי.

MsUnderstood

New member
ברור שכולם שוקלים את זה..

אני הגבתי על זה שהיא אמרה שבטוח היא תישאר בקיבוץ והיא כ"כ אוהבת את הקיבוץ ולא רואה חיים שלא בקיבוץ. גמני רואה את עצמי כרגע ובשנים הקרובות ביגור,אבל אח"כ לא יודעת,ברור שלגדל ילדים בקיבוץ יותר טוב מבעיר,אבל עדיין אני לא חושבת שזה בדיוק מה שישאיר אותי בקיבוץ וכמו שכתבתי,זה תלוי בבנזוג גם..

shahf

New member
אמממ

שנה הבאה?! צבא...לא לפני שאני קורע ת'תחת בעבודה משפחה בקיבוץ?! תלוי בבת זוג ובקיבוץ

טוב, אני שונאת לעשות תוכניות לעתיד

הדבר היחיד שבטוח בחיים זה המוות אז ברמת העיקרון: שנת שירות ומי יודע מה יהיה בהמשך מה יהיה עוד שניה אתה יודע? גם אני לא.

למעלה