היי

Abis

New member
היי

אני מחשיב את עצמי בנאדם מאוד מחובר לעצמו ורוחני...לפחות הייתי. לפני שנה וקצת החבר שלי התגייס לצבא ומאז אני מנותק מעצמי ולא מצליח להישאר בפוקוס יותר מדי זמן. אני עושה דברים שלא אופיינים לי ולא מצליח לחשוב בצורה חיובית ונורמלית. הכל התחיל מהגיוס של החבר שלי. קבלתי את הגיוס מאוד קשה, היו לי התקפים של חרדות וזה הגיע לעילפון. מאז הלב והראש לא עובדים ביחד. הלב מרגיש והראש מעוות הכל. אני מאוד רוצה לחזור להיות האדם שהייתי לפני. לאחרונה אני מרגיש בשברירים את האדם שאני באמת מתחת לכל התקופה הקשה הזו. אבל עדיין לא מספיק. מישהויכול לתת לי עצות איך להתחיל לחזור לעצמי מהר יותר וטוב יותר?

amits6

New member
השאלה ששאלת היא שאלה מאוד מורכבת

ובכל זאת. בחיים ישנם תנודות פעם אנחנו בריאים בנפשנו ופעם אנחנו לא כל כך בריאים. כך בגוף שלנו וכך בהצלחות שלנו בעבודה או בזוגיות. אתה מתאר לנו תקופה שהיא פחות מוצלחת שגם המערכת החיסונית נפגמה בה (וזה קורה לכל אחד מבינינו ולא חשוב עד כמה אנחנו מחוברים לעצמנו). אתה מתאר תקופה שאתה תקוע בה בתוך הפחדים של עצמך ולך אין את הפיתרון. יש בזה יתרון וחסרון. היתרון הוא שאתה מודע לעניין והחיסרון הוא שצריך לעבוד קשה כדי לחזור אל המוטב וניתן לעשות זאת בכמה דרכים. הבעייה שמראש אמרת זה פחדים וחרדות שהמקורות שלהם מהעבר וכנראה עדיף לעבוד עם בעל מקצוע כמו פסיכולוג או טיפולי הילינג (פרחי באך, רייקי, שיאצו, טווינה, דיקור סיני, אומאופטייה) שזה בנוסף לטיפול פסיכולוגי עם אדם שמוסמך לעבוד בחסימות (פחדים וכד') ישנם עוד כל מיני סדנאות למודעות עצמית שהם מדהימים ומאוד עוזרים והם יכולים לבוא בנוסף לעבודה אישית כמו אינסייט, הפורום של לנדמרק, I'AM. בכל מקרה הרעיון הוא להשתחרר מהמקום שאתה תקוע מתוך מודעות שלך אין את היכולת לעשות זאת לבד. ואם בכל זאת אתה לא מעוניין ברמה הזאת תמיד אתה יכול לעשות מדיטציות ולהירגע (גם דרך ערוץ קארמה), לעשות רייקי לעצמך, לעשות פעילות ספורטיבית ולתת לכל הפחדים להשתחרר. הדרך שלי הכי נראית במצב שהצגת זה טיפול אצל פסיכולוג כי מדובר על משהו מאוד עמוק שנמצא כנראה סביב היחס שלך עם ההורים והפחד של להישאר לבד או פחד מאוד חזק מהמוות.

Abis

New member
המצב הוא כזה..

הפחד שלי הוא לא ממוות או משהו כזה. זה התקופה שעברתי שגרמה לחסימות שאני נמצא בהם היום. אני מאוד רוצה להשתחרר מזה ואני מנסה לבד אבל זה לא הכי קל. הבעיה שלי ללפנות לאיש מקצוע היא שאני לא מוצא פסיכולוג שאני מצליח ממש להתחבר אליו ויוצא שאני מבזבז כסף רק על לנסות. יותר מהכסף חשוב לי שאני נפתח לבנאדם ואז מתאכזב ממנו אז זה גורם לי לא לרצות להמשיך לנסות אצל עוד אנשי מקצוע. אני עובד גם בעבודה ברמה רגשית גבוהה מאוד כך שאני חייב להיות שליו וחזק. מאז שהתחילו כל המצבים הרגשים הקשים, אני מרגיש ממש מבוגר ואני סך הכל בן 19. תמיד רציתי לנסות ריפוי בהילינג וכאלה אבל אני לא יודע איפה הכי טוב לעשות ואיפה זה גם לא עולה הון. אשמח אם תעזרו לי בנושא.

amits6

New member
הדרך הטובה ביותר בדר"כ

זה הוצאה של כל הכאבים החוצה ע"ע שיחה מכיוון שאז ניתן לפתור את הבעייה והיא לא תחזור לעומת הילינג שהטיפול בו בדר"כ נקודתי ועוזר לזמן די מוגבל. בכל מקרה יש אתר של מטפלים שנקרא http://www.metaplim.co.il/ ובו תוכל לברר. בקשר למה שאמרת על פסיכולוגים אם יש לך קופת חולים מושלם או משהו דומה דרך מכבי או אחרות ניתן להשיג פסיכולוגים מעולים במחיר זול בסביבות ה 160 שקל לטיפול. לפי דעתי החיבור עם הפסיכולוג הוא פחות חשוב כמו הרצון והמוכנות שלך להוציא את כל מה שכואב החוצה ולדבר על זה ולהשתחרר מזה. אני אישית עובר אותו סוג של תהליך שמקורם גם בפחדים כלשהם. בכל מקרה אשמח לעזור ולייעץ, בהצלחה ותרגיש טוב.

amits6

New member
אני מתנצל

שיחות זה לא הדרך הטובה בדר"כ אלא הדרך שאני מאמין בה. לכל אדם יש את הדרך המתאימה לו שנכונה לו והיא משתנה כל הזמן. אלא שבמקרה שלך אני מאמין ששיחות יכולות הכי לעזור.

שובטמה

New member
תשובה להיי,,,,,,

לך לטיפול פסיכולוגי-פסיכיאטרי כמה שיותר מהר. אם אתה נמצא במצב שאתה אין לך כוחות נפשיים להתגבר פנה לעזרה. אין בזה שום בושה. בהצלחה.

למעלה