היי...

da^Lord

New member
דווקא לדעתי ההשערה שלו לגיטימית.

נכונה או לא- זה אתה יודע ולא אף אחד אחר כי רק אתה יודע מה עשית במחשב שלך. אני עובד עם SX2, ומרוצה ממנה לגמרי. בעבר עבדתי עם לוג'יק וגם אותה אהבתי, ושלטתי בה אבל לא כמו שאני שולט בקיובייס כיום. ככה שמבחינתי לוג'יק או קיובייס בקרב צמוד. לוג'יק פגעו בעצמם עם הקטע של המאק. פרוטולס הפך להיות מותג ללא עוררין, אבל אם להסתכל רק על התכנה בלי החומרה.. אני חושב ששלושת התוכנות מתחרות באופן די צמוד ושקול, מכאן זה רק עניין של הרגל. למשהו מקצועי לא הייתי מסתפק במשהו שהוא לא פרוטולס או לוג'יק או קיובייס. סונאר,קייקווק,סאמפליטוד וכו.. נחמדות אבל עדיין זה לא זה.

כיום התוכנה הנעלה ביותר היא פרוטולז

בדרך כלל האנשים שעובדים עם קיובייס ורק טוענים שהיא טובה יותר, אני רגיל לעבודה עם שניהם וללא ספק - פרוטולז היא התוכנה הטובה ביותר. אני אומר זאת לאחר ששלוש שנים עבדתי באולפן שלי עם קיובייס/ניואנדו (ואלפי הפלאגים שמסתובבים ברחובות) לאחר תקופה מסויימת עברתי למערכת "סקופ" של קרימוואר (שגם פעלה עם ניואנדו), ואז עברתי לפרו טולז - אין לי פלאגאין אחד אבל אני מבסוט... מי שאומר שחסרות לתוכנה הזו אלמנטים מבחינת הסיקוונסר פשוט לא מכיר את התוכנה ולא עבד עליה, מבחינת עריכה - אין תוכנה פשוטה יותר, מהירה ונוחה יותר לכל עבודה שלא תעשה (יש אין סוף קיצורים, ברגע שלומדים אותם אתה עושה מה שמתחשק לך - מתי שמתחשק). מבחינת ההקלטות - הקלטות זה דבר שבכל מקרה הוא לא מסובך, הכרטיס והתוכנה צריכות פשוט להימנע מלהפריע/לבלבל לך כמה שיותר תוך כדי העבודה, והנה גם בזה פרוטולז מתמחה. תני לי להשמע מעט דוגמאטי: פרוטולז זה אמריקה במיטבה.

מפתיע משהו....

אני זוכרת את ה'ריב' של פעם, בין Spectral (שרץ אז על Windows 3.11) לבין Protools (שאז כיכב בתחום ה MAC)... מאז נעלמה המערכת של Spectral synthesis, פרוטולז עברו גם ל PC, ולוג'יק עשתה את המעבר ההפוך (אחרי שנרכשה ע"י אפל) ויוצאת רק ל MAC... יש לי M-Audio Ozone, כרטיס קול מהמם (תחנת עבוד חיצונית, ערוץ מיקרופון, כולל מתח פאנטום (ו XLR), ערוץ עם פרי-אמפ לגיטרה/בס, 2 אוקטבות מידי, ועוד)... נראה לי שהוא יודע לעבוד טוב עם פרוטולס....

y o b b o

New member
הפרוטולז...

לא צריך כרטיס שמיוחד לו? לפי מה שאני יודע יש צורך בחומרה מיוחדת כדי לעבוד עם הפרוטולז חוץ מהפרוטולז פרי... אני טועה? תחדשו לי... ובקשר לנואנדו אני עבדתי על גירסא מלפי שלוש שנים אז אני מניח שהשתנה משהו ובכל זאת אז אהבתי יותר את הקיובייס...

HeavenlyB

New member
M-AUDIO עובד עם Protools

AVID שזו החברה לה שייכת Digidesign שמייצרת את Protools, קנו את M-Audio והתאימו גרסא של Protools לכרטיסי קול שלהם.

y o b b o

New member
אוקי זה מה שאני הבנתי...

אבל אפשר לעבוד בלי הכרטיס של אמ אוודיו?

כן... אבל תכלס כל התוכנות מעולות

המתכנתים עושים עבודה מדהימה, והם פועלים לפי אותם עקרונות וסטאנדארטים ככה שההבדלים שכבר יש הם בעיקר של "גישה לתוכנה" והנוחות שלה לעבודה ממושכת. תמיד מתווכחים, יש בזה הרבה כיף... אבל ללא ספק - פרוטולז הכי טוב :)

HeavenlyB

New member
כבר אין הכי טוב - יש הכי נוח

יש כאלה שיהיה להם יותר נוח עם פרוטולז, וכאלה שיהיה להם יותר נוח עם נואנדו. כיום בשתיהן אפשר להוציא אותה רמה של תוצאה.

לגבי הפרוטולס

כתבת שאין לך פלאגאין אחד, איך אתה עובד עם מידי? אני מתכוון מבחינת שיטות עבודה, מה מקור הסאונדים שלך? דבר שני מישהו כתב פה פעם שיש אפשרות לעבוד עם VST בפרוטולס, איך עושים את זה?

לתוכנה כמובן שיש ערוצי מידי

עם כל האופציות שיש בכל תוכנה אחרת (כמובן ש"בערך" שכן איני מכיר כל תוכנה בעולם), ומהחומרה אני משרשר כבל מידי דרך כמה סינטיסיזרים וגמרנו. הסינטיסיזרים והפלאגים המופיעים כ-VST בתוכנות כמו קיובייס מופיעות בפרוטולז כ-RTAS (הכוח מהמעבד של המחשב) או כ-TDM (נשען על כוח העיבוד של הכרטיס). בכל אופן, רוב המשתמשים במקינטוש/פרוטולז הם עסקים מקצועיים ולא אנשים פרטיים שעובדים בשביל הכיף שלהם, ולכן גירסאות פרוצות של הפלאגים הללו הן דבר יחסית נדיר.

למעלה