היי...

היי...

היי כולם, יש לי שאלה קלה (אליכם... לי היא קשה
) אני שייכת לדור מיושן משהו, שרק התחיל את נושא ההקלטות הביתיות. בזמנו (שנת 94) הכרטיסים ה'נחשבים' היו אלו של turtle beach (כרטיס ה MultiSound הראשון, כרטיס ISA ענקי שהכיל עליו סינטי Proteus 1 מלא, וההמשך הקטן יותר שלו - MultiSound Monterey - שהיה לי). גם מבחינת תוכנות, אז עבדנו עם תוכנות כמו Quad (טיפ 4 ערוצים), SAW (טיפ 16 ערוצים), ומה רבה ההתרגשות היתה כשיצא CakeWalk ProAudio 4 (הגירסא הראשונה של קייקווק שתמכה באודיו, והראשונה בכלל בעולם למשתמש הלא-אולפני) ובעקבותיו... חברה גרמנית קטנה "סטיינברג" הוציאו גירסה שגם בדקה אפשרות לתמוך באודיו בשם cubasis audio... היום, 10-12 שנה אחרי, אני רוצה לחזור להקליט. העולם נראה אחרת לגמרי. השחקנים במשחק השתנו (Twelve Tones שיצרו את קייקווק כבר לא בחזית, ועושה רושם שהסטנדרט VST של סטיינברג, ממקם אותם די בפרונט), כרטיסי הקול אחרים (turtle beach לא ממש נחשבים, והיום יש אפשרויות כמו RME או M-Audio). אז נשאלת השאלה (הראשונה) מכם, המומחים: איך יודעים איזה סיקוונסר/תוכנת הקלטה לבחור? (Steinberg? Magix? Cakewalk? Sony Media? ואולי Protools?) מה ההבדלים העיקריים בין התוכנות היותר "יוקרתיות" - MEDIA production כמו - Steinberg Nuendo, Magix Squoia, Cakewalk Sonar, Sony Vegas לבין אלו שמוגדרים כ Music production או personal studio, כמו - Steinberg Cubase, Magix Samplitude, CakeWalk Home Studio/Music Creator, Ableton Live, וכו'? תודה מראש... (אחרי זה יהיו עוד שאלות, אל תדאגו
)

baduist

New member
האמת היא שמאז שיש

PC בכל בית, ורובם חזקים כמו המחשבים שהיו לנאס"ה ב94', אז היום כל חברה קטנה יכולה להוציא תכנה משלה, וככה יש המון המון תוכנות. בכל הנוגע לסטנדרטים, היום בשורה התחתונה המובילים הם קיובייס ופרוטולס. פרוטולס מתאימה יותר להקלטות, ומצירכה מערכת חומרה ייעודית של DIGIDESIGN. קיובייס נולדה כסיקוונסר, אבל עם השנים התקדמה בתחום האודיו והיום מאפשרת גם הקלטה ומניפולציות אודיו מתקדמות ביותר. אני לא רואה דרך לבחור תכנה מבלי להתנסות בכמה תוכנות ולראות איזה מהן הכי נוחה. בכל הנוגע לFEATURES וביצועים יש מצב שאני טועה, אבל אני מאמין שקיובייס ופרוטולס בהחלט מובילות. אם מקינטוש הוא שיקול, אז לוג'יק יכולה להשלים את פרוטולס כסיקוונסר מתקדם (לא פחות מקיובייס).

תודה... ועוד שאלות

תודה על התגובה, שהיתה הן עניינית והן מקצועית. סימן שאלה נוסף שהזכרתי הוא השוני בין תוכנות יקרות יותר של חברות לפחות יקרות. מה ההבדל? סקויה עולה 2500 יורו (בדף הזה) - סכום זעום של כ 14000 שקל!!! האחות הקטנה, סמפליטוד, עולה - 299 יורו לSamplitude V8 Master, 499 יורו לSamplitude V8 Classic, 999 יורו לSamplitude V8 Professional. בכל מקרה זה בין 15% לעלות התוכנה היקרה לבין 40% מעלותה. גם בסטיינברג, יש את קיובייס ויש את האחות הגדולה, נואנדו (נגמרו לי הקישורים אז זה בתחתית ההודעה בתור "כתובות אינטרנט נלוות) בהפרש מחיר דומה. מאיפה כדאי להתחיל? למה להשתמש בקיובייס? למה לא ללכת ישר על נואנדו? (או למה להשתמש בסמפליטוד ולא בסקויה ישר?) מישהו עמד על ההבדלים בינהם? אותו הדבר קורה גם (לינקים למטה) עם CakeWalk Sonar היוקרתית, ו CakeWalk Home Studio הפחות יוקרתית ו CakeWalk Music Creator. אז מה ההבדלים? במה בוחרים? ומה אתם חושבים על Sony Vegas? (
המון שאלות
)

אפרשקסי

New member
תוכנת האודיו\סיקוונס הטובה ביותר

היום היא logic audio platinum של emagic שבגרסאות p.c ניתן להשיג אותה רק עד גרסא 5.7 אם אני לא טועה למעלה מזה רק גרסאות של מקינטוש אי אפשר גם להשוות אותה לשאר התוכנות שהזכרת

y o b b o

New member
נואנדו...

היא לא שום אחות גדולה של קיובייס לפחות לא מהניסיון שלי פשוט יש בה מאפיינים שונים שמתאימים לדברים שונים. ומהניסיון שלי הקיובייס יותר נוחה ליצירת מוזיקה והנואנדו עבדתי על סאונד לסרטים. אם אני טועה תקנו אותי...

razburg

New member
האמנם ?

נואנדו אכן מאפשרת עבודה עם קטעי וידאו ... אבל הפונקציות האחרות דומות מאוד ורובן אף זהות לקיובייס. ועוד משהו קטן לאניני טעם - הנואנדו לדעתי נשמעת יותר טוב. למה ? לא יודע ... עבדתי על קיובייס תקופה ארוכה וזה פשוט נשמע אחרת ...

HeavenlyB

New member
המנוע אודיו הוא אותו אחד

ההבדל היחידי הוא שבנואנדו יש עוד פונקציות שאין בקיובייס. כך שזה אך ורק פסיכולוגי
היום גם יש להן את אותו ממשק, כך שאין הבדל בנוחות עבודה.

razburg

New member
מנוע לא מנוע ...

אם הייתי איש תוכנה אולי היה לי הסבר לזה ... אבל אריאל אתה מוזמן (וכולכם כמובן) להוריד MIXDOWN לטרק מסויים (אפילו קחו שיר שאתם מכירים מדיסק מסויים ורק תעבירו אותו) לעשות את הפעולה בקיובייס ואח"כ בנואנדו ולהקשיב. אני גם הייתי סקפטי פעם ...

HeavenlyB

New member
לא עניין של סקפטי

זו אותה תוכנה בדיוק. רק שהוסיפו עוד קצת אפשרויות בתפריטים.

FaTRiX

New member
יכול להיות שההגדרות שבקיובייס שלך

היו מוגדרות כך שהאיכות פחותה יותר מאשר האיכות המוגדרת בנואנדו שלך.

FaTRiX

New member
חחחחח למה?

שמע זה קורה! כנראה שמרת את זה בנואנדו באיכות נמוכה, ובקיובייס שמרת באיכות גבוהה, ולכן זה קרה...... זה לא טיפשי, זה הגיוני לחלוטין.

razburg

New member
נו באמת ...

נראה לך הגיוני באמת שבדקתי אותם בצורה לא זהה ועוד יצאתי כאן בהצהרות בפורום ?? כמה דביל אתה חושב שבנאדם יכול להיות ? טוב אני חושב שאני אפסיק את התגובה שלי כאן... פשוט תפרוש בשיא !

FaTRiX

New member
אהה סליחה אני מצטער

לא ידעתי שאתה אף פעם לא טועה או מתבלבל. אני לא חושב שיש לך סיבה להתנפל עליי, אתה אמרת שאין לך מושג למה הקיובייס הייתה איכותית יותר מנואנדו, כשאין לכך סיבה אם לשניהם יש אותו מנוע. אני הצעתי סיבה הגיונית למה חשבת ככה, לא היית צריך להתנפל עליי כמו איזה דפוק שחושב שהוא מלך תוכנות יצירת המוזיקה, יכלת פשוט להגיד: "לא, בשתי התוכנות ההגדרות היו זהות." אם אתה לא מסוגל להיות סבלני ולא תקיף כמו שהיית, כנראה שמקומך לא בציבור כמו בפורום הזה. אף על פי הידע הדל שלי, יש לי סבלנות כלפי בני אדם ואני לעולם לא אתקיף לשווא מישהו שמנסה לעזור.

FaTRiX

New member
תיקון:

אמרת שהנואנדו איכותית יותר - אבל זה לא רלוונטי כרגע.

razburg

New member
לא סתם רשמתי לך

את הדברים ... תאמין לי - אני אחד הסובלניים בפורום, פשוט אתה כבר זכור אצלי מהעבר כאחד שכותב דברים ללא מחשבה והגיון רק כדי לכתוב משהו, וזה באמת דבר שאני לא אוהב בעיקר בפורום טכני ... ואם תהית על מה אני מדבר אז אספתי לך כמה דוגמאות (ציטוטים שלך): " ממוניטורים לא יבוא פידבקו FaTRiX ו 08:44 | 27/06/05 ובטקסי בית ספר עלולים להיות באותה מידה פידבקים כמו בהופעות, אם תשים באסים וטופים (PA) לכוון הקהל, ותעבור את הקו של הבאסים, יווצר לך פידבק. לכן מניחים את הPA מלפני הבמה כדי שלא יווצר פידבק. בטקסי בית ספר לעיתים משתמשים במוניטורים בלבד כי הם מספיקים, ולכן לא שמעת פידבק." " כל מה שאמרתיו FaTRiX ו 14:06 | 27/06/05 היה על סמך השערה הכי הגיונית שהייתי משוכנע לגביה. כשאמרתי שבטקסי בית ספר משתמשים במוניטורים להגברה, התכוונתי שמשתמשים ברמקולים שמיועדים להיות מוניטורים להופעות, במקום PA. לא ידעתי שמוניטור יכול לתת פידבק, חשבתי שיש בו איזה מסנן פידבקים (אם יש כזה דבר בכלל..) או משהו מופלץ כזה שאני לא יודע מהו. ובקשר לקו של הPA, גם אני התכוונתי שהוא ממוקם בקו של הבמה, פשוט המיקרופונים לא נמצאים מעבר לקו של הבמה ולכן הPA נמצא מלפניהם, ובגלל זה שיערתי שזה מייצר פידבק. לפי מה שהבנתי ככה זה כי אני רואה את זה כמעט כל יום בעבודה (אני סבל של אחד הסאונדמנים הטובים בנתניה) אז כנראה לא הבנתי את מה שהולך שם (אני עובד סך הכל חודשיים שם). כנראה שפידבק הוא לא כמו שהבנתי, ויש לי יותר ללמוד על זה. (דרך אגב, הייתי בטוח במה שאמרתי כדי שמישהו כמוך יתקן ויסביר יותר, כך אני אלמד יותר ) " "הקטע שחשבתי שיש רמקולים שלא מייצרים פידבקים (בלי הרבה הגיון.. מה לעשות כשחושבים על דברים כמובנים מאליהם ולא מנסים להבין את העומק שלהם..). אני יודע שפידבק הוא כאילו שהמיקרופון קולט את מה שהרמקול מנגן וכתוצאה מהאיחור של הסאונד יש את הצרימה הזאת. זה כמו למשל אם ניקח שתי מחטים שדוקרים מים באותה מהירות ובאותו זמן, יש מפגש (ראה תמונה)" " אבל הנה תראה איזה תגובות מתקנותו FaTRiX ו 00:42 | 28/06/05 והכל טוב ויפה. מטעויות לומדים. לפעמים מתעלמים משאלות בפורום אז כשעונים תגובה מעפנה אנשים בדרך כלל מזדעזעים ורוצים לתקן " בקיצור אני לא תוקף אף אחד ומצטער אם נעלבת, אבל תשתדל להיות הגיוני להבא, וכמו שכבר כתבתי על הנושא - אני לא מלך תוכנות האודיו - ממש לא ! אבל בניגוד לדוגמאות שלך שהבאתי כאן - אני כותב דברים על בסיס נסיון וידע בלבד. ואם יש משהו שאני לא יודע אז או שאני שותק ולא כותב כלום, או שאני שואל בצורת שאלה מפורשת.

FaTRiX

New member
אוקיי, הבנתי את הטענה שלך

בפעם ההיא שהגבתי לגבי המוניטורים, הייתי ממש משוכנע שזה ככה. זאת לא סתם השערה שבחיים שלי לא ראיתי איך זה עובד, אני הרי עובד בהגברה ואני תמיד רואה שמוניטורים מכוונים לכיוון המיקרופונים לא עושים פידבקים. חקרתי מאז את הנושא ואני עכשיו מבין בזה יותר ולא הייתי אומר מה שאמרתי שוב. בקשר לשרשור הזה, רק הצעתי אפשרות שהתבלבלת, לא אמרתי שאתה מטומטם או משהו חס וחלילה. אני מצטער אם חשבת ככה, אבל זה לא. בכל אופן, אני אפנים את מה שאתה אומר לי, לא להגיב סתם אלא אם כן יש לי נסיון ואני יודע לגבי הנושא. ותנסה גם אתה לא להתנפל עליי אם יש לי טעות..

למעלה