היי

tebetha

New member
היי

עושה את גישושיי הראשונים בעולם הזה. נחשפתי רק לפני כשבועיים לקהילה הזו,כחלק מעבודה שאני עושה על אפילפסיה (כמה אירוני),ונדהמתי שהיא כל כך פוריה ופעילה. אז, אני מצטרפת אליכם. מה על עצמי לספר ידעתי? אפילפטית מזה 9 שנים. התקפים טונים-קלוניים,אבסנסים,מיוקלוניים, מה לא? מאוזנת לגמריי ו"נקייה מהתקפים" כבר שנתיים וחצי. לא מתנדבת אלא מתגייסת לצבא,זה היה לי מאוד חשוב. עתודאית כרגע :) יום נהדר שיהיה לכם, tebetha

חייםלוי

Member
מנהל
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

זה טוב שאת מתגייסת ועוד יותר טוב שאת מאוזנת שיהיה לך בהצלחה

tebetha

New member
יש לי שאלה

כאמור, אני ממש טירונית בתחום,ורק עכשיו נחשפת לאפילפסיה כמאפיין קהילה. מה קרה עם החברה, ביחס אליכם? למה יש סטיקרים וחולצות "אני אפילפטי גאה"? אני מבינה שהחברה ברובה מפגינה בורות בעניין,אבל איך זה מתבטא? *מאוד מתעניינת,כי אצלי אף פעם האפילפסיה לא היוותה מכשול,או משו להתבייש בו,כל מי ששואל,נענה ברצון. tebetha

חייםלוי

Member
מנהל
מילא בורות אבל יש סטיגמות על

חולי אפילפסיה. יש כאלה שלא מתקבלים לעבודה ברגע שהם אומרים שיש להם אפילפסיה. יש כאלה שיוצאים עם בני/בנות זוג וכשמספרים שיש אפילפסיה יש רתיעה והקשר נגמר. כמובן שלא אצל כולם. הרבה עובדים ומתחתנים וחיים טוב אבל הסטיגמה קיימת. התוצאה היא שאנשים לא מספרים בעבודה על האפילפסיה ומסתירים אותה בכל מקום אחר.

tebetha

New member
עד כמה...

ההיתקלויות הללו במצבים כאלה של עוינות הם שכיחים? *כאמור,מזועזעת

חייםלוי

Member
מנהל
יש הרבה כאלה לצערי.

דינה היקרה המנהלת אתי את הפורום יכולה לספר מנסיונה האישי דברים לא נעימים. לימור שנעלמה לנו יכולה לספר. לאחת הגולשות כאן אמרו בעבודה שאם יהיה לה התקף היא תפוטר. יש פה אנשים בפורום שאינם עובדים בגלל זה. יש, כמובן, גם מקרים אחרים. לי לא היו אף פעם בעיות. כשהכרתי את אשתי סיפרתי לה והיא ביקשה לבדוק עם נוירולוג מה ההשלכות. זה טבעי ונורמלי לחלוטין. יש פה עוד כמה זוגות שבני הזוג לא נרתעו ולא פחדו.

Sugar Tush

New member
אצלי למשל...

לא היו בעיות עם החבר, אבל המשפחה שלו סרבה (ועדיין מסרבת) לקבל אותי בגלל זה.

ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

יש לנו עתודאית ראשונה בפורום
מה את לומדת? באשר לשאלתך,רק היום יצא לי להרהר באיך יגיבו בעבודה שלי אם אני אגיע עם חולצה של הפורום. לתחושתי הציבור שומע ורואה אפילפסיה כמו משהו נורא ואיום,זו התחושה שלי, אם כי אני יודעת בוודאות שישנם גם אנשים יוצאי דופן שיודעים לא מעט על המחלה, כנראה שהם איכשהו נחשפו אליה. אני בכל מקרה מתכוונת ללכת לעבודה עם החולצה של הפורום ולא כתוב עליה מה שכתבת אלא דברים אחרים לגמרי, תבדקי בתחרות הלוגו מי זכה
לגבי משפחה ואפילפסיה, אין לי כוח להרחיב עכשיו, נושא טעון מדי עבורי... אנשים טיפשים יש בכל מקום גם במשפחה.

tebetha

New member
לומדת

רפואה בבן גוריון. ואני מתכננת "להיחשף" מול הכיתה שלי,בעוד שבוע,במצגת שאני עושה. וזה מבעית אותי. כי עד כמה שהם אינטיליגנטים ונאורים,אני מבינה שהם ישפטו אותי. יכול אפילו יזלזלו ביכולתיי המקצועיות. מתה מפחד.

o m e r g

New member
תגידי..

היי מה המצב? קודם כל ח"ח שאת מתגייסת ולא מתנדבת כי אני מתנדב עם אפילפסיה קלה מאוד...(אבל זה כיף להיות מתנדב) מותר לדעת איך הצבא גייס אותך?:) בהצלחה בעתודה:) עומר

tropic

New member
דרך אגב גם אני התגייסתי גיוס

רגיל ולא התנדבתי.

tebetha

New member
כמובן שמותר

לדעת. ההתקף האחרון היה לפני שנתיים וחצי,ולכן יוצא שאני הייתי אז למעלה משנה ללא התקפים. יש לי פרופיל 45 למרות שהרופא איים ב21 רפואי,אז אני בכל זאת מתגייסת,פשוט ב2012 [זה אחרי הלימודים :(]

טלטול232

New member
מצגת

שלום ל tebetha המצגת היא סגורה לכיתה או פתוחה לקהל הרחב ? יעזור לך אם אבוא ואספר על הבת שלי שהיא אפילפטית וחיה רגיל ונורמאלי ? ( למרות שהיא בת שש וחצי ) אני נמצא לא רחוק ממך אבא של טלטול

tebetha

New member
וואו.

תודה. תודה רבה רבה. טפו טפו,יש לי סיפורים למכביר,מניסיוני האישי,למרות שכחולה,אנחנו לא זוכרים כלום. אז יכול להיות זה בעצם יעזור. מצד שני,זה היה משו שרציתי לעשות בשביל עצמי. הלהיחשף. לתת את עצמי לביקורת מצידם,למרות הפחד ממנה. לא יודעת. מאיזה סוג של אפילפסיה סובלת הבת שלך?אם אפשר לדעת, כמובן.

tebetha

New member
זה בדיוק העניין

שלא לרגע חשבתי שאני לא אצליח להשיג את מה שאני רוצה. ועוד יותר מכך,האפילפסיה לא היוותה עבורי מכשול אף פעם,ולכן אני מגלה המון דברים חדשים עכשיו,שחיים של אנשים משתנים ללא היכר בגלל האפילפסיה. כל חיי היא הייתה משו כל כך קטן,כל כך לא משמעותי,שזה מוזר לי אפילו הביטוי "לחיות רגיל עם אפילפסיה". כי חייתי כמו שכל אחד היה חיי,בדיוק כמו שהייתי חיה גם בלעדייה.

טלטול232

New member
תגובה ל"וואו"

שלום ל tebetha לביתי יש פטי-מל ( התנתקויות ) . היא מקבלת דפלפט , ומאז אין לה . היא כיום בת 6.5 ומטופלת כבר שנה. סובלת מתופעות לוואי של דילדול השער ונשירה קשה , תאבון "בריא" ובעיות מינוריות של זיכרון. היא פעילה מאוד , הולכת לגן חובה , חוגים ( נגינה וריקוד ) ואוהבת מאוד להשתולל בברכה. לא ענית לי אם המצגת פתוחה לקהל הרחב ואפשר לבוא ולשמוע ( והאם זה בנושא אפילפסיה). אשמח לבוא ולשמוע אם זה מצגת פתוחה לקהל. אבא של טלטול

tebetha

New member
אוי

גם אני נטלתי דפלפלט בילדותי. יכול להיות בגלל זה העודף משקל
המצגת היא לקהל קטן,של סטודנטים לרפואה. אולי 70 איש. אם תרצה לבוא ולדבר, זה יהיה נהדר, אם זו לא טירחה עבורך. וגם אם לא תירצה לדבר,אני אעלה ואדבר שם,יש לי מצגת על התקפי אבסנס,ולאחריה אני אספר על ילדותי עם ההתקפים,ואיך שזה היתדרדר,אז אתה מוזמן להקשיב.

למעלה