היי

היי

הרבה פעמים בזמן האחרון קורים לי דברים שגורמים לי להרגיש קרובה יותר לאלוהים, יותר מודעת לקיומו. מסיבה לא ברורה קורים הרבה דברים ש"מסתדרים" ברגע האחרון, בעיות שמסתדרות כאילו הכל מגיע מלמעלה, כאילו זה פרס על האמונה שלי. ואני לא דתייה, יש בי אמונה טהורה שמגיעה מהלב. אני לא יודעת, אולי אני סתם מנסה לקשר בין דברים. אבל אולי אלוהים מנסה ללמד אותי לקח? אולי יש קשר מסויים בינינו? האם אלוהים נוגד את המאגיה בכלל? אמונה באלוהים ובמאגיה היא סוג של סתירה, לא? מה אתם חושבים בקשר אליי ובקשר לאלוהים ומאגיה?

ToryMaster

New member
הוומממ

בהתחלה חשבתי שאת רוצה לשאול למה הכל קורה לך, והתחלתי להתעצבן, ואז הגעתי לשאלה שלך בעצם, והתלהבתי, שאלות חשובות, שמעסיקות הרבה מהמכשפים שאני מכירה, כולל אותי, אני אנסה לענות כמה שאני יכולה. אני אמספר, שיהיה יורת קל, אם לא איכפת לך: 1. איזה לקח הוא מנסה ללמד? למה את מתכוונת? 2. קשר בינך לבין אלוהים? אני מאמינה שיש קשר בין כל אדם לבין אלוהים 3. תלוי, אלוהים של היהדות? הוא נוגד אותה בערך, את המאגיה כמו שאני עוסקת בה לדוגמה, כן. קבלה לדוגמה, זו המאגיה היהודית, המאגיה היחידה שלא סותרת את התורה. 4. תלוי, שוב, תלוי לאיזה אלוהים את מתכוונת. אני לדוגמה, מאמינה באלה בכלל, האם הגדולה שיוצרת וכו' וכו' וכו', היא לא סותרת את המאגיה. כמו שאמרתי בתשובה למעלה, אלוהי היהדות (אני מניחה שאלי והתכוונת) סותר את המאגיה שהפורום הזה עוסק בה בעיקרון. 5. אני חושבת שיש לך הרבה מזל, שהדברים מסתדרים לך בחיים, שיכול להיות שזה משהו מלמעלה, התשובה כאן היא מאוד סובייקטיבית, על פי אמונות שונות.

Marsha Figg

New member
משהו

לדעתי, אמונה באלוהים או בכל גוף שהוא ממש לא סותרת את המאגיה, אלא אם כן את מחפשת אמונה שלמה ומוחלטת בדרך שכוללת האמנה באלים מסוימים. את יכולה להאמין בה' ובו בזמן לעשות כישופים, זו פשוט לא תהיה האמנה בדרך התורה, שסותרת כל כישוף שהוא (וגם את הקבלה אם אינני טועה), אבל אני מבינה ממך שאת לא מאמינה במצוות הדת כמו שהן אלא באל, אז אני חושבת שעם קצת גמישות תוכלי להאמין באיזה אל שתרצי ולא משנה באיזה דרך תבחרי.
רחלי

למעלה