היי,

מתוך רשימת ה"נושאים שעלו מזמן"

מחפשת את הדיון בנושא- האם גלישה מרובה גורמת נזקים בריאותיים (פיזיולוגיים). אשמח לקבל קישורים רלוונטיים או להקשיב למחשבותיכם העדכניות. שבוע נפלא אורית

אנשים?......./images/Emo22.gifאתם כאן??

או שאתם עייפים? עסוקים? או משהו אחר? לא נורא, בנתיים עברתי כאן על כל הטאג ליינז (אלה שנוסעים שם למעלה, נכון?) ורוצה להציע אימג'ין, למען המצטרפים החדשים, שתוסיף לשם עוד. מה שמצאתי שם היה חשוב ומועיל עבורי והייתי שמחה לעוד כאלה. מהסעיפים שמנית ברשימת ה"נושאים שעלו מזמן".... אולי אפשר לעשות לינק מכל משפט ברשימה שלך? אולי כבר יש משהו כזה ועוד לא מצאתי אותו? רובכם כנראה כבר עברתם את שלב ההתלהבות שלי ואני בתחושה שלא מתאים לחזור ולדוש בנושאים שכבר עסקתם בהם רבות. נהנית מאוד ממה שמוצאת פה. ושאלת אגב לסרפד.... אם אני זוכרת נכון המלצת לייחס את האינטרנט לאורנוס?? למה?? אני תמיד חושבת על מרקורי בהקשר של תיקשורת זורמת ופורצת גבולות.... גומעת את כתיבתך בשקיקה.
ועמיה, מה נסגר עם ההוא מעבר לים שהתקשר אחרי הפיגוע?? תודה לכולכם שוב. אורית

e-magine

New member
בעבר הרחוק היו דיונים על הנושא

עלו ארבע סוגיות משנה עיקריות, לדעתי בדיונים נפרדים: 1. נזקים לראיה 2. נזקים לעמוד השדרה 3. נזכים לגפיים עליונות 4. שינויים עקב מחסור כרוני בשינה. אם זה מעניין אותך, את מוזמנת לפתוח כל אחד מהם או את כולם, מחדש.

סרפד

New member
אני מרגישה השפעה על הראיה

אם כי יש לה מספר גורמים אפשריים, אז אני לא יכולה לבודד את האינטרנט במיוחד. אבל יש פה השפעה כפולה - הקריאה מן הצג כשלעצמה גורמת לעייפות העיניים (אני לא בטוחה אם ועד כמה יש השפעה לקרינה מן הצג) וגם ההתעסקות המרובה מול המחשב בבית גורמת לכך שחלקנו לא נחשפים מספיק לאור השמש. עניני השינה - אני לא סובלת ממחסור כרוני, ה"פתרון" של הגוף שלי הוא פשוט לא לקום בזמן ולכן אני לא עושה כל מיני דברים שאני צריכה לעשות. או שזה פוגע בבריאות או שזה פוגע בתפקוד - בכל מקרה לא יוצאים מזה בזול. לגבי נזקים לגב ולגפיים ושרירים תפוסים - צריך כסא כמה שיותר מותאם אורתופדית, לחפש תנוחות נוחות ונינוחות, להשתדל לשבת זקוף אך עם שרירים רפויים, להקפיד לנוע ולשנות תנוחות תוך כדי הגלישה, ולעשות הפסקות מדי פעם כדי לחלץ איברים ולהתעמל קצת במתיחות וכפיפות. לגבי מפרקים - יש כל מיני כריות שמותאמות להנחת מפרקי כף היד. לי יש פד עכבר עם עיגול מרופד כזה שנע בתנועות סיבוביות - שמים עליו את מפרק כף היד וכשמזיזים את העכבר הוא נע עם תנועת היד - עלה לי 2.5 ש"ח בחנויות "הכל ב- 2.5". לגבי העיניים - מומלץ לעצור מדי פעם ולעשות תרגילי הרפיה ורענון לעיניים. צריך גם להקפיד לעפעף - לפעמים כשאנחנו מרוכזים בקריאה אנחנו נועצים מבט ו"שוכחים" לעפעף, למרות שזו אמורה להיות פעולה אוטומטית. המבט גם צריך להיות "רפוי", לא מאומץ - אם המבט מרוכז מדי או שאנחנו מצמצמים את העיניים כדי לראות יותר טוב, זה סימן להתאמצות יתר. הכי חשוב להיות מודעים למה שקורה לנו בגוף בזמן הגלישה. לפעמים אנחנו שוכחים את עצמנו כשאנחנו באינטרנט ושמים לב רק כשאנחנו מתחילים לחוש כאבים. צריך לשמור על מידה של קשב ותשומת לב לגוף גם בזמן שהראש שלנו שקוע באינטרנט.

amiak

New member
ההוא שהתקשר אחרי הפיגוע...

התקשר עוד כמה פעמים מאז. אחת הפעמים היתה כשישבתי לאכול עם ההורים...
נאלצתי לייבש אותו בשקט, כי ההורים שלי לא בדיוק היו מבינים את העובדה שאנחנו מדברים בטלפון. הוא אמור להגיע לארץ מתישהו. הבת שלו כבר פה.
אתמול עבדתי בהיסטריה על משהו כל היום, אז לא הספקתי ממש לכתוב משהו. גם היום אני אהיה עסוקה, אבל רק מהרגע שהמשרד יתמלא, אז יש איזה חצי שעה... יום טוב אורית

../images/Emo29.gifלילה טוב לך עמיה,

מאחלת לך עוד ימים עסוקים בהמשך, מקווה שאת אוהבת את מה שאת עושה מעבר למסך
ותודה לך על ההתייחסות
אורית

סרפד

New member
אולי את צודקת בקשר למרקורי ../images/Emo13.gif

נראה לי ששני הכוכבים מתאימים. אני מנסה לשחזר מה גרם לי לבחור באורנוס. קודם כל, זה הכוכב שקשור בטכנולוגיה, מחשבים וחשמל. זה גם הכוכב הקשור במהפיכות למיניהן - טכנולוגיות, חברתיות, מדעיות... והוא גם קשור בחברה, בשינויים חברתיים, בשאיפה לחירות והשתחררות ולשוויון, בשאיפה לאחווה, לאוניברסליות, שיתוף בידע והארה (אחד המיתוסים הקשורים אליו הוא הטיטאן פרומתיאוס שגנב את האש מן האלים ונתן אותה לאדם) ולאוטופיה. והוא פורץ הגבולות הראשי. בתחום התקשורת, נדמה לי (אני קצת מתקשה להזכר כרגע) שבתחומו של מרקורי נמצאת התקשורת של אחד לאחד - דואר, טלפון, מפה לאוזן או מפה לפה, ואולי גם תקשורת המונים בטכנולוגיות הישנות כמו עיתונות הדפוס. ובתחום של אורנוס תקשורת ההמונים בכללותה, בעיקר בטכנולוגיות הגבוהות - רדיו, טלויזיה. בעיקרון, מרקורי ואורנוס הם כוכבים קרובים בהרבה מובנים, אבל אורנוס הוא הגרסא המוקצנת או המורחבת של חלק מהדברים שמייצג מרקורי.

../images/Emo45.gifהרחבת את ידיעותי סרפד, תודה.

ובקשר לאינטרנט והמצב הבריאותי... אז מבחינתי, עיקר הפגיעה הוא במצב "כוחות הרצון". ככל שאני גולשת יותר, החיוניות שלי בעשיה מעבר למסך יורדת. כשאני גולשת הרבה אני עושה פחות, ואז מתבאסת. בימים אלה מתמקדת יותר בפעילות אמיתית בעולם הממשי ומוצאת את זה יותר נכון עבורי. מרגישה שככל שחולף הזמן, הפרופוציות שלי לגבי המדיה הזו הולכות ומתאזנות ומבינה עד כמה "ירדתי מהפסים" כשנשאבתי לפעילות הזו והזנחתי דברים אחרים רבים וחשובים שלי. יחד עם זאת, מודעת גם לתמורה הגדולה שקיבלתי בתקופת הגלישה האובססיבית שלי. זה היה נכון לאז, ועכשיו זמן לשינוי. איך שלא יהיה, החיים יפים! ומוטב שנפיק מהם את המייטב. יום טוב וסופשבוע נפלא לכולם! אורית

סרפד

New member
אני לעומת זאת

מתחילה לחזור להתמכרות הישנה. ולמרות כל העיצות הטובות, העורף שלי תפוס כבר יומיים ושרירי הגב כואבים. לפני כמה ימים התחלתי להרגיש שאני בשלה לפתוח אתר. התיישבתי לפני יומיים-שלושה (כבר אבדתי את תחושת הזמן) ומאז בקושי קמתי. ואני נורא עייפה. אגב, הרבה אנשים נסחפים בהתחלה למשך שבועות או חודשים ואח"כ רמת ההתלהבות יורדת בהדרגה והפרופורציות מתחילות להתאזן.

למעלה