היי..

~מעיין~

New member
היי..

אני חדשה ושמי מעיין.. בתור "אנשי ספרות".. בקשה לי אליכם.. בטח כולכם או יותר נכון רובכם מכירים את השיר הכניסיני תחת כנפייך של ביאליק למי שמכיר ובא לעזור.. תוכלו להגיד לי על מה מדבר השיר? מה הנושא שלו בגדול? מה הוא אומר במיליותיו בשיר? תודה... אני

yaelbo

New member
בהחלט שיר יפה

ורובנו למדנו אותו בבית הספר כמוך. אצלי - המורה לספרות עזרה לנו להבין אותו יפה. איך המורה שלך? תני לה צ´אנס!

~מעיין~

New member
למען האמת...

כבר מתחילת השנה אני לומדת על שירי ביאליק ולא הגענו עדין לשיר הזה.. מי שכן בחר לעורר את מודעתי לשיר זה חבר שלי שמטורף על ספרות שאמר לי שהוא מקדיש לי אותו.. שהוא מרגיש מן הזדהות חליקת עם השיר.. אבל.. הוא לא רצה ממש להסביר לי עליו :( קראתי וקראתי ושוב קראתי.. אבל אני לא מבינה בשיר כ-ל-ו-םםםם ומאוד הייתי רוצה לדעת על מה הוא מדבר בגלל זה שאלתי..אשמח לתגובות

een ogenblik

New member
שיר שמוקדש ע"י חבר אסור לנתח

מתלהבים מכך שיש חבר רגיש אשר מקדיש שירים, ולא מחטטים יותר מדי, שמא הניתוח לא ימצא חן בעינייך, ויחסכם יעלו על שירטון.

~מעיין~

New member
אבל זה חשוב לייי

פליז תעזרו לי להבין מה השיר אומר? אין לי מילים להסביר לכם עד כמה זה חשוב וזה לא ממש יפגע בקשר שלנו אפילו אם השיר לא יהיה לטעמי אני מאמינה שכל אחד וטעמו שלו חוץ מזה.. זה רק שיר

מיפּ

New member
את יכולה להיכנס לאתר

www.google.co.il ולהקליד שם בעברית "הכניסיני תחת כנפך" ותקבלי המון אתרים. אבל אני לא חושבת שהשיר כל כך מסובך להבנה. פשוט תקראי אותו, ותלכי עם תחושת הבטן שלך, תבדקי עם עצמך מה המילים אומרות לך, ואילו אסוסיאציות הן מעלות בך. הלוא את בעצמך אומרת שזה עניין אישי. ואם החבר שלך נתן לך את השיר, מן הסתם הוא מאמין שאת יכולה להבין ממנו את מה שחשוב לו שתביני. לקריאה האינדיבידואלית שלך אין תחליף.

רוקירו

New member
../images/Emo29.gifהי!

אני אשמח לעזור לך... החבר שלי גם מטורף על ספרות... אני אשאל אותו. בכל מקרה, אם אני זוכרת נכון (וזה דבר קשה לזכור אחרי...4 שנים בערך), השיר מדבר על אהבה. לא עוזר, הא? בקיצור, אני אשאל אותו.

~מעיין~

New member
רוקירו

וואי תודה מתוקה אם תוכלי תשלחי לי את הפרוש של זה במסר תודה רבה רבה רבה

taotao7

New member
אני אסביר לך!

שלום אני החבר של רוקירו ואני שמח לפענח בשבילך את השיר. השיר מדבר על אהבה על כל סוגיה ופנייה. כלומר השיר מדבר על אהבה בין אדם לאימו, בן אדם לבת זוגתו ועל האהבה (שעל פי המשורר נחשבת הכי הרבה) בין אדם לאלוהים (השכינה). השיר מדבר על האהבה הכי שורשית והכי פשוטה וטהורה. זה הפרוש הפשוט של השיר, יש עוד דברים רבים שניתן להבין ממנו כמו חוסר ביטחונו של המשורר -זקוק להגנה ("הכניסיני תחת כנפך") ועוד דוגמאות רבות. מקווה שעזרתי ושהחבר שלך באמת יודע מה הוא נתן לך! בהצלחה

מה יש לא להבין בשיר הזה???

זה שיר כל כך יפה, ויחסית פשוט לביאליק, לדעתי... אני לא מבין איך אפשר לפספס את הנושא שלו.

למעלה