היי

1smile11

New member
היי

ניסיתי ממש למצוא את המילים המתאימות בערך ממש הרבה זמן אבל..
אני ממש גרועה בהתחלות או בכלל בדברים מהסוג הזה אז .. אני די חדשה פה באופן כללי את ההיכרות שלי עם "עולם הצרכים המיוחדים" יצא לי כבר מגיל ממש קטן (כיתה א)הם שולבו איתי בכיתה וגם הייתי פוגשת אותם לפעמים אחה"צ( אבל בינינו לכולנו יש צרכים מיוחדים גם לאנשים "רגילים" ומזה "רגילים" בכלל?כולנו שונים..)בכל אופן בשנה שעברה התחלתי להכיר הרבה יותר לעומק את האוטיזם ,במובן מסויים גם את עצמי, כאשר אובחנתי עם אוטיזם (בתפקוד גבוה) קראתי פה הרבה והמון בפורום והפורום הזה עזר לי הרבה גם בתחילת הדרך וגם אחרי ואחרי שאני מציצה בפורום הזה זמן לא מבוטל והמון וסוף סוף החלטתי להירשם
וזהו
תודה לכל מי שקרא עד לפה
ואין פאנץ
ותודה לכל מי שכתב פה עצות אדירות וטובות שדי עזרו לי

schlomitsmile

Member
מנהל

תוכלי לספר מה הביא אותך לפנות לאבחון?
ואיך השפיע עלייך האבחון?

1smile11

New member
כן

האמת שזה די מורכב אך מה שאני כן יכולה לחשוף פה לפחות שזה היה בגלל הצבא ואז גיליתי.
אחרי חודשים ממש קשים של החיכייה לתור(לחצי הראשון ואז לשני לא כולל הזמן שהם לקחו כולל התוצאות)וכל אחד בנפרד)שלי אז שסיימתי אז לפחות זה היה מקל מאוד כי לפחות ידעתי כבר שזה זה גם לא ממש הופתעתי אבל

schlomitsmile

Member
מנהל
וקיבלת פטור מצה"ל?
האם האבחון שינה לך כיוון בחיים?
נתן לך כיוון חדש?

האבחון עצמו בעיני לא חשוב

אלא מה שאתה מרגיש חש בהקשר
של הזדהות עם הקהילה , ולפעמים דווקא אלו שמאובחנים מרגשים הכי לקוים והכי פגומים וחבל, אני חושב שאבחון הוא לא נותן כיוון .
הכיוון לא קשור לאסמכתא שקבלת אלא להרגשה
פנמית עמוקה ולכן האבחון עצמו הוא
רק כלי ולא יותר מזה, אני זוכר שאמרו לי שאני אוטיסט אני לא האמנתי ולא רציתי לקבל
את זה כי חשבתי שאני מפגר ככה גם אבי גרם לי להרגיש ולא קיבל את זה עד היום לא
מקבל. לכן עצם האבחון לא השפיע עלי בכלל אפילו להפך אני לא זקוק לאסמכתא שאני
אוטיסט ,גם אם אני יעבור איבחון יחוזר
( ורוצים שאני יעבור אבחון חוזר כי לא בטוחים
שאני על הספרקטום ) , אני עדיין ירגיש אוטיסט כי אבחון הוא שום כלום, ולא חשוב
בכלל ולא מצביע על כלום ,זה לפחות דעתי .

1smile11

New member
נתנאל

כן את זה אני יודעת ההזדהות וגם ברגע שאתה מאובחן אז בעצם הכל מסתדר ממש כמו פאזל כל מיני דברים שלא הסתדרו לך בעבר ואז אתה יכול להבין שזה זה בערך אמממ משהו כזה אין לי שום כיוון כי כמו שכתבתי בהודעה למעלה זה אחרת אז אני לא יודעת מה לעשות או מה ארצה לעשות ואני בינתיים לוקחת את הזמן והכל
האמת שאני למדתי לקבל את זה וגם לחיות עם זה וגם לך מומלץ זה מאוד יקל עלייך בחיים ויעזור לך איפה שהוא אם זה שאתה שלם עם עצמך מאוד
אז תעבור אבחון חוזר מי שהוא אוטיסטי לא יכו פל להבריא מזה או לצאת מהספקטרום לעולם כאילו הוא לנצח שם כאילו אפשר לשפר אבל האוטיזם אף פעם לא ייעלם ותמיד יהיה שם לפחות לפי מה שאמרו לי

שוב אני לא זקוק לאביחון

האבחון הוא נייר ותו לו אני לא זקוק לו אני יודע שאני אוטיסט אני לא זקוק לאסכמתא רפואית, אני לא מאמן בפסאדו מדע הזה זה לא מדע , אני לא צריך את זה, זה לא חיוני לי העיקר אני יודע לאן אני שייך, ועצה שאני מציע לכל אוטיסט תהיה אתה לא פגום אתה הרבה יותר יפה מהקו הכללי השגור ,זה קשה נכון כי החברה לא מקבלת ומסיבות שמאוד ברורות לי, אבל עצם העבודה שהיא לא מקבלת לא אומרת שאת - אתה יפה, זה דעתי .

1smile11

New member
אז

אז לא הבנתי למה מבקשים ממך לחדש אותו אם זה בסדר?
זה שאתה יודע זה דבר מאוד מקסים שאתה בטוח ומקבל את עצמך באמת
אוטיסטים הם הרבה יותר יפים ומדהימים מהאנשים הנ״ט וגם בכללי במראה שלהם מאוד יפים אז לכולנו יש יופי ייחודי יותר וגם מדהים יותר
ייקח עוד הרבה זמן עד שהחברה תקבל אליה את האוטיסטים ותהפוך אותם לאנשים מן השורה את זה אני יודעת אבל זה יקרה זה חייב לקרות אם לא היום אז מתישהו אבל זה יקרה ואני רוצה להאמין בזה
אני מבינה אתה מה שאתה אומר והכל וגם מזדהה

כי הורים רוצים שאני יעבור להוסטל

ואם אני עובר להוסטל אני צריך אבחון מחודש אני בעצמי לא רוצה ללכת להוסטל, אך אין לי בריריה , ואת נורא נורא שמחתת אותי בתגובה שלך, זה מרגש, שכבר על התחלה את מרגישה שאת שווה ולא פחות מהם, כי הרבה אוטיסטיים מרגשים פגומים, נורא נורא שמחת אותי, ובאמת כן זה יקרה ,אנחנו נצליח לחיות יש סיכוי, ישר כוח לך, רגשת אותי, כל הכבוד .

1smile11

New member
אה קודם

כל זה יותר הגיוני עכשיו היה לי חסר גם את המשםט הזה
יש לך ברירה תמיד יש
יש גם אוםציות אחרות לדיור חוץ מהוסטל וגם הוסטל זה לא נורא כמו שזה נשמע אם אתה במיוחד נמצא במקום שלך ובמקום הנכון ועם האנשים הנכונים תתפלא גם אם יגידו לך שזה מלון עם כוכב אחד אתה עדיין תהנה מה שחשוב בו זה האנשים והצוות שאיתך כל השאר בונוס ואני למדתי את זה על בשרי יש איתך אנשים נחמדים צוות טוב כל השאר זה בונוס מצדך שיקראו לזה גם לא יודעת מה תסתכל על מה שיש בפנים ועל חצי הכוס המלאה כי תכלס זה תמיד יהיה שם בשבילך עדיף שתלך להוסטל ויהיה שם אנשים מדהימים מאשר למקום אחר שלא תסתדר בו ככ כי אתה נשמע ממש חכם וחבל שתלך לאיבוד עם הפוטינציאל שלך והניסיון חיים שלך רואים שעברת הרבה בחיים ועדיף שתגיע למקום שייתן לך הרבה שקט ונחת ואולי סוף סוף לפתוח בחיים אחרים ושמחים יותר לפעמים השינוי הכי קטן בעולם יכול גרום לנו כאילו זכינו בלוטו
אני מרגישה לא פחות שווה מאנשים שאין להם אוטיזם ואם תרצה לדעת למה אז רק בפרטי כי אני לא רוצה לחשוף את עצמי לגמרי בכל זאת יש לי סיבה שאני יודעת את זה אני אוהבת את עצמי ואני גם השלמתי עם זה ואני חושבת שזה גם נתן לי המון כוחות גם לדעת שזה שזה וטיפה של שקט בכל זאת לדעת שזה זה
שמחה שהצלחתי לרגש אותך
וכל הכבוד לך
גם לך יש חתיכת מסע שעשית בטח

אני הולך להוסטל

אז כן אני מאמין שהיה סבבה , אם את רוצה לכתוב מה עברת או מחפשת פורום שמדבר בחופשיות אני מציע לך לבוא לקמונה שלו זה קומונה לאוטיסטיים והאווירה מאוד פתוחה וכנה, אנרכסטית (אנחנו אנרכסטים ) , אז יש חופש דיבור לגמרי ומותר לדבר על הכל ובכל צורה, אז אם בא לך תבואי השם הוא "פחדנים אנונמיים " מחכה לך .

1smile11

New member
כן

התכוונתי באופן פרטי חחח פחות בקומונה וזה אתה יודע אולי גם לשם אגיע עוד כמה זמן
:)
אם אתה מאמין שיהיה סבבה זה הכל כבר מחשבה יוצרת מציאות
ואני חושבת שגם הוסטל זה לא נורא ויכול להיות לך שם כיף לא פחות מאפשרויות אחרות
אני האמת לא יצא לי לחשוב על זה אף פעם וגם לא בינתיים האמת שאני כרגע לא חושבת על יציאה מהבית לא. קרוב ייקח לי עוד זמן אטלי כמה שנים עד שזה יגיע אבל אני יודעת שזה יקרה על זה אין לי וויכוח אפילו לא פעוט ביותר
אני די מדברת בחופשיות תראה לפחות ב99 אחוז מהזמן לקח לי שנה להירשם לפה ולתפוס אומץ גם כדי לכתוב בכלל את מה שכתבתי מאתמול ועד עכשיו לקח לי הרבה זמן עד שהחלטתי שזהו ואני נרשמת לפה כי תכלס זה לא קל לי אבל אני חושבת שזה הפך אותי לאדם יותר מקבל ואוהב
נתתי לך את השקפת העולם שלי בהודעה הקודמת את כל מה שאני מאמינה בו בזכות המון אנשים שהיו שם בשבילי שסבלתי בבית ספר ממש והיה לי קשה אז לפחות ממה שכבר למדתי אני יכולה להגיד לך שכל עוד יש איתך אנשים מדהימים באמת שלא משנה כלום והשאר זה בונוס הלוואי והיו לי מלא אנשים נפלאים בחיים ואז היה לי קצת יותר ביטחון עצמי וזה

כן אני הבנתי הצעת לך בכל זאת לנסות

תבואי מתי שאת מרגישה נוח, אני חושב שאם חשוב לך שיח אוטיסטי מקבל שמקבל את השונות, ומחבק אותה היה לך נחמד להיות עם אוטיסטיים אחרים, סתם קו מחשבה שהצעתי. באמת איך שנוח לך ...

1smile11

New member
ביקשתי אישור לא כתבתי כלום רק שלחתי אז אני מניחה שזה בסדר

עדיין

למעלה