היי

היי

בנסיעות משפחתיות כל הזמן יוצא לנו לעבור בבקעת בית נטופה, בכביש עמיעד-צומת גולני.
איפשהו בצד הדרך במין עמק כזה נמצאות תמיד חבורת פרות, עומדות שם ללא מטרה כל פעם מחדש.
זאת לא רפת אבל יש אסם בשקיות וזה נראה כמו מעין מבנה, פשוט למיטב ראייתי אין להם איפה לרבוץ. הן תמיד באויר הפתוח בשמש ובגשם.
מה הולך איתן, לאן הן שייכות?
אם מישהו כאן יודע או שיתאפשר לו לעבור באיזור ולבדוק מה קורה אני אשמח

קרקלה

New member
אני לא יודעת ספציפית על מה מדובר,

אבל אם התנאים אכן כמו שאתה מתאר - זוכות לרעות בחופשיות, עם מחסה מפני גשם ושמש (אפילו אם אתה אינך רואה אותן שם, סביר שהן מוכנסות לשם בערבים או במזג אויר גרוע במיוחד) - נראה שהן זוכות לתנאים משמעותית יותר טובים מכמעט כל פרה אחרת בתעשיית המזון מהחי. לשכב במכלאה צפופה על הצואה שלך ושל חברייך, אינה הטבה. אינני יודעת אם ההשוואה היא מי יודע מה רלוונטית, אבל אם חושבים על באפלואים וחיות בר אחרות ממשפחת הפריים, נראה שמזג אויר לא סימפתי הרבה פחות מפריע מהגבלה קיצונית של אזור המחיה, כמו במכלאות פיטום.

בכל מקרה, אם הדבר נראה לך לא תקין, אתה מוזמן לצלם את המקרה (צילום הוא המחשה יעילה הרי) ולפנות במייל לדגנית בן דוב, הממונה על אכיפת חוק צער בעלי חיים במשרד החקלאות: [email protected]. בהצלחה!

האמת שגם אני חשבתי על זה.

חוץ מזה שאני נוסעת באיזור זה בתדירות של חודשים לפעמים וזה כך כבר לאורך זמן, ככה שאם הן עדיין חיות באיזור כנראה שיש שם תנאים אופטימליים או לפחות מינימליים, מה שיותר טוב מלהפנות אותן לרשות כלשהי ומשם לבית מטבחיים. לא?

קרקלה

New member
תראי, לא ראיתי אותן, אולי את צודקת

על פניו נראה לי שעצם זה שהן רועות בחוץ בגשם לא בהכרח מצביע על התעללות.
בקשר לשאלה ששאלת, אני כן חושבת שצריך לדווח על אירועים של התעללות, אפילו אם החיות האמורות יגיעו מהר יותר (כי הן במילא יגיעו לשם) לבית המטבחיים. הסיבה היא שע"פ המקרה האופטימי ביותר אולי נוכל למנוע את הסבל הקיצוני הזה מבעלי חיים אחרים בעתיד, ובמקרה הריאלי יותר, אולי נוכל להקשות על חייו של הרפתן בקנס או מה שזה לא יהיה, כדי שיהיה לו תמריץ לשנות נהלים.

למעלה