היי

חן j

New member
היי

היי מה קורה? אני חדשה פה, יש לי שאלה, אני בת 17 וחצי, ויש לי גטירה כבר בערך 7 ומשהו שנים...ואף פעם לא למדתי לנגן על גיטרה... השאלה היא, האם אני יכולה ללמוד לנגן על גיטרה לבד? על ידי חוברת?

Upon The Ashes

New member
כן....

אני למדתי לבד, לדעתי זה הרבה יותר נוח ממורה, אולי אין את ההתמדה אבל אתה הרבה יותר חופשי להתפתח מהר, תלוי בבן אדם כמובן... כמעט בכל חנות כלי נגינה יש חוברות גיטרה למתחילים וכמובן שאפשר ללמוד הרבה דברים מטאלבטורות של להקות

תגיד

יש לך איזה המלצה לחוברות שטובות למתחילים ממש? ואני לא מדבר רק על אקורדים נוסח "שירים וגיטרה"... יש לי חבר שרוצה ללמוד לבד ואני לא יודע מה להמליץ לו, הוא מנגן כבר 4 שנים סקסופון והוא רוצה לנסות גם גיטרה...

Dave 666

New member
צודק גם אני למדתי לבד והתקדמתי דיי

מהר מורים הולכים איתך ממש לאט כפי שראיתי אצל חברים שלי ולוקח להם שנה ללמוד עוד סולם שיר או משהו

חן j

New member
תודה

תודה לכל אלה שעזרו לי:) אותי שכנעתם:) מחר אקנה חוברת...

Amiram_e

New member
איזה שטויות

אני מבין את אלה שלא רוצים להתחייב למורה או שאין להם תקציב, אבל להגיד שיותר מתקדמים מהר בלי מורה ומתפתחים??? שטויות במיץ. אני לומד כבר שנה גיטרה קלאסית ובלי להתרברב, אני מנגן יצירות שמנגנים באקדמיה למוסיקה. כל זה תוצאה של עבודה קשה, שיעור פעם בשבוע, סולמות יום יום לפחות חצי שעה - סך הכל אימון יומי של בין שעה לשלוש שעות, תלוי בחשק, בזמן ובסדר יום. שיגיד לי מישהו שמנגן אותו זמן בלי מורה, אילו יצירות הוא הצליח לנגן לבד. האם הוא קורא תווים כמו שצריך? האם הוא מבין בקצב. לדעתי אין קיצורי דרך. אני מסכים שלנגן שירים דוגמת החוברת "שירים וגיטרה" שהיא חוברת נהדרת, כולל כל הכרכים שלה אפשר לבד. לומדים אקורדים ומנגנים. מקסימום מקבלים עזרה מחבר, אבל יסודות קלאסיים, פריטה נכונה וכל זה, לדעתי בלתי אפשרי. בקיצור, מי שרוצה להיות רציני ואני עושה את זה ברצינות אך ורק כתחביב, לא כמקצוע, צריך ללמוד עם מורה ולהשקיע. בברכה עמירם

Upon The Ashes

New member
שטויות...

אני ישבתי והתאמנתי על מה שאני רוצה תמיד ואני עד היום מנגנן בסביבות ה3 שעות ביום ואם אני לא מנגן יום אחד אז אני מפצה על זה ועוד הפעם, בלי להתלהב, כבר לפני שנה (אני מנגן שלוש שנים וממש קצת) ויותר אנשים, מוכרים בחנויות ובכלל אנשים שמנגנים המון זמן חשבו שאנינו מנגנן לפחות 5 שנים...

Amiram_e

New member
השאלה היא

מה אתה מנגן איזה סגנון חוץ מזה שאיש ספציפי הוא לא דוגמה לכלל. יש לי חבר שלמד גיטרה ופסנתר לבד בלי מורה. הוא ברמה יותר גבוהה ממה שאני אגיע עוד כמה שנים. אבל ההבדל הוא שהבנאדם פשוט מאוד כשרוני, אפילו מחונן במוסיקה. אנשים רגילים צריכים הכוונה על מנת להגיע לרמה. ועוד פעם אני מדגיש, אם יש לך מורה טוב ולי יש מורה מעולה, אתה יכול להתקדם בקצב מאוד גבוה. לשם בדיקה: אתה מכיר למשל את היצירה "בורה" של באך? כמה זמן לקח לך לדעת לנגן אותה טוב? באיזו שנה התחלת ללמוד אותה? אטיודים של וילה לובוס - מוסיקה ברזילאית המצריכה יכולת ומהירות מאוד גבוהים. אסטוריאס של אלבניז אייזק - זו יצירה של שנה שלישית המתאימה לבחינות הכניסה לאקדמיה למוסיקה. אני מנגן שנה בדיוק (התחלתי בסוכות שנה שעברה) ואני מנגן את היצירה בצורה קרובה למושלמת. אין לי כוונה להשוויץ כאן אבל לא ניראה לי שהייתי מגיע לרמה זו ללא מורה. אולי אתה יוצא מהכלל. הרוב לא כמוך!!!

Upon The Ashes

New member
אני מנגן מטאל...

וקצת מוזיקה קלאסית... ומטאל, לא יודע אם אתה בקיע בזה או לא, לא יורד מרמת ניגון של ג´אז ומוזיקה קלאסית (לא הכל כמובן, אבל ממש שלא חסרים דברים)

Hells Bass

New member
עם כל הכבוד למטאל...

הוא לא מגיע לרבע רמה של הג´אז... נכון שמטאל זו מוסיקה שדורשת רמה טכנית מאוד גבוהה אבל ג´אז זו מוסיקה שדורשת גם רמה תיאורתית גבוהה, יכות אילטור טובה (ולא בהכרח מהירה). דבר שני כולכם התעלמתם מלימוד התיאוריה במוסיקה... טכניקה זה לא הכל בחיים וקשה מאוד ללמוד תיאוריה בלי מורה. בקיצור- לדעתי עדיף ללכת למורה.

electricGirl

New member
נכון מורה חשוב מאוד

אפילו אם זה רק בשביל תיאוריה. למדתי כמה חודישם עם מורה ועבדנו בעיקר על טכניקה וכשהפסקתי התקדמתי הרבה יותר מהר לבד...כי יש מורים שמעכבים אותך. אבל הטמטום הוא שבקושי עבדנו על תיאוריה...

למעלה