היי

הכללה קשה

מרכז להזכיר זה מדינת תל אביב, זה לא באמת מחדרה עד גדרה אבל זה כן סוג של יבנה - נתניה
וככל שמתרחקים מהליבה התל אביבית המחירים יורדים

shayCn

New member
לא

נתניה מבחינתי זו שפלת החוף בדיוק כמו שחדרה זה לא צפון.
מרכז - מדובר על גוש דן.זה יותר ספציפי.
נכון,ככל שמתרחקים מת"א,המחירים יורדים אבל גם זמני ההמתנה בפקקים בבוקר
עולים.

shayCn

New member

shayCn

New member
זו המטרונית

סוף סוף הפרוייקט נגמר ואנשים זוכים לצהול ולשמוח עליה

t0mah0k

New member
אני מכיר חברה שאת כל הבנות זוג שלהם מצאו בפיי

כמו כן, אני מכיר זוג שהכירו והתחתנו וכל זאת, הודות לפייס.... אז אל תמעיטי בערך הפייסבוק.
ליאור יקירה, אני מאחל לך הצלחה ואשר בכל דרכייך.....
נ.ב: לי משנה הלב והראש :=)

6liorbr1

New member
היי

אני לא מעמיטה בערך הפייסבוק. אל בואו נגיד שנכוותי יותר מידי פעמים.
לגבי המעבר לצפון- במקור אני בצפון ועברתי למרכז לפני כשלוש שנים, בין היתר בגלל הרצון למצוא זוגיות. בכל מקום אנשים מחפשים סקס ללילה ואני לא חושבת שזה קשור למקום המגורים. אבל השכ"ד דירה במרכז מטורף, ואין לי כוונות להוציא חצי מהמשכורת שלי על דירה במרכז. חברה שלי בת 35 עברה עכשיו לגור עם שותפים בגבעתיים. והיא עובדת בעבודה מסודרת מאוד והיא אקדמאית והכל. לכל אחד יש את הגבולות שלו על מה הוא מוכן לוותר ועל מה לא, לי יהיה נורא קשה גילי לגור עם שותפים. אז זה השיקולים שלי.
ולגבי כמות הפרופילים באתרי הכרויות- אייש יותר ואיפה יש פחות: אני לא מחפשת 200 ואני לא מחפשת 20. אני מחפשת אחד.

t0mah0k

New member
המשפט האחרון שלך...מיצא את הכל.

גרתי בצפון בעבר (ק"ש) וזה נכון שהמחירים שם נוחים יותר - באזור המרכז זו פשוט שחיטה. אני לא מסוגל (נפשית) לגור עם שותפים בכלל וזרים בפרט. אני לא יודע אם חיפה זו העיר האידיאלית שבה ניתן לחסוך (על הדרך הייתי מציע לך לבדוק את נזקי הקירבה לבתי הזיקוק!! ).
נ.ב: אם לא נכווים, לא מעריכים מספיק את הרוגע והשלווה.
נ.ב2: על אילו דברים, לא היית מוכנה לוותר באשר לאופי של הבחור שלך (אם אני ישיר מדי את יכולה להשיב לי בפרטי).
בהצלחה במסע שלך..... שלך מרקו

אני שוב שואל לגבי עלות השכירות בחיפה

ברמת גן/חולון/פתח תקווה אפשר למצוא דירות נחמדות לאדם אחד (שני חדרים, 50 מטר), בסביבות 3000 ₪ (אני מסכים שברמת גן זו מציאה, אך עדיין יש דברים כאלו אם מחפשים טוב).

עד כמה המגורים בחיפה זולים יותר ? האם דירה דומה בחיפה עולה 1500 שח בחודש ?

ועוד נקודה חשובה (לצערי)

יש רמת מתאם גבוהה בין עלות השכירות בשכונה מסוימת, לבין סוג השכנים. שכירויות נמוכות יותר גוררות אוכלוסיה חלשה יותר, שזה סט של בעיות בפני עצמו.

AsAf2810

New member
חבר טוב שלי

שוכר דירת שלושה חדרים בחיפה, בשכונת נווה שאנן (נחשבת לשכונה די טובה) ואני מדבר איתך על 110 מטר.
הוא משלם 2650 ש"ח וממש לאחרונה החליט לעבור לקריות מכיוון שהשכירות גבוהה מדי

קיבלת אינדיקציה לגבי הפערים בין שודדי הים במרכז לאנשי הפריפריה המסכנים בחיפה ?
אגב, ברשותו של אבא שלי 4 דירות מרוהטות + מזגן, הוא משלם ארנונה, מים ואין ועד בית, ובאיזו עלות ? 1850 ש"ח בחודש.
אני מדבר איתך על דירות חדר (40 מטר) + מרפסת.

אוקיי, לגבי הדוגמא של דירת ה 40 מטר

הוא משלם 1850, בעוד במרכז (לא תל אביב) היה משלם עוד 1000 ש"ח. אבל תיקח בחשבון שהמשכורות במרכז גם גבוהות יותר בממוצע, וקל יותר להשיג עבודה.

זה לא הבדלים בשמיים.

מה גם שבחיפה אתה מאוד מסתמך על רכב לכל מקום, ואופניים (גם חשמליות) לא ממש אופציה בגלל העליות הקשות.

AsAf2810

New member
רכב זה נוחיות ואיכות חיים גבוהה יותר

עם כל הכבוד לאופניים.
דבר שני, קיימות שכונות רבות בחיפה באזורי מישור, דבר המאפשר רכיבה קלה ונוחה על אופניים.
ואני שוב מציין, 1850 ש"ח כולל ארנונה, מים וועד בית. ורק שתהיה בעניינים, אבא שלי נחשב לשודד ים והוא בעצמו מודה בכך.
חבר נוסף שלי, מתגורר ממש ליד אצטדיון בלומפילד ומשלם 5200 על דירת שני חדרים (בערך 80 מטר) + דמי ניהול 800 ש"ח
שזה בסה"כ 6000 ש"ח.
הבנאדם לא מפסיק לבכות על כך (ובצדק), אבל לא הייתה לו ברירה, מכיוון שלא מצא עבודה בחיפה (תחום הכלכלה).

היתה לחבר שלך ברירה

הוא היה יכול לחיות ברמת גן או גבעתיים או בת ים או עיר צמודה אחרת ולשלם חצי ממחיר השכירות ההזוי שהוא משלם. אבל הוא רצה ללכת ברגל לעודד את קבוצת הכדורגל בשבת. על תענוג משלמים.

AsAf2810

New member
דיברתי איתו על זה

והוא טוען בתוקף שאילו היה עובר לעיר סמוכה, זה היה מקצר לו את שעות השינה באופן משמעותי והוא היה נתקע בפקקים נוראיים בדרך לעבודה.
שורה תחתונה- ת"א לא למאכל אדם.

חבר שלך מקשקש

אפשר לגור בבת ים ולהגיע כל יום ברכבת. במקרה הגרוע הוא ישקיע עוד שעה ביום על נסיעות, אבל יחסוך בין 2000 ל 3000 ₪ לחודש. כסף אצלו כנראה גדל על העצים (ובמקרה כזה אני מבין מדוע הוא נשאר בתל אביב - כדי להיות קרוב לעצים).

AsAf2810

New member
אני כבר מזמן אמרתי לו שהוא מפונק

אילו הייתי במקומו, הייתי ממשיך לגור בחיפה במחיר זנותי וחוסך מלא כסף לבית אמיתי ולא מתגורר באיזו דירה מצ'וקמקת במרכז.
חיפה-ת"א ברכבת זה פחות משעה. לא מבין את הקטע שלו...
אגב, הוא ואשתו מרוויחים ביחד 18,000 נטו, תחשוב כמה יכלו לחסוך...

shayCn

New member
אז אני יכול להגיד לך

שבחיפה דירת 60 מטר בערך,2 חדרים,200 מטר מהים עם נוף לשקיעה,
במצב סבבי יכולה לעלות 1800 שח בחודש.

למעלה