היי...

עטררר

New member
היי...

קרה פעם למישהו שהדחיק דברים, לא שיתף לאף אחד. ואז השתכר ובבת אחת הכל יצא?
אתמול בלילה צרחתי את הכל, צרחתי באנגלית, זה היה כל כך הזוי..
את האמת,? שלא מאחלת לאף אחד חוויה כזאת, לבכות ולבכות ולבכות ולצרוח ובבוקר לקום עם עיניים כל כך נפוחות שצריך להמציא משהו. "יש לי אלרגיה".
זה טירוף איך אתה מרגיש לפעמים שהחיים הם פשוט מאבק, שהביאו אותך לעולם הזה בשביל להאבק על כל דבר קטן, להאבק על אושר, כי הוא כל כך נדיר כאן.
אני בכלל לא נאבקת על אושר, אני נאבקת על אדישות! לא רוצה לשמוח, רוצה פשוט לא להיות כל כך עצובה...?
התחושה הכי גרועה היא תחושה של פספוס, שהחיים עוברים לידך ואתה רואה סביבך אנשים מאושרים אנשים שמנצלים כל דקה ודקה ביקום הזה, טוב לא באמת... כולנו לפעמים למטה לפעמים למעלה, אבל להיות בעיקר למטה.. כרוך בהרבה מאוד תחושות של פספוס, במיוחד כשאתה צעיר
כי מה יהיה לי בעוד 10 שנים? ילדים? בעל? עבודה? שגרה. איכס. בקשה לא.
מה אני אעשה? .... אומרים שכאשר אתה הכי למטה שאפשר, ממש במיץ של הזבל (סליחה אם הגעלתי) אז זאת התקופה הכי טובה להתרומם, לעלות למעלה. אחרי הלילה שעברתי אתמול קמתי בבוקר בתחושה (נוראית כמובן) שזה בהחלט היה זה, המיץ של הזבל. הלוואי וזה נכון, הלוואי ועולים משם...

seeyou

New member
הכול זה תלוי בהשקפת עולם שלך

את כותבת:
"מה יהיה לי בעוד 10 שנים? ילדים? בעל? עבודה? שגרה. איכס. בקשה לא."

מה את חושבת שקורה אצל אחרים,המוצלחים ?

שגרה קיימת אצל כולם גם אם הוא אוכל כול יום חומוס או כול יום קוויאר (שחור עולה כ-3000 ש)

גם מדונה רוצה בעל עבוה....

את חושבת את עצמך מעל האנושות?

יוסי

עטררר

New member
מה הקשר מעל האנושות?

זה שיש מוסכמות חברתית כללית לאיך לחיות את החיים אומר שזה בהכרח מתאים לכולם?

seeyou

New member
זכותך לחיות את החיים כפי שאת רוצה/יכולה

לפי מצב הכלכלי של היום לא בטוח שיהיה עבודה לכולם בעוד 10 שנים

ילדים?
לפעמים "באים" לעולם גם בלי לבקש רשות

היי, יקירה
.

האמת שאת תופסת אותי בשבת די מחורבנת.

ויתרתי על הליכה לים עם חברים והעדפתי לישון עד מאוחר. יצאה שבת משעממת עם מצב רוח ככה, ככה.

בגיל של עשרים פלוס גם החיים שלי נראו כמו מאבק מתמשך.
עכשיו אני מרגישה שתפסתי פינה חמה ויציבה יותר ועדיין הרבה פעמים יש תחושה שבכל רגע החיים עלולים למשוך מעלי את השמיכה.

עבודה ובעל לא מגיעים מעצמם. אם תחליטי שזה לא בשבילך, אז לא יהיו כאלה. אולי יהיה לך סידור חיים שונה...
אם את מרגישה למטה רוב הזמן, אולי כדאי לשקול עזרה חיצונית?
כמו שכתבתי למישהו פה...פסיכולוג, טיפול או אימון אלטרנטיבי. מה יש לך להפסיד?
אני נעזרתי הרבה שנים ובהמשך גם למדתי טיפול.
על תוותרי על עצמך ולעצמך.

לא סתם אומרים שנכנס יין-יוצא סוד

לפעמים כשמשתכרים-זה גורם לנו להשתחרר ולהוציא צד אחר בנו,לשחרר מידע יותר בקלות. זה למה לא מושך אותי לשתות ולהשתכר...אני מאוד אוהבת את השליטה במה שיוצא לי מהפה

לא הבנתי מה הפריע לך ספציפית אבל מקווה שבאמת משם רק תמריאי והמצב ישתפר
.

דווקא אני

מנסה כמה שיותר להוציא דברים מודחקים ולהודות בהם. אם משהו קופץ לי לראש אני ישר מחפש נייר או מחשב כדי לכתוב את זה כדי אח"כ להתייחס לזה.
מטרתי היא ששום דבר לא יהיה מודחק כי אחרת זה מנהל אותך מבפנים בחוסר מודעות שלך.
אז אני חושב שטוב שדברים יצאו.. אבל אל תפספסי את זה, אל תבטלי את זה.. להיפך, את זוכרת מה אמרת? מה היו הנושאים? מה מפריע לך? אולי נתייחס ונדבר על העניין האמיתי במקום על העובדה שזה פשוט יצא? טוב שזה יצא! תמשיכי כך.
את לא צריכה ללכת את הדרך של אחרים.. תמצאי את הדרך האישית שלך. "החברה" זה חבורה של אנשים שמשקרים לעצמם וחיים בחוסר מודעות ורק מספרים לעצמם כל הזמן סיפורים שבגלל שהם עומדים ביעדים לעומת אנשים אחרים אז זה עושה אותם כך או אחרת.. המנגנון שלהם מתקיים בזכות ההדחקה והשקרים והדברים שהם לא רוצים לבדוק ולא רוצים לחשוב עליהם.
האמת? שהם אומללים גדולים מאוד, מנסים לשכנע את עצמם שטוב להם ע"י זה שהם מנסים לשכנע אחרים שטוב להם..
אם היה להם כ"כ טוב הם פשוט היו סותמים את הפה ומתענגים על האושר.. במקום לרצות לקבל אישור חברתי על כמה שטוב להם כל הזמן.
בקיצור.. לכי עם האמת שלך ותגיעי רחוק.

עטררר

New member
כמה נכון

רציתי לסמן כמה דברים שאמרת, כנכונים! אבל כמעט הכל.
האמת היא שהמוטיבים המרכזיים שעלו כששתיתי היו שאני מדחיקה והדבר הורס לי את החיים כי אני לא נפתחת כלפיי אנשים שיקרים לי והתוצאה היא שזה מרחיק אותם ממני..אתה יודע, כשאתה נפתח כלפי אנשים אתה נקשר אליהם וכשאתה לא, אז אממ.. אתה לא,אתה מתרחק. קשרים עם אנשים אחרים לא יכולים שטחיים אחרת זה סתמי. אני שתמיד הייתי הבנאדם הכי פתוח שיש, ובעצם נהייתי בנאדם מדחיק. כזה שמעמיד פנים תמיד שהכל בסדר, זה כל כך מזוייף וצבוע...
קשה לי להודות בדברים שהופכים אותי לחלשה מבחינת איך שאני רואה את זה, קשה לי להודות שהדבר שהכי מנהל לי את החיים הוא הפרעת האכילה שלי ובעיות המשקל שלי, שיש לי איזשהי תמונה בראש כאילו כשאני אהיה רזה הכל יהיה יותר טוב, למרות שכבר הייתי שם, ולא היה בהרבה יותר טוב.. אחח זה נורא. כי כשיש לך בעיות שמוציאות אותך קטן וחלש ואין להם איך להיפתר אתה מעדיך לא לדבר על זה
איך אומרים לחברים\ משפחה שאני מרגישה נורא כי מיליון בנות סביבי מצליחות לעשות משהו שאני לא? לא יכולה! לא יכולה להודות בזה שאני לא מצליחה לעשות משהו, שאני מרגישה שיש כאלה שיותר טובים ממני. זה אוכל אותי מבפנים.

היי עטררר, התמזל מזלינו...

ואנחנו נולדנו רזות. לא מצליחות בשום דבר, פשוט ירשנו חילוף חומרים יותר מהיר. תמיד יהיה מישהו יתר טוב ממך בתחום כלשהו, אבל עם בהפרעות אכילה זה נושא קשה. לא רוצה להשמע כמו תקליט שבור.
התמודדות עם הפרעות אכילה מצריכה עזרה מקצועית.

אנשים שהכרתי עם בולמיה בסופו של דבר נעזרו בקבוצות תמיכה ולא רק.
בן אדם רגיל יכול לאכול קצת פחות ולרדת במשקל וגם זה בערבון מוגבל ובגילאים יותר מבוגרים זה כבר לא כל כך עובד...
אם יש לך בעיה רצינית, אין לך מה להשוות את עצמך עם בן אדם רגיל שיכול לפצוח בדיאטה מתי שמתחשק לו... וכמה כאלה פוצחים כל פעם מחדש ומעלים בחזרה......

והכי עצוב ולא בריא שלא מדברים על מה שבפנים.

עטררר

New member
השאלה היא...

אם יש דברים שאנחנו יכולים לפתור בעצמנו? או שהכל חייב להיות דרך העזרה המקצועית?
אני הפעם הייתי רוצה לתת לעצמי הזדמנות מלאה ואמיתית לעזור לעצמי, עוד צ'אנס אחרון מה שנקרא. כי לפעמים אתה נמצא במצבים שאין לך כל כך ברירה להתמודד לבד...
ולא התכוונתי לבנות שנולדות רזות התכוונתי לבנות שלא רזות ובכל זאת מצליחות להביא את עצמך למצב הזה בעבודה מנטלית לא קלה אבל...

מה הקטע עם הצ'אנס האחרון הזה?

בכרטיס שלך את כולו בת 21.
את יכולה לתת לעצמך כמה צ'אנסים שאת רוצה. אפשר להתחיל טיפול ואם לא מתאים אפשר גם להפסיק.
למה זה כל כך חשוב לא להעזר בפסיכולוג או קבוצה?
למה להתמודד לבד בלי לשתף אפילו את האנשים הקרובים ביותר??
אני יכולה רק לשאר שמבחינתך זה יהיה כמו להודות בזה שיש לך בעיה.

יש לי חדשות בשבילך, עד שאת לא מודה שיש לך בעיה את לא נותנת את הצ'אנס הזה לעצמך!
אני חושבת שזה צעד ראשון.

האם היית מטופלת בעבר בשיטה כלשהיא?

עטררר

New member
אוו מיי, אני ענקית

אני מרגישה כאילו עברתי את כל השלבים הכי מהותיים בחיים, אני בת 21! ובשבוע האחרון יצא לכל כך הרבה אנשים בכל כך הרבה הזדמנויות להגיד את זה, "את בת 21". זה נורא. איך זה קרה? עוד 6 חודשים אני בת 21. ומרגישה כמו בת 18... תחושה של פספוס
אולי הדבר הנכון הוא להודות שיש לי בעיה, הנה אמרתי את זה.! יש לי בעיה, אבל עכשיו אני טסה לחו''ל ומהבחירה לעשות את זה אין ממש חזור אז אני מניחה שאני אצטרך להתמודד עם מה שיש ולנסות לפתור את הבעיות בעצמי?

עטררר

New member
אה ולשאלתך

הייתי פעם אצל פסיכולוגית, לפני שנה וחצי לחצי שנה, האמת שלא היה כל כך מוצלח, ההנחה שלי הייתה שהפסיכולוגית לא התאימה לי אבל את זה הבנתי בדיעבד, בזמנו חשבתי שטיפול פסיכולוגי זה בולשיט וסתם שטויות, היום אני אמליץ את זה לכל בנאדם שאראה ברחוב!

למעלה