היי

היי

חוקים:? הבן שלי נשפט לשבועים מעצר ביחידה
שאלתי היא כזאת לנוכח העובדה שהוא הומו ובמעצר כל הזמן מעירים ומעליבים הערות הומופוביות.וזה גורם לא קושי בלתי יתואר(נשארו לו עוד כחמישה ימים
הוא נפגש עם הקפס לנוכח הקושי האם אין בסמכותו של הקפס לשנות את יתר הימים במעצר לריתוק ביחידה? למי שיודע ומבין תודה

ori239

New member

היי,
אני מתקשה להבין - הוא נמצא במעצר ביחידה כי מתנהלת חקירה או שהוא במעצר כי נידון למחבוש ואין מקום בכלא?
אם הוא נמצא במעצר - הכל תלוי בשופט, ובמקרה כזה אני ממליץ להיוועץ בעו"ד כדי לשקול ההמשך.

אם זה לא המצב, אתייחס לשתי סוגיות: סוגיית העונש וסוגיית ההטרדה.

אם הוא נידון לעונש מחבוש והוא מרצה אותו כמעצר ביחידה -
הוא רשאי לפנות בשני אופנים:
1) בקשת המתקה - לפנות בכתב ע"ג מכתב אישי / טופס אם קיים ביחידה, בו בעצם לציין הסיבות בגינן מבקש המתקת עונשו (לרוב הנימוקים הרווחים הם הבין את חומרת מעשיו, הביע חרטה, מעידה חד פעמית וכו').
2) ערר - הוא רשאי להגיש ע"ג טופס ערר ערעור על נסיבות העבירה או חומרת העונש. נסיבות העבירה - לא התייצבתי ביחידה כי תרמתי דם במד"א, לכן הייתי נפקד, ולא כי סתם בא לי לשבת בבית (דוגמה). חומרת העונש - נכון שסירבתי לעלות לשמירה ואני מבין שטעיתי, אך עם זאת, מבלי להקל ראש בעבירה, אני חושב שעונש מחבוש הוא חמור מדי ואני מבקש לשקול הקלה בעונש (דוגמה שנייה).

לגבי ההטרדה - עד כמה שזכור לי הטרדה על רקע מגדר הינה הטרדה מינית לכל דבר ועניין, הוא רשאי לפנות למפקדיו או לממונה-יוהל"ן ביחידה (ממונה מטעם יועצת הרמטכ"ל לענייני נשים) ולדווח על הטרדה מינית. במקרה כזה, ממונה-יוהל"ן הינה בעלת כלים רבים - תיתכן פתיחת חקירה מיידית והגשת כתבי אישום נגד המעורבים.
ע"י פנייה לממונת יוהל"ן היחידים שיהיו מעורבים בסיפור זה היא ומפקד היחידה (ולא כל שרשרת הפיקוד).

למעלה