היי

שמש811

New member
היי

אני שמש, בינתיים
הלוואי וההכרה שלי בצורך בטיפול היתה הצעד המשמעותי, עכשיו אני מבינה שלמצוא מטפל/ת זה יותר מורכב משנדמה..
כרגע אני בהמתנה לפסיכולוגית במכון שמאפשר טיפולים ללא תשלום. היה לנו מיני-סשן של היכרות והרושם הראשוני שלי הוא שהיא קצת פרווה, אבל אני משתדלת לתת סיכוי..

הרגשתי שאם לא אעשה עבודה לפני הטיפול הוא לא יגיע למקומות שיעזרו, אז הכנתי רשימה של הדברים שמפריעים לי:
הערכה עצמית נמוכה
"מצבי לילה"- פסימיות ועצבות
"אנשים מדוכאים חווים רגשות שליליים לרוב, בין אם בתחושתם כלפי עצמם (מרגישים שאינם בני אדם בעלי ערך) ובין אם כלפי אחרים (סבורים שהזולת לא אוהב אותם ולא חפץ בקרבתם)."
הססנות בקבלת החלטות
הרבה יותר רגשית משכלית
קושי לבטא את עצמי
קושי בסיטואציות חברתיות (חדשות בעיקר, אבל גם ישנות), חוסר טבעיות, לחץ (נשימה מהירה וכו'). אולי נבואה(מודעות לקשיים חברתיים) שמגשימה את עצמה?
"אנשי תסמונת אספרגר יכולים לעתים לתאר את רגשות הזולת ולנתח את כוונותיו ומניעיו. ועם זאת, הם אינם מסוגלים להתנהג בהתאם לידע התאורטי הזה באופן אינטואיטיבי וספונטני (דבר הקרוי אמפתיה אפקטיבית)."
משעממת את עצמי עם אותם סיפורים והמקום שאני נמצאת בו בחיים
מרגישה שאני משעממת- אין לי מה להגיד מצד אחד. וכשאני אמיתית ואומרת, מצד שני, זה יכול להתיש, זה דכאוני או לא מסונכרן מצב הרוח של מי שמדבר איתי.

answer110

New member
אז מה השאלה?

ומה הקשר לאספרגר? את מאובחנת ככזאת או שאבחנת את עצמך?

שמש811

New member
זה פורום שאלות בלבד?

ראיתי את שם הפורום ורציתי לשתף, להצטרף. חשבתי שאמצא נחמה בדיבור על דברים שאני לא מרבה לדבר עליהם. ואם אמצא גם מקצועיות- מה טוב.
בקשר לאספרגר, אני לא מאובחנת ולא חושבת שאני לוקה בתסמונת, אבל אני מזדהה עם חלק מהתסמינים, לכן ציטטתי מהערך בויקיפדיה.

answer110

New member
אה, אוקיי

רק למקרה שלא ידוע, האוטיזם הינו רצף. כל אדם יכול למצוא מעט/הרבה את עצמו בין התסמינים :)
וכך גם עוד תסמונות למיניהן.
אז אל תשקעי בידע, לעיתים הוא לא מהווה כוח.

אז שיהיה הרבה בהצלחה בטיפול

באמת מאוד עוזר

להגיע לטיפול עם רשימת דברים שרוצים לעבוד עליהם.
אם היית יכולה עכשיו לנסח לעצמך משהו קצת יותר אופרטיבי, מה היית רוצה להשיג במקום הכותרת שנתת לעצמך, זה היה עוזר עוד יותר

למשל - במקום להגיד "הרבה יותר רגשית משכלית" נסחי מה היית רוצה להיות יכולה לעשות כמו: "רוצה להיות יכולה להגיב באופן יותר ענייני" או "רוצה להיות יכולה לעבור לסדר היום יותר בקלות. עכשיו לוקח לי שבוע להירגע - היה טוב אם הייתי יכולה להירגע כעבור יום"

למעלה