היי

Johnny the Doe

New member
we love you Artemisia!

טוב, כמה דברים: קודם כל, מוזיקה לא מבינים אלא נהנים ממנה. אני יכול להסכים איתך בפה מלא לגבי U2 אבל אני לא חושב שיש אנשים שחושבים ש-U2 גאונים. מצד שני, הדורס ובוב דילן נמצאים בפלייליסט שלי פשוט כי אני נהנה לשמוע אותם. לדעתי יש להם חוש מוסיקלי מצויין ואני אוהב את הסגנון שלהם. אני לא חושב שיש מישהו שיסכים להשפיל את עצמו ולומר שלבוב דילן יש קול יפה. גם אני מאוד אוהב את הקיור אבל אני בכלל לא מעמיד אותם בתחרות מול הדורס, כל להקה כבודה במקומה שמור. לסיכום, אני יכול להצהיר שאני מצטרף אלייך אבל כמו שאמרת - בעירבון מוגבל.

Johnny the Doe

New member
עכשיו? לכבוש את העולם?

תני לי קודם לעבור את תקופת המבחנים

dylan

New member
אוי נו..

שתכבוש את העולם תוכל לבטל את עניין המבחנים..

Johnny the Doe

New member
שמע...

מנהיג חכם יודע שהוא צריך תואר אקדמי כגיבוי למקרה שמשהו ישתבש. תראה את כל התנ"צים במשטרה - דאגו לסדר לעצמם B.A. מלטביה. למזלי הרע אין לי כסף ספייר כדי לקנות את התואר.

dylan

New member
מזל שהוספת חכם..

נראה לי של90 אחוז מהמנהיגים בעולם אין תואר.. (זה המקצוע היחיד שלא דורש אפילו בגרות.. מפחיד..) בכל מקרה, שתהיה מנהיג תוכל לקנות כמה תארים שתרצה, ובטח אפילו תקבל איזה תואר אחד או שניים של כבוד מאונ´ ב"ש או משהו כזה... בקיצור - לכבוש את העולם עכשיו!

Johnny the Doe

New member
דוקטור של כבוד לא בהכרח מביא כבוד

ולמה 90%? זה אומר שרוב הסיכויים הם שלג´ורג´ בוש אין תואר! איך זה יכול להיות? הרי הוא מפגין את האינטלקט השופע שלו בכל נאום, בכל מסיבת עיתונאים! אני עדיין לא יכול לשכוח את הנאום שלו אחרי הפיגוע במגדלי התאומים כשהוא דיבר על ה-evil doers. אכן אינטלקטואל מדרגה ראשונה. דוקטור של כבוד מאוניברסיטת ב"ש קטן עליו. ולמה לכבוש את העולם? איזהו העשיר? השמח בחלקו. אני מעדיף את הפינה "השקטה והפסטורלית" שלי פה בישראל. מה עוד בן אדם צריך?

dylan

New member
אני אגיב רק בקשר לדילן :)

משום מה ההתייחסות שלך היתה לקול שלו (שאגב אני לא מבין בכל מקרה כי גם לחברי אן סינק נניח יש קול יותר יפה ממנו.. אז?).. וכמו שה´פורום ממבר פורמלי נואון אז בייבי ג´ימי הנדריקס´ אמר, אף אחד לא יגיד שלדילן יש קול יפה.. (למרות שאני דווקא אוהב את הקול שלו, שאגב השתנה בערך 6 פעמים..) כמה שירים/אלבומים שלו את מכירה אגב? בכל מקרה, דילן הוא קודם כל משורר. וכמו שדני ליטני אמר עליו "בוב דילן בשבילי זה קודם כל משורר ענק, אולי המשורר הגדול ביותר בכל הזמנים..." גם המוזיקה שלו גדולה כמובן, לא סתם הוא אחד הזמרים המשפיעים ביותר בכל הזמנים (לפי דעתי הכי הזמר הכי גדול בכל הזמנים.. והכי משפיע.. בין הזמרים שהושפעו ממנו אגב, (ע"פ מומה) אריק קלפטון, הביטלס, ג´ימי הנדריקס, הבירדס, דונובן, דייר סטרייטס, פינק פלויד, סיימון וגרפונקל ועוד הרבה..) הוא כל הזמן מחדש את עצמו, לא מפסיק לזוז לרגע (גם פיזית..)הוא שר וניגן כל סגנון אפשרי בערך (יש לו אפילו קטע ג´ז אחד..), הוא המציא את הפולק-רוק.. בקיצור.. יש סיבה שהוא בקונצנזוס.. כמו גם האמנים האחרים שציינת אגב(חוץ מיו-2, טוב נו אולי בגלל העבר שלהם..), הם נכנסו לקונצנזוס בדיוק מהסיבות שאמרת.. הם ריגשו במוזיקה ובמילים שלהם... אין איזו וועדת קונצנזוס שמחליטה מה כן ומה לא על פי חיזוי העתיד וידיעה שמי שירצה להפגין ידע והבנה במוזיקה יגיד שהוא אוהב את אלה ואלה.. חוץ מזה שגם מי שאוהב אמני קונצנזוס, אוהב אותם בגלל המוזיקה שלהם ולא בגלל שהם בקונצנזוס.. אממממ.. זהו בינתיים... ואגב.. היי

Johnny the Doe

New member
יש לי רק שאלה אחת

למה אתם מסרבים לקרוא לי בכינוי הנוכחי שלי? אני כבר לא baby jimi hendrix, עכשיו אני Johnny the Doe! תתרגלו לזה! אולי אני צריך לשנות את החתימה שלי כדי שישכחו שזה היה הכינוי הקודם שלי וכך אפתח דף חדש...

Johnny the Doe

New member
אגב בוב דילן

יש לו גירסה ל"בית השמש העולה". באיזו שנה הוא ביצע את השיר? ועוד שאלה - האם all along the watchtower הוא במקור של בוב דילן או של ג´ימי הנדריקס?

dylan

New member
אמממממ... תשובות :)

הגרסא שלו ל"house of the rising sun" היא מ62 (באלבום הראשון שלו) וall along the watchtower זה במקור של דילן (מתוך john wesley harding שיצא ב67) בקשר לשם שלך אגב.. זאת בעיה.. אי אפשר לקרוא לך ג´וני כי זה מזכיר יותר מדי את אחת הסדרות הישראליות (ובכלל בעצם..) הכי גרועות בכל הזמנים... ג´וני דה דו נראה דבילי מדי.. אז נשאר רק לכתוב את השם באנגלית.. אממממ.. טוב כנראה שזה מה שאני אעשה פעם הבאה שאני אצטרך להזכיר אותך.. אוקיי.. problem solved

Johnny the Doe

New member
מה קרה? הלכת לישון ועכשיו התעוררת?

אתה מוכן להזכיר לי איזו סדרה נקראה ג´וני? ותן לי להבין, אתה יכול לקרוא לי ג´ימי אבל לא ג´וני? מה ההבדל? אני חושב שאני צריך לעבוד על חתימה חדשה כדי למחות את זכר התקופה שלי כבייבי ג´ימי הנדריקס.

../images/Emo4.gif כל דבר משתייך לתקופה שבה הוא

נוצר, כמה הוא חידש , כמה הוא מקורי ונועז ומשפיע והופך עולמות,(לדוגמא- ג´ימי הנדריקס באמצע ה-90´ לא היה נחשב לאמן וירטואוז מבריק כמו שהוא נחשב בסוף ה60´ ) למשל-לדעתי ניק קייב הוא הרבה יותר מתוחכם ומעניין מג´ים מוריסון (אמנם אני לא מכירה לצערי כמעט דברים של קייב
אבל לשם דוגמא) ...אבל איפה הוא היה היום אם הוא לא היה מושפע מג´ים מוריסון? ובוב דילן (טוב dylen כבר פירט בהרחבה,
והוא בטח מכיר אותו היטב ממני הקול שלו זה ממש לא העניין, ובכלל קול "יפה" לא אומר לי שום דבר, קול עם רגש עם הבעה, זה בעצם כל העניין.
(וגם צריך להתייחס למילים ולמסרים של דילן בהקשר שאליו הן נכתבו) וחוץ מכל זה- תאהבי את מה שמוצא חן בעינייך ומה שעושה לך את זה, מה שמדבר אלייך, יהיה נורא משעמם אם כולם יצמדו לאותם אייקונים לא צריך לאהוב את טולסטוי כדי לאהוב ספרים ולהעריך אותם
(וגם אני לא אוהבת במיוחד את הרולינג סטונז, ובלי קשר גם לא את לד זפלין מוסיקאים טובים והכל-אבל למילים וליהירות שלהם אני לא יכולה להקשיב
)

והיי dylan:

נכון שאתה מכיר את השיר song for Bob dylan בהאנקי דורי של דיוויד בואי? נכון שזה הדבר הכי מרגש בעולם?

dylan

New member
היי נוריקו ../images/Emo42.gif

מכיר.. אבל בערך.. שמעתי אותו רק פעמיים נראה לי.. (אולי שלוש
..) בכל מקרה.. זה מרגש
.. לא יודע עם זה הדבר הכי מרגש בעולם, אבל מחוות של אמנים לאמנים אחרים (בעיקר ששניהם בסדר גודל כזה..) זה תמיד מרגש

לא רק בגלל המחווה../images/Emo13.gif

גם בגלל שהשיר כתוב כל כך יפה!!! יש שתי שורות שאני לא אצטט במדוייק (ובעברית) הדיסק לא אצלי כרגע, אבל בכל זאת: "היי רוברט צימרמן כתבתי לך שיר על איש מוזר בשם דילן עם קול כמו חול ודבק" "וכשהוא יגיע לבקר תאמר לו שאיבדנו את השירים שלו-כדי שהוא יכתוב אותם על הקירות"

נעמה 9090

New member
שלום

האמת היא שגם אני לא מבינה מה הסיפור הגדול של הרולינג סטונס, ואומרים שזאת הלהקה הכי עשירה בעולם... מוזר. אני גם לא סובלת את יו-2 אבל.. בוב דילן הוא זמר גדול לדעתי ו- the doors גם כן.. כדאי לך לשמוע.. וכמו שאמרת הביטלס ולד זפלין הם אדירים ואני בעצמי מעריצה גדולה שלהם. יום טוב!

מוסיקה אירית יאמי יאמי!

המלצות : The Chiftains Secret Garden קטיפה שחורה הישראלים הפרויקט או הדיסק Lord of the dance The fureys De Dannan אבל אותם אני לא כ"כ אוהב . הגמד

למעלה