היי

lolahaha

New member
היי

שלום רב! אני לצערי לא עומדת בתנאי קבלה למוסד מסוים והייתה לי שיחה עם הראש חוג והוא המליץ עליי לקבלה ורשם לי מכתב ממש טוב,אבל מעליו יש עוד וועדה שאותה אני צריכה לעבור (אני רוצה ללכת למכללה שהיא שלוחה של אונ',אז האונ' צריכה לקבוע). יש לי ציוני בגרות טובים אבל הגשתי פעמיים פסיכו ונפלתי חזק (יש לי ציון טוב בבגרות במ''מ ובגלל זה הראש חוג התלהב ממני. בנוסף הוא אמר שיכול להיות שיש לי לקויות למידה ובגלל זה נפלתי ב2 בחינות הפסיכומטרי שעשיתי כי זה לא הגיוני לטענתו שיש לי ציונים כאלה טובים בבגרויות וציונים גרועים בפסיכומטרי). אני צריכה לרשום מכתב אישי לועדה ואני ממש לא יודעת מאיפה להתחיל. יש לי אימא שחולה 100% נכות והמצב הכלכלי ממש לא מזהיר - אבל הבעיה שאני מפחדת לכתוב יותר מדי/פחות מדי וממש לא יודעת מאיפה להתחיל את המכתב. יש מצב שתוכלו לתת לי נקודות כלליות לכתיבה של מכתב לוועדת חריגים? איך להכניס את הקטע של האימא? איך להכניס את הקטע (אם בכלל) של הלקויות למידה שאולי יש לי?? אני ממש רוצה שזה ייצא טוב כי בעיקרון זה המהלך הקובע ואני מפחדת להתפקשש ולפספס את הלימודים במקום הזה :( אשמח לקבל עזרה בקשר לנקודות האלה במכתב. תודה רבה רבה!! :)

deathcaster

New member
תגובה

לא ציינת באיזה חוג מדובר ? "יש לי אימא שחולה 100% נכות והמצב הכלכלי ממש לא מזהיר" - סליחה על הבוטות, גם לי יש אמא נכה 100% ואבי נפטר שהייתי קטן ואני בן יחיד... כך שאני מזדהה איתך... אבל זה הדבר האחרון שהייתי רושם במכתב, את מנסה להתקבל לאוניברסיטה/מכללה ולא לבקש קצבה מלשכת הסעד... אם תכתבי את המכתב, ישאלו אותך בועדת הקבלה: "נו ואם המצב שלך הוא כזה - איך תתרכזי בלימודים ? אולי בגלל זה הפסיכומטרי שלך גרוע ? ואיך בכלל תממני לעצמך את הלימודים ?" לצערי אני כותב זאת מניסיון כי שאלו אותי את זה (לא בדיוק אבל בערך בים בם בום) בוועדת הקבלה שלי לתואר השני (שאותו אני מסיים בימים אלה), לא בגלל שכתבתי את זה במכתב או משהו.. אני באתי לשם כבר בידיעה בטוחה שהתקבלתי... אבל היה שם איזה פרופ' נודניק שהכיר אותי כי בשנה לפני התואר שני גם עבדתי באוניברסיטה. מהר מאוד הסטתי את הנושא למחקר שביצעתי ואבצע בתואר השני וכולם שכחו את הערותיו האידיוטיות. מה את כן צריכה לכתוב ? פשוט מאוד, תהיי עניינית !! תכתבי על כמה שאת אוהבת את התחום אותו את רוצה ללמוד ואת מוכנה להשקיע את הנשמה בלימודים (ואני מקווה שאכן תעשי זאת), שדיברת עם ראש החוג ושהוא מוכן מבחינתו לקבל אותך, ושלדעתו ואולי לדעתך יש לך לקות למידה ובגלל זה לא הצלחת במבחן הפסיכומטרי. תכתבי גם שאת בהחלט רואה לעצמך אופק אקדמי ושאת מוכנה להתקדם לתארים מתקדמים בתחום. אם תרצי... אני גם די טוב בניסוח מכתבים את מוזמנת לשלוח לי טיוטה ראשונית במסר פרטי ואני אשמח "לשדרג" אותה במידת האפשר. בכל מקרה- שיהיה בהצלחה.

lolahaha

New member
קודם כל תודה רבה שהגבת

אני מעוניינת בלימוד מנהל עסקים או בשמו האוניבריסטאי: ניהול. מצטערת מאוד לשמוע על האבא.
1. לגבי המצב בבית - אחרי שהייתי אצל הראש חוג,הלכתי למזכירות להגיש את הטופס לוועדה,והמזכירה אמרה לי שצריך שתהיה עוד בעיה כי ככה הם מתייחסים לזה יותר בכובד ראש. שאלתי אותה אם המצב של אימא או המצב הכלכלי זאת סיבה מספיק 'טובה' מספיק - והיא אמרה שכן ורצוי להוסיף את זה במכתב. אני סתם ככה לא הייתי מתרברבת בזה חס וחלילה,אבל ככה פשוט הבנתי מהבחורה שזה יכול לעזור. 2. לגבי הוועדה - אני לא אצטרך להגיע לוועדה. הבנתי שהם מחליטים את זה ושולחים לי מכתב בדואר אם התקבלתי או לא. אז להיפגש איתם ולהסביר להם אני לא אצטרך במילא. 3.אני בהחלט אוהבת את המקצוע והוא מאוד מעניין ואני באמת לא יכולה לראות את עצמי בלי השכלה אקדמאית. לכל משפחתיי יש תארים מתקדמים ואני לא מתכוונת לשבור את ה'מסורת'. ואיך יהיה אפשר לנסח את העניין של הלקות למידה בצורה טובה?? כלומר,אין לי שום איבחון או משהו. פשוט לכתוב שלדעתי זה מאוד הפריע לי בבחינה? אגב,זה יעזור אם אני אוסיף שסבא לי עבד באותה האוניברסיטה לפני מספר שנים כחוקר פיזיקה? אני זוכרת שהייתי נוסעת אליו כשהייתי קטנה ומבקרת באוניברסיטה ומבסוטה מזה שילדה בת 10-11 מסתובבת בין הפקולוטות. 4. תודה על העזרה.אתה ממש עוזר לי. אני בהחלט אשלח לך טיוטה עוד מעט. תודה ובהצלחה בסיום התואר.

deathcaster

New member
תגובה

לגבי אבי... אין צורך להצטער.. אחד הדברים הטובים והיחידים שעשה לטובתנו הוא כשנפח את נשמתו. 1. שוב, אני ממליץ שלא להכניס את הפן האישי... מילא היית לומדת ביולוגיה או סיעוד או משהו דומה ואז היית יכולה לציין את נכותה של אימך כזיקה לתחום שאותו את רוצה ללמוד.... אבל לציין זאת בגלל הישגים נמוכים בפסיכומטרי - רק יכול להיות לך לרועץ ...לדעתי. 2. כן ...זו הייתה טעות שלי, ועדת קבלה לתואר ראשון זה בד"כ ללא ראיון אישי (רק לחוגים מסוימים), בכל מקרה... דעתי לגבי סעיף 1 נותרת כפי שהיא. 3. תצייני את זה בצורה שבה את בהחלט תשמחי לעבור אבחון של האוניברסיטה (ובאמת כדאי לך לעשות זאת...כי זה רק יכול לעזור לך... בתור מורה בשנתיים האחרונות לתלמידים לקויי למידה... אני חשתי על בשרי שזה עוזר להם) והכל במטרה שזה יוכל לסייע להישגייך ולקדם אותך במישור האקדמי. וכן - אפשר בהחלט להוסיף את הסיפור על סבך, זה כן קשור בצורה עניינית לאהבתך ללימודים.... אני ממליץ ! 4. בכיף ולא קשור אלייך: עמית ו"האח הקטן"... אני יודע שאתם קוראים את ההודעה הזו..... גם כאן אני מבריח אנשים? האם כאן יש עוינות? למען האמת = מעולם לא ראיתי הודעה (במקרה הזה 2) כזו מפורטת שהיא באה ביוזמתכם והכל במטרה לעזור למישהו אחר ללא תמורה.... אז לכו תפיגו את השעמום שלכם ותעשו רצח אופי למישהו אחר.

למעלה