היי,

היי,

אני חדשה פה ואשמח ללמוד קצת מניסיון של אחרים. אני רוצה מחר ללכת לקנות את הספר ורציתי לדעת לידע כללי אם הספר יוסיף דברים שלא נאמרו בסרט (כבר ראיתי את הסרט בעבר). לילה נפלא :)

kikona126

New member
ברוכה הבאה

לא סיימתי את כל הספר. אבל הם דיי דומים. אני אישית מעדיפה את הספר, כי הוא יכול לבוא איתך לכל מקום, את יכולה לסמן בו עמודים משמעותיים בשבילך ולקרוא אותם כשיש צורך.

תודה רבה !

אני מאוד מתעניינת בסוד ופשוט כל מה שנאמר בסרט כל כך נכון ויש חלקים שהזדהתי איתם (למרות גילי הקטן , 19) כן הייתי רוצה להמשיך לתרגל את העניין וללמוד מניסיונות של אחרים לגבי החיים.

kikona126

New member
אין כזה דבר גיל קטן

יש פה אנשים שיש להם ילדים והם מלמדים אותם לחיות ככה

מסכים בהחלט

למעשה אני חושב שככל שמתחילים לעסוק בהתפתחות אישית בשלב יותר מוקדם, ניתן להגיע להצלחה רבה יותר. בברכה שפי

kikona126

New member
לא התעללות

להפך, זה נותן לילד להיות יותר חופשי במחשבה שלו. אחרי הכל אתה מגיל 0 מחונך על מחשבה נורמטיבית שמגיעה מבחוץ, מחשבה שמאוד מקבעת. היופי בסוד הוא שלילת הנורמה

פה את בדיוק טועה

לחנך בדרך הסוד זה שוב לכפות על הילד את האמונות שלך, במקום אמונה מסוג אחד החלפת את זה לאמונה מסוג אחר. את חושבת שיש הבדל בין להאמין בבי"ס וחינוך קתולי לבין להאמין בסוד? שניהם זה "צריך" ו"לא צריך", סטים של חוקיות ואמונות, ככה את רואה את העולם אז לפי כך הילד שלך צריך לראות את העולם.. זה העניין? שניהם מגבילים את הילד לתפישה מסויימת שההורה מאמין בה ומעוניין להתקין זאת על הילד. זאת כוחניות. זה לא נותן לילד להיות חופשי במחשבה שלו.. להיפך.. זה מכריח אותו לחשוב כמוך - רוח הסוד! בסוד אין יופי של שלילת הנורמה .. הסוד זה הנורמה! הנורמה החדשה.

kikona126

New member
לא,

החינוך לאמונה בסוד פותח בפני הילד עוד עולם להכיר. אינני מדברת על כך שהילד יאמין בסוד כמו הוריו. אבל הנורמה שמערכת החינוך מביאה היא נורמה מקבעת ונורמה שגורמת לדיכוי העצמי שלנו. הסוד בעצם מראה שאין שום צורך לדיכוי העצמי, להפך.

כן

את באמת מאמינה במה שאת אומרת? האשמה היא לא על מערכת החינוך.. הילד סומך על ההורים, והוא לא סומך על מה שהם אומרים.. הוא חכם יותר מזה, הוא סומך על משהו שהם עושים. כלומר שאיך שאת רואה את המציאות יועבר אליו דרך המעשים שלך וההלך רוח שלך. כך שאם את עדיין תקועה בחיים איפהשהו, זה חלק ממה שהוא ילמד, הוא יעתיק ממך מערכת אמונות בלי שאת בכלל רוצה! מה זה יעזור לך ללמד אותו במילים כל מיני תיאוריות על הקיום שאת עדיין מנסה ליישם לא תמיד בהצלחה? תחייכי הוא יחייך! תתעצבני הוא יתעצבן! אולי על הנקודה הזאת אנחנו דווקא יכולים להסכים. אבל הבעיה בכל מה שקשור לסוד ואיך שכולם תופסים אותו הוא בכלל לא נכון. הבנתם לא נכון את הכוונה. הכוונה היא לא לשלוט במציאות ולהשתמש בכוח המוח כדי לזמן דברים לחיים על מנת שתיהיו יותר מאושרים בזכותם. זה לא עובד ככה, זה מעולם לא עבד ככה, וזה לעולם לא יעבוד ככה. אתם תיהיו מאושרים בכוחות עצמכם! בלי עזרים חיצוניים, ואז תגלו את המשמעות של להיות אחד עם העולם.

אתה מסיק הרבה מסקנות לגבי אייך אנשים תופסים

את הסוד, ומה בדיוק הם רוצים. אני למשל רוצה יותר שפע, אבל זה רק אחד מהדברים שאני רוצה. אני ביקשתי לפתח התמדה, ביקשתי לחיות חיים יותר בריאים ולהיות יותר בכושר, ביקשתי להתקדם עם פרויקטים שאני עובד עליהם. ביקשתי להיות יותר מאושר ושהקשר שלי עם אישתי ימשיך להיות נהדר כמו שהוא, ולגדול עוד יותר. ביקשתי שהיקום ימשיך לדאוג למשפחה ולחברים שלי. וביקשתי אפשרויות לעזור לאנשים. קיבלתי כמעט את כל הדברים שרציתי, ודברים אחרים אני עדיין לא מספיק מתואם איתם, אבל אני מתקדם לקראת זה ככל שהזמן עובר, וככל שאני לומד יותר דברים ומיישם יותר דברים. ואם תשים לב, אני לא מבקש "עזרים חיצוניים" אפילו השפע שאני מבקש, הוא פשוט לתמוך בשאר המטרות. ועכשיו אם ניקח את הנקודת הסתכלות שלך, אתה לא חושב שאדם שהוא מאושר, ומתקדם לקראת המטרות שלו, ונחמד לסביבה - מעביר את אותם תחושות ודברים לילדים שלו - אם כך הדבר מה רע בסוד. אני מבין את החשש שלך שהסוד יהפוך לעוד איזו דת, אבל אם תקשיב קצת לאנשים שעוסקים בהתפתחות אישית ובסוד, רובם לא מסכימים לגמרי אחד עם השני, ולכל אחד יש כיוונים אחרים לגמרי שהוא לוקח את זה. חלק מחברים את זה לקתוליות חלק לקבלה, וחלק סתם לאהבת החיים. היופי הוא שכל אחד יכול לקחת מה שמתאים לו, וללמוד ולהתכוונן עם הזמן, לדרך שמתאימה לו כדי לישם את הדברים. אתה מדבר המון על קבלה של הדברים, להנות מהחיים כמו שהם, ולא להתנגד כל כך לדברים. אני מרגיש שאני עושה אותו דבר. למעשה לפני שנים רבות הייתי במצב שהרגשתי באמת מאושר ומסופק עם מה שיש לי, זה היה סוג של הארה, וידעתי שיש לי אפשרות לחייות חיים פשוטים, בלי לחפש לא כסף ולא הצלחה, ולא דברים אחרים, ולהמשיך לחיות חיים טובים עד סוף החיים שלי. אבל ככל שבדקתי עם עצמי מה אני באמת רוצה, גיליתי שאני אוהב אתגרים, שאני אוהב להשיג מטרות שדורשות מאמץ, שאני אוהב לחיות ולנסות דברים ומידי פם להצליח ומידי פעם להכשל. הדבר שלקחתי איתי, זה לזכור תמיד שיש לנו הרבה, ושאפשר להנות מדברים פשוטים, וממה שיש לנו עכשיו, גם אם אנחנו שואפים גם לדברים אחרים בו זמנית. ואתה יודע מה, הייתי מפסיד המון דברים נהדרים, בנוסף לחוויות שליליות אם הייתי נשאר באותו מקום שהייתי. למרות שגם הדרך ההיא היא דרך מעולה לחיות.

מה שאינ אומר

זה לא עיצה להישאר במקום או לקבל את המציאות ובכך לא לעשות כלום. מה שאני אומר זה הדרך להיכנס לתיאום והרמוניה עם החיים, משם כל התשובות באות מעצמן.

יש מצד אחד את כל ההתעסקות במיניות

שזה בעצם לכאורה העיקר. ואני מעריך את ההתעסקות הזאת. מצד שני יש צד פילוסופי שלם - שהוא ממש נהדר. שמכוון מאוד ללחיות עכשיו ולהנות מהרגע.

סמיי314

New member
היי ליMי :)

גם אני חדשה :) היי kikona , וברכות :) נכנסתי לפה כמה פעמים ואשמח להשאר :) סמיי /tapuzforum/images/emo205.gif הסוד שינה את חיי! /tapuzforum/images/emo39.gif

את גורמת לשינוי הזה :)

כי את רוצה אותו ! הסוד הוא פשוט כלי \ אמצעי לדעתי שאת יכולה להגשים את רצונותייך. *תקנו אותי אם אני טועה*

למעלה