היי

T a l t a l i m

New member
היי

רציתי לשתף אתכם במקרה שאירע אצלי בבסיס שלי לפני פחות מחודש, שהראה לי שלמרות שנושא ההומוסקסואליות כבר הגיע לתודעה הציבורית ומתקבל במידת מה של פתיחות - עדיין לא הגענו לנחלה. אחת לכמה חודשים מגיעה אלינו לבסיס ניידת של מד"א להתרמות דם. כמו בכל פעם, גם הפעם רציתי ללכת ולתרום, אבל כשהתקשרתי לחברה טובה שלי כדי לרתום גם אותה למטרה היא אמרה לי שכדאי לי להמנע מעוגמת נפש מיותרת כיוון שהאחראית מרפאה מפיצה שלא מוכנים לקבל תרומות דם מהומואים. התקשרתי לאחראית מרפאה כדי לברר אם יש אמת בדברים שנאמרו לי והיא ענתה לי, בנונשלנטיות שגבלה בחוצפה, שהומואים לא יכולים לתרום דם ושאלה ההנחיות של מד"א. עצבני ופגוע פניתי למפקדת שלי, שבמקרה היא גם סגנית מפקד היחידה ומודעת לנטיות המיניות שלי, שאמרתי לה שאם הצבא שלנו הגיע למצב בו הוא מרשה לעצמו לברור את התורמים למנות דם ולתייג מנות דם כ"טובות" יותר או פחות אני פושט את המדים באותה השניה ועוזב את המערכת. לשמחתי, אך לא לגמרי להפתעתי, כמה שניות לאחר מכן עלינו שנינו על הרכב שלה ונסענו לעבר עמדת ההתרמה כשהיא כבר הספיקה לאגור יותר עצבים משהיו לי כשנכנסתי אליה. היא נכנסה לחדר בו ישבה הנציגה של מד"א שאחראית על ההתרמות ואחראית המרפאה של היחידה ואני, שהעדפתי להשאר מהעבר השני של הדלת, פשוט שמעתי את הצרחות וההעלבות שהיא הטיחה בהן תוך שהיא מסננת שאם הם מרשים לעצמם לפגוע בחיילים שמוכנים לתרום דם כדי להציל חיים - אז שיתקפלו מהבסיס ויעופו לכל הרוחות. בסופו של דבר כבר לא ניגשתי כדי לתרום דם, אבל הנושא עלה בשיחה שהייתה לי עם כמה מהחברים שלי בבסיס, גם הם הומואים. אז נכון שבמקרה הספציפי הזה העלבון וההרגשה שלי באו לידי ביטוי באופן מעשי ועשו הד, אבל זה רק כי לשמחתי המפקדים הישירים שלי הם מפקדי היחידה בה אני משרת - מה עם שאר החיילים?! אלה שניגשו לעמדת ההתרמה וחזרו מבוישים ופגועים? כנראה שבמקומות מסויימים וקריטיים החברה שלנו נשארה ארכאית כשהייתה. נקודה מעניינת למחשבה....

רסקול

New member
ככל שזה נשמע עצוב, זה נכון

אם תסתכל על השאלון שאתה צריך למלא - כתוב שם אם קיימת יחסי מין הומוסקסואליים. אם תסמן V - כלומר תאשר, לא יקבלו ממך תרומה. מה שהם כן נהגו [אולי עוד נוהגים לעשות] זה לקחת את הדם ולזרוק אותו לפח. [ככה הם עשו עם תרומות של אתיופים, בחיי
] אני ממלא שאלון, מתעלם מכל סוגיית ההומוסקסואליות ומקבל ביטוח לשנה. אין לי כסף, סבלנות או רצון לשנות את המטומטמים שמפעילים כך את המערכת. לא ראיתי שאגודות ההומואים נלחמים בזה בכלל.

T a l t a l i m

New member
זאת אחת הדוגמאות למלחמה האמיתית שצריך לנהל...

נושא התרמות הדם הוא אחד הנושאים שצריך לתת עליו את הדעת... בנוגע לתרומות, אני מכיר את הסעיף שבשאלון ותמיד מתעלם מהעלבון שחבוי בו ועונה בכנות. למרות שלעניות דעתי הוא סעיף מיותר - אני כן חושב שצריך לנהוג בכנות כשממלאים את השאלון, למרות שזה שיכולתי לקיים יחסי מין עם גבר בשלושת החודשים האחרונים ואני אסמן את זה בשאלון לא יהפוך את ההליך ליותר "חף ממחלות" מאשר סטרייט שיתרום כשאתמול הוא היה אצל זונה. בכל מקרה, התרומות לא נזרקות לפח, פשוט לא משתמשים בהן לעירויים.

bios

New member
זה לא נושא כ"כ פשוט

יש חלון זמן של שלושה חודשים שבו בדיקות איידס לא מגלות אם אתה נשא, ולכן צריך לסנן תרומות לפי הסתברות. אחת האוכלוסיות שבהן, לצערנו, אחוז הנשאים עדיין גבוה בהשוואה לשאר האוכלוסייה הוא הומואים. יכול מאוד להיות שיש אפשרות לשנות את הניסוח של הסעיף כך שיהיה פחות גורף, למשל להתייחס ליחסי מין לא מוגנים. מצד שני, לאנשים שונים יש הגדרות שונות ליחסים מוגנים - למשל רוב האנשים לדעתי לא כוללים בהגדרה מין אוראלי בלי קונדום. לכן מדובר בנושא סבוך, ולא הייתי ממהר לתת לזה את התווית של הומופוביה. לגבי גורל הדם של מי שבכל זאת תורם - אמנם כתוב בטופס שלא משתמשים בהן לעירויים, אבל בפעם האחרונה שניסיתי לתרום החובש אמר לי שאם אסמן את אחד הסעיפים הרלוונטים, יזרקו את המנה. גם אם זה השתנה מאז - רוב הסיכויים שפשוט ייתנו לזה להירקב במקרר.

בעיה ללא פתרון

והבעיה היא כפולה , כי כמו שאמרת אם אתה סטרייט ותגיע לזונה הרי שאתה מוטגן בדיוק כמו הומוסקסואל, למרות שהומו יותר מוגן כי לרוב זה נעשה עם קונדום... הבעיה היא כפולה מכמה סיבות, האחת הועד למלחמה באיידס הוא בעד ההנחיה של מד"א, למרבה הצער , הועד הוא כמו האגודה למלחמה בסרטן, יש לו כח , והוא בעד ההנחיה השנייה, הסטטיטסטיקה לצערי עד היום, בשנות האלפיים ולמרות כל ההאזהרות האפשריות , היא לצד מד"א והועד למלחמה באיידס, ושכיחות גבוהה בקרב הומוסקסולים אנשים חושבים "לי זה לא יקרה" יש בעיה כי יש בציבור בכלל מחשבה שההומואים מקיימים יחיסם מזדמנים ועם כמה בני זוג, על זה אני אענה שגם בקרב הסטרייטים יש יזיזים, וכו' השלישית, מד"א לא מוכן לקחת אחריות על מנות דם בעייתיות, מנות הדם של האתיופים וגם של ההומוסקסואליים (המקיימים יחסי מין ..), מנות הדם של אלו שעשו קעקועים , הם מנות דם בעייתיות, לאתיופים, לא נעים לומר אבל החשש הוא לא מהאיידס אלא ממחלותשהם פתחו נוגדנים כלפיהם שהישראלים לא מכירים, ועלולה להתפתח תגובה אוטואימונית בעירוי... אבל נכון אפשר להשתמש בשאר מוצרי הדם.... בקיצור אם אתה רוצה לתרום בפעם הבאה, תיבדק עכשיו ועוד שלושה חודשים ללא מגע מיני לאיידס ולHPV (שזה וירוס לא פחות אלים מהאיידס, הוא מפתח סרטן באיזור החדירה, אצל נשים בצוואר הרחם ואצל גברים בחלק הרטקטלאי ולעתים גםה ערמונית שממוקמת ליד בגיל צעיר ואפשר להתחסן בפניו באופן פרטי). ואם שתי הבדיקות תהיינה תקינות תתרום דם!!! אם לא, אם קיימת יחסים בטוחים ולא היו תקלות מיוחדות עם בן זוג יחיד אני לא רואה בעיה לשקר למד"א.

רסקול

New member
אין לי שום כוונה לדווח למד"א על יחסי המין שלי

ומתי קיימתי בפעם האחרונה ואם הם היו מוגנים אם לאו. עד כמה שאני קורא עתונים, הפלח האנושי המועד לפורענות יותר מהומוסקסואלים הן נשים. אז בבקשה...

T a l t a l i m

New member
אני לא מסכים איתך...

המטרה של התרמות הדם הן להציל חיים. ברגע שמעורבים בתהליך יותר מאדם אחד שהדם יכולים להשפיע עליו מחובתך לתת דיווח מלא כדי שאף אחד לא יפגע בסופו של התהליך. גם אני, כמי שהמקרה פגע בו, מבין שבראיה הכוללת אי אפשר להתחיל לברור מנות דם באופן ספציפי בהסתמך על דיברתו של תורם כזה או אחר ומהמדד הקיים, והאולי לא אפקטיבי, הוא הסעיף שמתייחס לשאלה יחסי המין. אני לא טוען לרגע שיש הצדקה לייחד את הסעיף האמור לאוכלוסיה ההומוסקסואלית - אך בהחלט יש מקום להפנות את תשומת הלב לעובדה שהתורם בה במגע מיני עם צד נוסף בסופו של דבר, ברוב המקרים, אתה לא יכול להיות ערב למה שעשה הפרטנר שלך ומכאן מתחילה התסעפות שהדרך לפקח עליה היא על פי הסתברות.

marik

New member
אגודות ההומואים לא נלחמות כי...

הם מסכימות עם מד"א שזה בעייתי להתרים דם מאוכלוסיית ההומואים. אחוז ההדבקות והנשאות הוא עצום, אנשים לא הולכים להיבדק ויש מצב גדול שיש אנשים נשאים שלא יודעים על זה בכלל וילכו ויתרמו דם ויסכנו אחרים. האגודות כן נלחמו בשינוי הסעיף והמלל והביצוע - וכיום, לפחות לפי מה שרשום, כן לוקחים את הדם למטרות חקר או אחרות ולא זורקים כמו בעבר. גם שינו את הנוסח מעט. ואת זה עשתה האגודה. זה אולי לא מספיק... אבל זה עדיף מכלום. אז גם אם הדם שלך לא יציל חיים היום, בעירוי - הוא אולי יציל בעתיד מכיוון המחקר והצלחתו וגילוי תרופות. ואת הביטוח אתה מקבל בכל מקרה אם תרמת. גם אם זרקו וגם אם לא זרקו את המנה שלך לפח. בגדול, לגבי הנושא בכלל - יש בארה"ב בדיקות של איידס שנותנות תשובות של 99% דיוק בתוך 20 דקות והן נכונות לחודש או שבועיים אחורה. אם יעשו אותן בארץ על המנות - זה יכול להיות הפתרון. אמנם זה לא 99.99% אבל גם 99% זה מספיק גבוה.

רסקול

New member
אני נבדק כל שלושה חודשים, למרות שאין לי סיבה

ויחד עם זאת, אמשיך לא לומר אמת בתרומת הדם שאני נותן. לי נראה שאם הם ימצאו איידס בדם שלי הם יטרחו לומר לי או להכניס את תעודת הזהות שלי למאגר שלהם לפעם הבאה שאבוא לתרום דם.

marik

New member
אם ימצאו...

כי לא נראה לי שהם בודקים. הרי אם היו בודקים אז לא היתה להם הבעיה מלכתחילה. וגם אם בודקים זה יכול להיות מאוחר מידיי עבור מישהו. בכל מקרה כל אחד יעשה את הטוב שבעיניו. אני פשוט באמת לא מבין את המערכות גלגלים של המדינה הזאת לפעמים. פעם שאלתי בבי"ח רמב"ם בחיפה, למה לא מכניסים את הבדיקות המהירות האלה לארץ. אז אמרו לי שמשרד הבריאות עוד בוחן אותן. הבנתי שלא אישרו אותן בסוף. אבל בארה"ב הן מאושרות ובשימוש. אם לFDA הן טובות, למה לישראל לא?

רסקול

New member
הם חייבים לבדוק כל מנת דם

אתה מעלה בדעתך שהם יקחו סיכון של תביעות כספיות ותביעות נזיקין?

marik

New member
אולי אבל הם לא יכולים

הבדיקות הרגילות שלהם לוקחות המון זמן, והאמינות שלהם היא ל-3 חודשים אחורה. ככה שהם לא ממש שוות. הם בודקים אולי... אבל מדברים אחרים. אולי גם מאיידס. לא יודע. זה לא משנה את העניין...

white star

New member
../images/Emo54.gif לא זורקים את הדם לפח?

תשמע סיפור שהיה לפני שבועיים: ידיד שלי הלך לתרום דם, מילא את הטופס כולל הסעיף על היותו הומו, וגם היו לו תוצאות בדיקת איידס מכמה ימים קודם. באמצע התרומה כשהאחראית ראתה את הטופס, היא אמרה לו שיבחר - או שהיא מוציאה את המחט או שאחרי התרומה היא זורקת את הדם לפח מול הפנים שלו. והוא אדם שלא אומר דברים סתם, אני מאמין לו.

marik

New member
הוא לקח את הפרטים שלה?

כי אם אני הייתי שם - הייתי הופך עליה את כל המקום. ותובע אותה ואת כל מד"א! ואין לך מושג כמה אני רציני. אין דבר כזה, ושום עובדת או מתנדבת מד"א לא יכולה לעשות מה שבא לה. אם היא הומופובית - יופי לה. שתתמודד. ואם לא מתאים לה - שתתחלף עם מישהו אחר לגבי אותו בחור ספציפית. אם יש לך את הפרטים - צור איתי קשר בפרטי ונמשיך משם. אני מוכן לעזור בכל מה שצריך כדי לעשות מזה את כל הרעש שבעולם!!!

white star

New member
../images/Emo54.gif אני אברר איתו

ותעסה נסיון - לך למד"א ותסמן את הסעיף תספר לנו מה היה

marik

New member
אני לא תורם דם

כי בפעם האחרונה כמעט התעלפתי. יש לי סיוטים מזה. בלי קשר להיותי הומו או לא. אני לא מסוגל לראות מחט, שלא לדבר על להרגיש אותה. בבדיקות איידס שאני עושה - מסכנה... באמא שלי - מסכנה!!! האחות שלוקחת לי דם. אם טיפה כואב לי - הכל עף שם באוויר!

אבל מחטים יכולות להיות כיף... P-:

בלי קשר, לפני הטיול הגדול הייתי צריך להתחסן טוב-טוב, כלומר 6 זריקות אחת אחרי השניה. אחרי האחרונה היה לי חיוך מרוח על הפנים ושאלתי את האחות: "מה, זה הכול?" אני חושב שאם סימנת V בסעיף "האם קיימת יחסי מין בין גברים 1977", התוצאה תלויה באם האחראי ראה לפני שתרמת או אחרי שתרמת. כי אם לפני, ואחריך בתור מחכים אנשים עם דם "כשר", הוא יסביר לך שהתרומה לא תילקח לעירוי, וינפנף אותך. יש לו את הסמכות לפסול את התרומה (=לזרוק אותה לפח) ולכן זה כל כך מקומם. נ.ב. ח"ח למאריק, שבכל זאת ממשיך וימשיך להיבדק לאיידס באופן סדיר

marik

New member
ברור שאני נבדק סדיר

ותמיד יוצא שלילי לשמחתי. (טפו טפו טפו חמסה חמסה ) אבל אני סובל כל פעם מחדש... תבוא איתי פעם ותראה מה קורה שם.. אז תבין. אפשר לעשות מזה סדרה קומית... חחח לגבי ההשלכה לפח או הפסילה על בסיס הסעיף הזה - זה לא אפשרי. לפני מספר שנים, שינו את הסעיף הזה ונכון להיום בטפסים שאתה ממלא - רשום ומצויין אדום על גבי לבן, שהתרומה שלך לא תשמש לעירוי אלא למטרות מחקר. ועל כן הם חייבים לקחת. פעם היו פוסלים. היום לא. אולי אחר כך יזרקו לפח. לא יודע... אבל לפחות לא יעשו ממך צחוק. נראה לי שיש עצומות בעניין בפורומים שכנים שלנו - אבל אם לא - בוא נקים עצומה בעניין. אני בטוח שתפוז יעזרו לקדם את העניין. בכיף מבחינתי.

Do It Yourself

New member
נושא מקומם!

מדהים שכל פעם שהנושא הזה עולה, אני ממש מתעצבן, כאילו שזו הפעם הראשונה שאני שומע עליו... כיום מספר ההדבקויות באיידס גבוהה יותר אצל נשים מאשר אצל הומוסקסואלים, אך עדיין אחוז ההדבקות גבוהה יותר אצל הומוסקסואלים, ובכל זאתן אני חושב שהסעיף הזה מפלה לרעה את ההומואים!! ולמה? כי מדוע הדם שלי, בתור הומוסקסואל שנמצא בקשר מונוגמי ונבדק מספר פעמים בחייו לאיידס, פחות בטוח מסטרייט המקיים יחסי מין ללא אמצעי מניעה? למה לא מכניסים סעיף כזה שאומר שמי שקיים אי פעם יחסי מין ללא אמצעי מניעה לא יוכל לתרום דם? זה אבסורד וכאן האפליה!! לדעתי צריך להתעורר מימי החושך ולשנות את הסעיף (המאוד מרגיז) הזה לסעיף הוגן שייתן להומואים, או לסטרייטים לתרום דם, כל עוד הם לא קיימו יחסי מין לא מוגנים!!

למעלה