היי

train

New member
היי ../images/Emo53.gif

שלום, רציתי לשאול שאלה בנושא DBA- אני בן 27 ועד היום עסקתי בתחום של טכנאי / סיסטם / נהול רשת. כמו כן יש לי רקע בתכנות ואני גם עושה תואר בניהול ומדעי המחשב. התחום הנוכחי לא כל כך מעניין אותי וגם מבחינת שכר הוא די נשחק בשנים האחרונות. האם כדאי לי לעשות הסבה ל- DBA ? מה בעצם זה דורש ? כלומר לא בא לי למצוא את עצמי משלם 20K שקלים לאיזה קורס בג'ון ברייס שאחריו אני אמצא את עצמי מובטל ולא מוצא עבודה כי "אין לי ניסיון רלוונטי בתחום". מה דעתכם? מה הדרך הכי טובה להיכנס לתחום של DBA ? מה הקורס הכי טוב בנושא? ומה הסיכוי למצוא עבודה אחר כך? ותודה לכל מי שמגיב....

tamirshai

New member
DBA

למיטב ידיעתי (ואני לא בטוח במאה אחוז), רוב האנשים שמגיעים לתפקיד הזה, הם מהנדסי תוכנה שהתמחו במערכות מידע. מאחר ומסדי הנתונים הגדולים כמו SQL Server ו-Oracle, זקוקים להרבה עבודת תחזוקה, במערכות מידע גדולות נוצר צורך למומחים בנושא. להערכתי רוב החברות מחפשות DBA עם נסיון ולא בוגרי קורסים (לא שזה מזיק). אם אתה רוצה לנסות את תחום מערכות המידע, אתה יכול להתחיל לשחק עם ADO.NET, שהוא חלק מפלטפורמת הדוטנט והוא די חם בשוק.

בלי נסיון מאד קשה לקבל עבודה כDBA

לצערי מצב השוק היום מאפשר למצוא עבודה בעיקר אם יש לך נסיון. מאד קשה למצוא עבודה בתור DBA כאשר אין לך נסיון מעשי. רוב הDBA שאני מכיר (כולל אותי) לא התחילו את הקריירה שלהם בתור DBA, הם פשוט עשו הסבה מתוכניתנים או אנשי סיסטם בהתאם לדרישות במקום העבודה שלהם.

train

New member
אז מה בעצם אתה אומר?

שכדי להיות DBA צריך "לסמוך על הנס" ?

motior

Member
הוא אומר... אני אומר...

אם הבנתי נכון, הרי שעתי כדעתו של חובב הטניס: אין טעם לעשות קורס DBA על חשבונך, כי הסיכוי למצוא עבודה כ-DBA ללא נסיון קלוש. עדיף לנסות להתקבל לחברה כתוכניתן ולהתקדם שם לכיוון ה-DBA (ואז הקורס על חשבונם...)

למעלה