היי

MICHL99

New member
היי../images/Emo20.gif

אז אתם זוכרים אותי אני עוד הישראל כי אין לי דרכון [ואני שוקלת לנסוע ולחדש אותו בשדה דקה לפני הטיסה זה עולה 300 ש'] נראה כבר... אז אני נוסעת לאדמינטון משהו כזה מכירים ? אז אםאתם מכירים אז תתנו לי אינפורמציה על המקום אני יודעת שאנחנו הולכות לעבוד הקניון הענק ששם [וכן הבנתי שאני יהיה עובדת לא חוקית אבל אני כבר לא מפחדת כי אני כבר מתה חהתחיל לעשות כסף ולעוף מהארץ מקווה שתעזרו ותתמכו למרות ההתנגדויות הרבות

formersusan

New member
מצאתי בשבילך את האתר הרשמי של

עירית אדמונטון, אלברטה. http://www.gov.edmonton.ab.ca/ מה שאת צריכה באמת לדעת שמאוד מאוד קר שם. אבל מאוד! והנה התחזית להשבוע למשל, להמחשה: http://weathernetwork.ca/weather/cities/can/pages/CAAB0103.htm

alon114

New member
היי מיכל

לא נראה לי שמישהו פה מתנגד לנסיעה שלך, פשוט כולם דואגים לך. לפני מספר חודשים משטרת ההגירה הקנדית ביצעה גל מעצרים בקניונים בכל רחבי קנדה של עובדי הדוכנים למיניהם. הרבה ישראלים נעצרו אפילו במקומות נידחים בקנדה כמו ססקטון. כולם גורשו מקנדה ואני יכול להבטיח לך שהם לא יוכלו להכנס גם לארה"ב. אחרי 11 בספטמבר היה גל מעצרים דומה בקניונים בארה"ב וכלל הרבה ישראלים. אז ככה, עבודה לא חוקית זה סיכון רציני, מה עוד שפשוט הרבה יותר קשה למצוא עבודה כזאת. על אחת כמה וכמה כל החברות קש האלו שמבטיחות לישראלים משכורת, דירה רכב וכו' וכו' הן עוד יותר מסוכנות ומסכנות את העובדים בהן. משטרת ההגירה הקנדית מודעת לחברות האלה ומידי פעם עוצרת הרבה עובדים לא חוקיים. אם לא אצליח לשכנע אותך בסיכון שבעבודה כזו ואת תעופי מישראל לעבודה לא חוקית בכל מקרה, לפחות נסי למזער את הסיכון שיתפסו אותך, ולעבוד בחברות הישראליות הנ"ל זה סיכון עצום!! ואם את כבר נוסעת לאן שהוא תעשי קצת מחקר על המקום. אדמונטון היא עיר מאוד קרה בחורף והחורף רק מתחיל. אל תמעיטי בערכו של מזג האויר בקנדה, הרבה מהגרים חוקיים סבלו וסובלים מזה. באדמונטון נמצא הקניון הגדול בעולם, וסביר להניח ששם תעבדי. אני אסיים בזה שאני עדיין ממליץ לך בחום לא לנסוע ולא לסכן את עצמך, אבל מה שיהיה, שיהיה לך רק בהצלחה!

weinnir

New member
אדמונטון, אלברטה

אוקי, אז אני לא אתייחס לעובדת היותך עובדת לא חוקית, כי כפי שזה נראה, עהר הרבה אנשים הגיבו על זה. מה שאני כן יכול לעשות זה לספר לך קצת על אדמונטון. אז ככה, בתור מי שגר בעיר 3 שעות צפונית לאדמונטון (אבל הספיק לבקר בעיר מספר רב של פעמים) אני מוכרח להפריך את השמועה שאדומנטון היא עיק מאוד קרה;אז נכון, אם תסתכלי בתחזית ותראי את הטמפ' את יכולה להתפלץ, אבל (בא' דגושה) יש לשים לב, שאדמונטון בפרט, ואלברטה בכלל, הם איזורים מאוד יבשים (מאוד!) ככה שמנסיון אישי אני יכול להגיד ש 15- מעלות באדמונוטן, מרגיש פחות מ 0 מעלות בטורונטו או וונקובר למשל. חוץ מזה, העיר מאוד נחמדה והאנשים מאוד אדיבים (כיעה לכל דרי ה- prairies) וכמו שציינת, הקניון שתעבדי בו, נקרא west Edmonton mall או WEM בקיצור (ואמנם זהו קניון גדול מאוד, אבל הוא כבר לא הכי גדול בעולם, מניאפוליס הצליחה לבנות מפלצת גדולה יותר...). הקהילה היהודית היא לא כ"כ גדולה, אבל עדיין אפשר למצוא שם יהודים ואף ישראלים. בסה"כ זוהי עיר מאוד יפה ומטופחת, וכמובן חשוב לזכור שבתור עיר אלברטנית (עיר הבירה שלך אלברטה, אם כבר מציינים עובודת), לא צריך לשלם תוספות מס, כגון PST או מיסים שונים, רק 7% GST. אם יש לך עוד שאלות, או בכלל, לכל המתעניינים בחלק המערבי של קנדה (כן הוא קיים! אמנם זה לא טורונטו, אבל מי אמק שטורונטו זה מקכז העולם?) מוזמנים לשאול שאלות, מקווה שתמצאי את זה לעזר.

weinnir

New member
שגיאות כתיב ../images/Emo52.gif

נא סילחו לי על שגיאות הכתיב שנפלו בתגובה הקודמת (מה לעשות, המקלדת בעברית לא מחוברת...)

tricia

New member
שלוש שעות צפונית מאדמונטון?

שלום WEINNIR. מה זה שלוש שעות צפונית מאדמונטון? ספר .... זה נשמע לפחות מעניין כמו התאור שנתת על אדמונטון. תודה

weinnir

New member
../images/Emo24.gif Welcome to Cold Lake, AB

אוקי, לבקשת הקהל, שלוש שעות נסיעה צפונית-מערבית לאדמונטון יכולות להביא כל נהג, המציית לחוקי התנועה, לחלק הצפון-מערבי של אלברטה הכולל בין היתר את הערים (לא להבהל, כל עיר מכילה בין 7,000-10,000 תושבים) Lac La Biche, Bonnyville ואת עיר מגורי במשך כמעט שנתיים: Cold Lake האיזור משמעם מה, וחוסר הבליטות הגיאוגרפיות שמאפיין את אלברטה (חוץ ממערבה) וססקוצ'ואן ניכר. המעניין בעיר הזו, הוא שבסיס חיל האויר הגדול ביותר בקנדה נמצא שם, ובעיר (שאגב, היא הגדולה ביותר ב- Lakeland region כ- 15,000 תושבים!) חיים אחד מהשניים: חיילים המשרתים בבסיס (לא כולם טייסים!) ועובדי תעשיית הנפט. חוץ מזה, כמו שמציין השם, לעיר אגם גדול מאוד, שאמנם במפת קנדה נראה כשלולית בוץ ירקרקה, אך במציאות האגם גדול מהכנרת פי כמה, וכמובן אין לשכוח שבתור עיר של rednecks יש בה מופעי רודיאו
ועוד מעללי המערב הפרוע, אחת לכמה זמן. מי שבאמת מעוניין (ואין סיבה להתעניין בחור שכזה) יכול למצוא מידע על העיר והאיזור כאן. באשר למעוללותי שם - עבודה. יום טוב ושבוע טוב לכולם!

tricia

New member
תודה: נהנתי לקרוא.

הניסיון שלך שם מעניין אותי כיוון שלעתים אני גם שוקלת לעבור מטורונטו למקום קטן ומרוחק. איך ההשתלבות החברתית במקום קטן? אם תוכל לפרט על זה זה בהחלט מסכרן אותי. יש לך ילדים? איך הם משתלבים שם? תודה רבה

weinnir

New member
מקומות קטנים ומרוחקים

ובכן, אין ספק שהחיים במקום קטן כמו קולד לייק למשל (אגב, גם גרתי בעיר יותר קטנה למשך 8 חודשים, Castlegar, BC), מהווים שינוי משמעותי ברמת החיים ובסגנון החיים. הרבה זכרונות נעימים צפים במוחי כשאני נזכר במקום: השלווה והשקט, הבטחון (לא זכור לי שנעלתי את דלת הבית ולו פעם אחת במשך השנתיים, עוד מעבר לכך, השארת המכונית מונעת בחניה בבוקר ע"מ חימומה), אח... אכן זוהי מין הרגשה של חופשה מתמשכת. אבל, אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה; עיירה קטנה ומרוחקת היא עדיין עיירה קטנה ומרוחקת, ומבחינת facilities ואפשרויות בחירה - האופציות מצומצמות. הכל שאלה של העדפה, אני לדוגמא, נהניתי משהותי שם, אבל כעבור כמה חודשים הרגשתי מיצוי מסויים, but then again, that's me. ואמנם, אני לא נשוי, ואין לי ילדים, אבל לכמה מעמיתי לעבודה היו ילדים (בגילאים 1-7) ולפי מה שהשתמע מהם הוא, שבעוד שהילדים קטנים, המעבר לא כרוח ביותר מדי בעיות, וההסתגלות לעיירה קטנה נהיה נוח מיום ליום על הילדים (בטח משום העובדה שרוב הילדים שהם מכירים בגילם, הם בעצם... רוב הילדים בגילם). בסה"כ, לדעתי האישית, מעבר לעיירה קטנה (בהנחה שעבודה נמצאת בהישג יד) יכולה להיות חוויה מאוד מעניינת. בכל אופן, אם את בכל זאת מעוניינת בעוד פרטים, אני אשמח להמשיך לפרט.

tricia

New member
קודם כל תודה...

ברור לי שמקום כזה לא מציע הרבה פעילות חברתיות ואופציות בכיוון הזה אבל יותר מעניין אותי הצד הבין אישי. אם אנשים סגורים או חברותיים קשיים בהשתלבות חברתית. סתם סכרנות אתה לא חייב לענות תודה בכל אופן זה מאוד מעניין בעיקר כי אני רגילה לסיפורי הישראלים בטורנהיל והוספת לי פן חדש מבחינתי.

weinnir

New member
יחסים בינ-לאומיים

לא, לא, אני שמח לענות! מנסיוני הכפול בשהות בקהילות מצומצמות, השכלתי ללמוד שהאנשים מאוד פתוחים לקבל 'אורחים' חדשים, משהו מעין "אם הגעת לכאן, סימן שיש לנו אינטרסט משותף!". אבל, לפי מה שאני יודע מחברי הקנדים שגרו במקומות שונים (Fort Nelson, BC, Fairview, AB) לא כל חברה ששה לקבל תושבים זרים, ויש כאלו שאף יעשו הכל כדי לשמור על 'גרעין' מקורי
, ככה שאני לא יכול לעשות הכללות. לכן, לפי דעתי, הכי טוב לשאול אנשים שחיו במקום ספציפי (זה או אחר), ו\או להגיע ולבדוק את השטח מקרוב; לראות איזו סוג אוכלוסיה גרה שם, תנאי מחייה וכו'. אם את מעוניינת, אפשר להתחיל ליצור רשימה כזו, כאן בפורום: רשימה של יישובים מקבלי פנים, ומנגד - היישובים המרדניים

MICHL99

New member
היי

רציתי לדעת עד כמה קר שם עכשיו? ואם אדמנטון היא יפה או סתם מדבר שוממם שכזה? ואיזה ערים קרובות[במרחק של אוטובוס או רכבת] יש מסביבה שאפשר ללכת לשם?

Esther4

New member
מיכל 99

את יכולה לבקר בקניון הזה ולהנות מאד מאד הנה האתר שלו.אף אחד לא יעסיקך אם אין לך רשיון לעבוד בקנדה לא כדאי לך להסתכן עם החוק. http://www.westedmontonmall.com/home/homepage.asp

למעלה