היי

בייביs

New member
היי../images/Emo13.gif

היי, מצטערת להתפרץ לכם ככה לפורום אבל תהיתי אולי תוכלו לעזור לי, אני מתכננת לטוס לטורונטו בעוד כשבועיים ואני לא מצליחה למצוא הרבה חומר על מקומות בילוי, עבודה ובכלל, אפילו דברים כמו איך משיגים ויזת עבודה וכאלה... אז זהו, אם תוכלו לעזור זה יהיה נהדר..

dannyk27

New member
לגבי מקומות בילוי אין בעיה

לגבי עבודה יש, והאחרים יפרטו.

בשביל לקבל ויזת עבודה

את צריכה להתקשר עם מעסיק ש"יזמין" אותך לעבוד בקנדה ויוציא עבורך את הניירות. זה לא סיפור של להגיע ואז למצוא מעסיק כזה. צריכים להיות לך כשרונות מיוחדים, כי זה לא מספיק שהמעסיק מצא אותך, הוא גם צריך להוכיח שהוא לא מצא עובד קנדי שיכול לעשות את העבודה שלך. בהסתייגות קטנה - אם את נותנת שירותי דת, לא צריך להוכיח דבר כזה ותוכלי לעבוד בקנדה בקלות יחסית. האם את מוהלת/חזנית במקרה? בתור חזנית את באה בדיוק בזמן. עוד שבועיים זה העונה הבוערת, אבל תמצאי לך כבר מעכשיו בית כנסת.

EB2

New member
גם מוהלת צריכה רשיון

הייתי בברית שמוהלת עשתה את עבודתה ממש יותר טוב ממוהל. התינוק לא בכה ולא התלונן. מי שמחפש מוהלת יש לי הכרטיס ביקור שלה דרך אגב היא רופאה במקצועה.

בייביs

New member
הבנתי...

מה קורה בנוגע לעגלות בקניונים...? הבנתי שעכשיו זאת התקופה הבוערת... החגים... מה קורה שם עם משטרת ההגירה? אפשר להסתדר או שאין מצב?

תגדירי "להסתדר עם משטרת ההגירה"

מילא עם משטרת ההגירה, אבל עם הטיפוסים המפוקפקים שמביאים בדרכי מרמה עובדים לא חוקיים בשביל לעבוד בבאסטות שלהם, לא הייתי רוצה להסתדר.

בייביs

New member
יש מצב לפרט לי קצת יותר?

הכוונה במשטרת ההגירה היא מה קורה איתם? מה קורה אם תופסים אותי? ומה זאת אומרת טיפוסים מפוקפקים שמעתי על הרבה ישראלים שעושים ים כסף בבאסטות.. זה לא נכון?

לפי מה שנכתב פה (ושם) -

משטרת ההגירה מגרשת אותך אחרי שבילית יום בתא המעצר וקיבלת קנס של 250$. לא תוכלי להיכנס שוב לתקופה מסויימת. ובנוסף, אם תעבדי בצורה לא חוקית ויסתבר לך שההבטחות של בעלי הבאסטות שהם יתנו לך דיור ויחזירו לך את הכסף של כרטיס הטיסה לא מתקיימות, למי תפני? הרי את בסטטוס לא חוקי שם? אין לך פה ואין לך זכויות. וגם אני שמעתי על ישראלים שעשו ים כסף בבאסטות. האם פעם שמעת על ישראלי שמרצונו החופשי יגיד לך שהוליכו אותו שולל? היש לישראלי בושה גדולה יותר מאשר להודות שהוא יצא פראייר?

בייביs

New member
במקרה שלי

במקרה שלי זה קצת שונה, כי אני לא צריכה שיחזירו לי את הסף על הכרטיס ושלא יתנו לי דיור כי יש לי את כל זה כבר... העיניין הוא אם אני יכולה לסמוך על כך שאני יקבל כסף נטו תמורת העבודה שלי? ובקשר לישראלים אתה צודק לגמרי... אין חיה כזאת...

הנקודה היא שאי אפשר לסמוך על אף

מעסיק. כל מעסיק נורמאלי ישאף לדפוק אותך בצורה זו או אחרת. זה טבעו של המשחק. אבל כשאת עובדת ללא פה, ואת לא יכולה להתלונן על המעסיק, הפיתוי הוא גדול יותר מצידו. להגיד לך "התלמדות ללא תשלום", "את אחראית לגניבות" וסתם תירוצים. יש מהכל. אצל מי תתלונני? זו חרב פיפיות.

בייביs

New member
בעצם מה שאתה אומר זה

שאם אין לי אשרת עבודה אין לי מה לעשות שם?

אגב -

זה נכון לגבי כל עובד ללא רשיון בכל מדינה (לא הקטע של החזנים, הקטע של המעסיקים המתעמרים). סינים בישראל, ישראלים בצפון אמריקה, טורקים בגרמניה, מרוקאים בצרפת, כולם.

uzipikar

New member
את שואלת....

על בילוי ועבודה בשאלה אחת, לא נראה לך שיש הבדל קטן בין לעבוד במדינה זרה ולבלות כתיירת?

למעלה