היי..

s h o o s h a

New member
סיגריות ובדידות

נכון, שני אלו אינם נושאים מרנינים ומשמחים, אבל בהחלט נושאים שגורמים לנו להרגיש לא טוב. ואנו מנסים בכל כוחינו לעשות שיהיה לנו טוב. אז, ראשית- מפסיקים [משתדלים מאד להפסיק] לעשן, ושנית- רוכשים חברים מכל מיני סוגים ובכל מיני מקומות. השילוב של שני אלו בהחלט יכול להרים את המורל, להאריך את החיים ולעשות שנסתכל תמיד על חצי הכוס המלאה. ו נ ח י י ך

ben 911

New member
שוש,הפסקת עישון דואגת שהשיניים תישארנה בצבע..

הטבעי שלהן...אז באמת אפשר לחייך.
אגב התמונה שהבאת... חמודי. דומה קצת למורה שלי למדעים.

יש הגיון בכתבה. אבל לדעתי אנשים שאין להם אף

אחד הם אולי סוציופטיים וממילא חולים בנפשם וכבר הוכח שנפש בריאה עוזרת לגוף בריא.

ben 911

New member
ציפ, יתכן שהכתבה התכוונה גם לגבי מחלות נפש.

אני חושב שבעיקר דיברו שם על מחלות פיזיולוגיות דוקא. תתקני אותי אם אני טועה.

לילהלבן

New member
בדידות יכולה להיות גם בשניים ../images/Emo3.gif

בדידות היא ענין של הרגשה, לא ענין של נוכחות פיזית של אנשים נוספים.

ben 911

New member
לבנה..העניין מוכר לי מתקופת הנישואין. ../images/Emo9.gif

זה נכון אמנם...אבל יש החולקים באומרם שלפחות לא משעמם להם בסיטואציה.

לילהלבן

New member
הצירוף הזה

הוא מימי ילדותי, להקל על חבריי הזאטוטים לזכור את שמי כשפיתה נחשבה למעדן אמיתי. ואווו..ראה , חרוזים לשבת
בוקר טוב ושבת קסומה איטה

ben 911

New member
שוש, חבל שהם לא מגדירים יותר את המושג ..

אנשים בודדים. אנשים בודדים הם אלה שיש להם בנות זוג אך גרים בנפרד? אלה שגרים עם נשותיהם אבל עדיין מרגישים בודדים? אם אני גר עם שני ילדים...אני נחשב לבודד? כאילו מה?

s h o o s h a

New member
מיהו בודד?

בודד הוא זה שגם אם יקיפו אותו מיליארד מינים שונים של כל מיני, עדין יהיה הוא, עצמו ולבדו בלבד. לבדידות אין קשר למי שיש או אין סביבנו. הבדידות היא משהו שאנו עושים לנו, או שלא. ואם אדם בוחר להיות בודד, הרי שצפויות לו מחלות וכל מיני 'בישות רעות' גם. ומאידך יש את מי שבוחר להיות לבד. אותו אחד שמונע מעצמו חברה, שדוחה מעליו כל ניסיון להתקרב אליו. אדם כזה, על פי המילון הרפואי 'דוק-שושה' הוא אדם חולה מאד בעל סיכויי החלמה קטנטנים.

לילהלבן

New member
זו הגדרה לוקה

בדידות היא משהו כמו: חוסר ענין אמיתי באנשים או בכל דבר אחר. לבד דיכי כזה, אשר בהחלט גורם לכל האמור. אדם בודד יכול להיות שמח בעבודתו, בלימודיו, באומנותו, בברייאותו, וכל מיני מינים שמעשירים את רוחו שלא קשורים ולא נובעים מאדם זולתו. כמו אושר - שאין אף אחד היכול להעניקו לזולת אם אין הוא נמצא בו ממילא. זהו לך

s h o o s h a

New member
לא טוב היות האדם לבדו

אדם בודד ממלא את חייו כדי להפיג את בדידותו ואולי עיסוקיו מספקים לו את הצורך הזה אבל אינם הופכים אותו מאושר. הוא נשאר בודד, הוא נותר לבד. להיות שמח בעבודתו, לימודיו, אומנותו, בריאותו- אכן יכול לגרום הרגשה טובה. אבל לא לאושר. כי ברוב בדידותו, בלבד שיצר סביבו, אין לו עם מי לחלוק את הטוב הזה. ולכן- איזהו האושר עליו אנו מדברים? אדם בודד הוא אדם עצוב. גם אם הוא משופע בעיסוקים 'מאושרים' ומעשירים. ובדידות, ברבות הזמן גורמת לך להרגיש גם פיזית ונפשית פחות טוב. עובדה. וכתב על כך נתן זך
לא טוב היות האדם לבדו אבל הוא לבדו בין כה וכה.
ולכן- האם לא יותר פשוט להקיף את עצמך בחברים וקרובים, רק שיהייו, כדי שלא נהיה לבד? הם לא בכך למעשה נגדיל את מינוני האושר והבריאות שלנו? כך לפחות את המוטו הזה אני מנסה להעביר וליישם בעצמי...

מקסימה זה בסדר יש לך שותפה../images/Emo6.gif יש כנראה

משהו בחגים שגורמים לעצלות. בוקר נפלא פורום

הודעתך לא קשורה לנושא ../images/Emo4.gif

מבינה למה התכוונתי בשרשור הקודם??? !!! בן העלה נושא חשוב "גמילתו מעישון" ויש להתייחס לנושא בן כתב כי הרגיש צורך לספר ואנחנו צריכים לחבק, לעודד ולא להכניס לשרשור שלו פטפטת סתמית ששייך לשרשור בוקר טוב או אחר...

למעלה