היי..

ben 911

New member
היי..../images/Emo13.gif

אתמול מלאו 4 חודשים תמימים לגמילתי מעישון. סליחה שאני מזיין לכם את השכל כל חודש עם הדבר הזה. אני עושה זאת משתי סיבות. סיבה אחת..מה שדירבן אותי להפסיק לעשן זו הידיעה שעוד מישהו אצלי בעבודה הפסיק.. וזה היה לי כטריגר גם להפסיק.. אם בזכותי מישהו כאן, או אי שם יפסיק, מה טוב.! על משקל "כל המציל נפש אחת"... לדעתי יש טעם נפגם בלקנות מדי יום חפיסה או שתיים במיטב כספכם ולו רק כדי להרוס לעצמכם את הבריאות. הרי לא היגחנו מבטן אימנו עם סיגריה בפה.. יש מחזה שלא ימחה מזכרוני..הייתי לפני כמה שנים בבי"ח וולפסון לביקור של חבר א' ופגשתי שם חבר ב', לבוש בחלוק כחול כזה של חולים ..הוא הסתובב במסדרון כשבידו סטנד עם אינפוזיה בקצה. כששאלתי אותו, מה קרה לו? הוא ענה לי ואני מצטט מילה במילה: " זיינתי לעצמי את הריאות באמצעות הסיגריות ואני ממתין עכשיו לתורם". סיבה שניה..עצם ההתעסקות בנושא.. זו מעין אוטוסוגסטיה (השאה עצמית) שעוזרת לי מאד להישאר במקום שאליו היגעתי בעמל רב ומכאן לנסות אף לקפוץ לרף יותר גבוה.. ולא ליפול חלילה שוב לצד האפל . ראיתי המון כתבות בנושא. אנשים לא נגמלים ככה סתם מעישון.. יש כאלה שעושים את זה בליווי של רופא צמוד. הפרדוקס הוא שמבחינה פיזיולוגית הפסקת העישון לגבי גופנו היא טראומה קשה ובעיות עשויות להתעורר. דיאטן,כי משמינים מאכילת יתר כדי להשלים את "החסר". ואף פסיכולוג, כי יש סברה שבחודש הרביעי פחות או יותר לגמילה, נוטים להיכנס למצבי דיכאון. אז זהו שאני בדיוק נכנס לחודש הרביעי להריון המדומה הזה ...נקווה שיוולד תינוק בריא מכל זה. גמילה מעישון היא בדיוק כמו גמילה מסמים, או גמילה ממשקאות חריפים. יש את הצורך הפיזיולוגי של הניקוטין בגוף. ויש את הצורך הנפשי של הפוזה והצורך לעשן כגורם "מרגיע" או "מסדר עיניינים".. במלחמה כמו במלחמה קשה בחזית כל שכן שתי חזיתות. כשאני מגיע למסעדה ושואלים אותי : "מעשנים"? "לא מעשנים"? אני נבוך ועונה : "נגמלים כמדומני". עדיין לא רגיל לראות את עצמי כ"לא מעשנים". יש לי עוד המון מה לומר בנושא..אבל נשאיר את זה לחודש הבא.
ושוב סליחה, כן?

כל הכבוד בן

זה לא פשוט , אבל זה ניתן לביצוע , גאה בך תמשיך ככה הלאה אל תתן למעשנים לפתות אותך תראה יכולת לנשום אויר נקי תשפר את היכולת שלך לרוץ לטפס מדרגות רק בזהירותץ לא להשמין , זה קורה להמון אנשיחם בעקבות הגמילה

ben 911

New member
תודה מאמי...אני מאד משתדל. ../images/Emo13.gif

הכוונה לא להשמין.

ben 911

New member
../images/Emo12.gif מז'תומרת "אתה לא תשמין" ../images/Emo70.gif

הבת הקטנה שלי קוראת לי... דובי.
במקום כוסון.

צלליתה

New member
מחזקת את ידיך בן

להפסיק לעשן היה אחד הדברים היותר קשים שעשיתי בחיי. כאילו, כולה ניקוטין, אבל הגמילה גהנום. להפיסק לעשן היה אחד הדברים היותר טובים שעשיתי בחיי. אני כל כך שמחה שהצלחתי. מאחלת גם לך הצלחה מרובה. בענין ההשמנה באמת צריך להזהר ודוקא כמה חודשים אחרי, פתאום התעוררתי בוקר אחד עם קצת יותר צמיגים מהרגיל. אבל מה, גם זה עובר. בענין הדכאון קראתי איזה מאמר פעם שהסביר שהניקוטין , או משהו אחר בסיגריה, הוא ממש סם אנטי דכאוני. אי לכך בהעדרו יש מי שיסבלו מדכאון. העצה הטובה ביותר שאני יכולה לתת בענין: פעילות גופנית. הליכה נמרצת מצוינת נגד דכאון וגם נגד הרצון לעשן, וגם נגד הקג הנוספים שמנסים להצמד. שנה טובה שתהיה זו שנה בלי סיגריות

ben 911

New member
../images/Emo51.gif צלליתה. אני עדיין לא קולט, את עישנת?

למה אני מתפלא? אני אסביר.
בזמנו כשהייתי בתוך ה
כשנתקלתי באנשים שאינם מעשנים הם נתפסו בעיניי כאנשים מאד חכמים, מחושבים. עובדה, הם לא עושים שטויות. שטויות הכוונה ללא מעשנים. אז הסבל שלי היה כפול..גם סבלתי מהסימפטומים הרגילים הנלווים לעישון כגון שיעול צרוד, כיוח מוגבר, סמרטים מגעילים וצהובים על המדרכות...וגם מעצם הידיעה שאני אדיוט.
לגבי ההליכה את מאד צודקת..זה טוב לשחרר אגרסיות שמצטברות. אגב, הפסקת עישון גורמת גם צורך עז לישון.
זו מן בריחה כזו מהבלאגנים.
כן, אני כמעט בטוח לחלוטין שהשנה תהה ללא סיגריות.

בן....כל הכבוד והמשך הצלחה ../images/Emo24.gif

הלוואי עלי.......אני מוצאת את עצמי שואלת אנשים שהפסיקו לעשן בבת אחת .מתעניינת בתהליך הגמילה שלהם ומתפעלת מהם.כולם התלוננו על ההשמנה בעקבות הגמילה.....והחשיבות לעסוק בספורט כלשהו ולמתן אכילה בעקבות הגמילה. כל הכבוד על הנחישות וההתמדה.

ben 911

New member
מרי את אישה מאד חכמה..אני מתפלא עליך שאת../images/Emo9.gif

טרם הפסקת.. לגבי ההשמנה את לא צריכה לדאוג... היותך אישה רזה מקנה לך נקודת פתיחה מאד טובה.. קודם כל תתמלאי קצת במקומות הנכונים.
מה גם שהפסקת עישון תעשה טוב לתווי פנייך שהם במילא טובים.
לגבי ספורט....את רק צריכה להמשיך לרקוד זה הכל. ריקודים זה האמא של הספורט (אולימפיאדה)

בן.....נשמה...מה הקשר לחוכמה?../images/Emo8.gif

אתה ואני יודעים שהעישון הוא הרגל......מגונה
. בכדי להפסיק צריך רצון של מאה אחוז בכדי להצליח[חסרים לי כמה אחוזים].הבעיה מתחילה.....כשאני מחליטה להפסיק לעשן לאט לאט אני מתחילה לעשן סיגריות "תן לי" ....לא אוהבת את זה ומכאן לקנית הקופסא הדרך קצרה. בקשר להתמלא במקומות הנכונים
-אני חושבת שאני מלאה במקומות הנכונים והכי חשוב טוב לי ככה.[אני כבר מס' שנים לא מבוטל מס' מידות פחות ממה שהייתי]. בכל מקרה הרצון להפסיק קיים.....ואני אצליח להיגמל.

בן......אנחנו תמיד אומרים

אם היינו חוזרים לשנות ה-20 שלנו עם החוכמה והנסיון של היום...... חזרתי ממרתון....משגע....איזה שמחה ומוסיקה .....כיף לא נורמלי.

s h o o s h a

New member
אין מספר סיגריות בטוח

מחקר: סיגריה אחת ביום - קטלנית נשים: עישון של סיגריה עד ארבע סיגריות ביום העלה את הסיכוי למוות מסרטן ריאות כמעט פי חמישה גברים שעישנו כמות זו נמצאו בסיכון גבוה כמעט פי שלושה למוות מסרטן ריאות מאת: יפעת גדות עישון - סיכון לאיבוד הראייה עישון - לירות לעצמך ברגליים עישון הורג 560 איש מידי שעה הפסקת עישון מובילה להארכת חיים עישון של סיגריה עד ארבע ביום כמעט ומשלש את הסיכון של אדם למות ממחלת לב, כך מדווחים חוקרים נורווגים. ממחקר שביצעו עולה כי ההשפעה הבריאותית חזקה במיוחד על נשים, וכי אפילו מעשנים "קלים" עומדים מול סיכון דומה למחלות, כולל סרטן, כמו מעשנים "כבדים". צוות החוקרים עקב אחר שיעור הבריאות והמוות של כמעט 43,000 גברים ונשים מאמצע שנות ה-70 ועד שנת 2002. הממצאים פורסמו בעיתון 'Tobacco Control'. סרטן ריאות בהשוואה לאלה שמעולם לא עישנו, גברים ונשים שעישנו בין סיגריה אחת לארבע סיגריות ביום היו בסבירות גבוהה כמעט פי שלושה למות ממחלה של העורקים הכליליים (של הלב). בקרב נשים, עישון של סיגריה עד ארבע סיגריות ביום העלה את הסיכוי למוות מסרטן ריאות כמעט פי חמישה. גברים שעישנו כמות זו נמצאו בסיכון גבוה כמעט פי שלושה למוות מסרטן ריאות. בקרב "מעשנים קלים" נמצא שיעור גבוה באופן משמעותי במקרי המוות - פי 1.5 מאלו שמעולם לא עישנו. שיעור מקרי המוות מכל הסיבות עלה ככל שמספר הסיגריות שאדם עישן ביום עלה גם הוא. עישון לא סדיר החוקרים מאמינים כי המסקנות אליהן הגיעו מדוייקות, וזאת למרות שנאלצו להעריך את ההשפעה הבולטת של עישון סיגריה אחת עד ארבע במשך חמש שנים אצל "מעשנים קלים" שעישנו פחות זמן. יצויין, כי שיעור משמעותי של מעשנים קלים העלה את צריכת הסיגריות היומית במהלך תקופת המחקר. למרות זאת, מספר הסיגריות לא עלה על תשע סיגריות ליום. עורכי המחקר הדגישו כי לא ניתן היה להסיק מן הממצאים איזו השפעה היתה לעישון לא סדיר - כמו כמה סיגריות בערב שבת - על הבריאות. חוקרים אחרים בתחום הגיבו למחקר וטענו כי מחקרים מקיפים אחרים לא גילו כי עישון של פחות מ-10 סיגריות ביום העלה את הסיכון למחלות לב. אין מספר סיגריות בטוח עורכי המחקר מצידם טענו כי מדובר בממצאים ברורים: המחקר סותר אחת ולתמיד את האגדה כי עישון מספר סיגריות בודדות ביום אינו מזיק. "פשוט הפסיקו, אין מספר סיגריות בטוח", כתבו.

שירקאן12

New member
בוקר../images/Emo140.gif טוב

אין כמו להפסיק לעשן . הרבה יותר בריא. חודש הבא שנתיים ללא עישון.

maxima

New member
בוקר טוב ויום נהדר לכולם...הבוקר פישלתי לעצמי

לא יצאתי להליכה המתוכננת סתם בטלנות שכזאת שהשתלטה עלי יום נהדר לכולם

שירקאן12

New member
מחקר:

אנשים בודדים חולים יותר..... הכתבה המלאה מבזקי וואלה. לא נעים. לא טוב היות האדם לבדו. אחלה משפט.

בוקר אור לכם מה הסיפורים המדכאים בבוקר../images/Emo4.gif

נא להתחיל את השנה בשמחה וברינה ולפעמים הלבד פותר אותך מצרה צרורה אז אנה תראו את חצי הכוס המלאה יחי החופש ומכאן השקט והשלווה

למעלה