היי

מהותי1975

New member
היי

*האם לאחרונה יצא לכם להחשף לנימה אנטישמית בסביבה שלכם?*
חברה שלי שגרה בוויניפג סיפרה לי שלראשונה שהיא הרגישה (ממישהי בעבודה) ביקורת לא נעימה (בלשון המעטה), עם סוג של אצבע מאשימה ליהודים...
היא לא זוכרת שהיו שיחות פוליטיות בעבודה... אבל לאחרונה זה קיבל תפנית, לדבריה. האם גם לכם יצא להתקל בזה?
תודה

זו מתיחה ממש רצינית של מושג האנטישמיות

"ביקורת לא נעימה עם סוג של אצבע מאשימה ליהודים".
וואו.
דחוף לשלוח לוויניפג את שמעון ויזנטל ובמקביל להערך בישראל ובוונקובר לנחשול של מהגרים מוויניפג.
אולי תשתפי אותנו מה היא אותה "ביקורת לא נעימה" ו"סוג של אצבע מאשימה" שנקבל סדר גודל על גל האנטישמיות שמאיים לשטוף את וויניפג?
&nbsp
1) גם לי יש ביקורת על יהודים. ביקורת ממש לא נעימה, ואצבע מאשימה בלי "סוג של".
2) בכל שנותי בקנדה לא נתקלתי בשום אנטישמיות
3) בכל רגע ורגע בישראל יש הרבה יותר אנטישמיות מאשר בכל יבשת אמריקה.
&nbsp
רווח לך?
את יכולה לישון בשקט עכשיו שהעולם כולו נגדנו וכמה טוב בישראל?

פורטי40

New member
בקנדה יש קצת אנטישמיות

אבל פחות מבצרפת , בלגיה, ישראל ובריטניה.
במשך הזמן שאני גר כאן היו כמה הערות על יהודים רודפי בצע, משפיעים מדי, מתלוננים, דורשים, נדחפים, מרמים בעסקים. אבל לרוב לא שמעתי ביקורת דווקא על יהודים. - יותר על מיעוטים אחרים.
בזמן משברים במזה"ת (כולל הנוכחי) שמעתי לפעמים ביקורת מוגברת על התנהלות ישראל, אבל כשהסברתי על "הפצצה המתקתקת" או על מטרות חמאס, דווקא הבינו אותי והם אפילו הסבירו לאחרים.

ilhr

New member
תודה רק רציתי לדעת אם קנדה הופכת לאט

לאנטישמית כמו ארופה או שעדיין לא.

פורטי40

New member
לאט לאט העולם משתנה, לטובה ולרעה

קשה לדעת מה יהיה בעוד 20 שנה. אולי אירופה תינצל מהאיסלם הפושה בה, ואולי לא. אולי קנדה תחוקק חוקים נגד דתות, ואולי לא. וישראל... אולי תהיה מדינה דו-לאומית, ואולי לא.
האנטישמיות באירופה קשורה לאיסלאם? או אולי לא?
בינתיים ב 36 שנים שאני בקנדה, לא ראיתי מגמה כלשהי במעמד היהודים פה. לא שונאים אותנו יותר, ולא פחות.

למעלה