היי "שנה טובה"!!!

haimwe

New member
היי "שנה טובה"!!!

משפט כזה קיבלתי היום מכמה ילדים במחזור.. (יש לציין לא יותר מ-3).. יצא לי עוד לשמוע באוזן ככה, שאנשים שואלים אחד את השני, "מה עשית אתמול בשביל לחגוג?".. מה לעזאזל??? באיזה מדינה אנחנו חיים? לאיזה מצב חברים שלי לכיתה הגיעו שהם לכאורה חוגגים חג שקרוי על בנאדם שהרג אלפי יהודים??? רבנן.. זה מפחיד..

isilme

New member
../images/Emo205.gif../images/Emo42.gif

אני קיבלתי עשרות הודעות "happy new year" אבל זה בסדר, פה זה לגיטימי... במשך הרבה מאוד זמן ניסיתי להסביר לאנשים פה מי זה סילבסטר ואת זה שהוא הכניס יהודים לחביות עם מסמרים וגילגל אותם מראש הגבעה. לא ממש הלך לי.. ://

אתה לא חכם יותר מהם

אם לא יותר טיפש כי זה יפה מאוד לטעון טענות כאלו כשאתה חי במדינה תחת שלטון יהודי עם צבא יהודי וריבונות יהודית יושב לך שם על הכסא הנוח שלך מול המחשב בחדר מחומם עם ארונות מעץ וריהוט מעץ כהה לכל צורך כשלמטה מחכה לך מקרר מלא וארוחה חמה ואתה חי בחברת השפע והזכויות עם משטרה שמגינה עליך מכל שריטה. אבל בגלות זה לא היה בדיוק ככה, רק טיפ טיפה שונה, לא הרבה.

הטענה הזאת לא נכונה בעליל! זה מאד צורם לי.

סילבסטר לא עשה זאת, זו תעמולה של דתיים-קיצוניים בכדי לשמור על הכבוד הלאומי של היהודים שלא יחגגו את חגיגות השנה האזרחית שאינה קשורה למעגל השנה הדתי של היהדות. אני והרב שלי עשינו אישית מחקר קטן על כך לפני הסילבסטר והגענו למסקנה משותפת שאין כל בסיס לאימרות כאלה. סילבסטר הראשון שחי ב314-339 לא עינה יהודים. ואין שום קשר בין החגיגות לבין "הילולתו" של האפיפיור סילבסטר הראשון. ולא, חגיגות השנה האזרחית הן לא חגיגות נוצריות, אלא כלל-עולמיות. כתבתי על זה פוסט שלם. http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1161862 הגיע הזמן שאנשים יפסיקו להפיץ שמועות שקריות חסרות בסיס על אנטישמיות שלא הייתה ולא נבראה. וכן, אני דתי.
ולא, דיון לא יתקיים פה ע"ג הפורום.
זו רק הייתה דעתי, זכותכם המלאה לחלוק על כך - רק אחרי שתקראו את כל הנתונים בפוסט.

ולכל מי שישאל [או רוצה לשאול] -

לא חגגתי את חגיגות תחילת השנה האזרחית אתמול בלילה, הייתי בחנוכת הבית של אחותי - קבענו מזוזה לכבוד הבית החדש.

tahel93

New member
....

יש יהודים, וכן, גם דתיים ואני מכירה אישית כמה, שלא חוגגים את הולדת ישו, אלא את תחילתה של השנה החדשה, זה נשמע הגיוני יותר?

אז כנראה שדעותינו חלוקות בעניין זה.

לדעתי, הסברתי את עצמי טוב מאד בפוסט המדובר.

רוני13

New member
../images/Emo54.gif../images/Emo163.gifבשתי מילים...

חיקוי-הגויים. בהרחבה: זה בדיוק מה שניסו למנוע בימי החשמונאים.

רוני13

New member
../images/Emo54.gif../images/Emo163.gifאוי אתה לא רציני נכון?

זה שהם בחיים לא אומר שזה לא רע. עם הכבוד,העונש הוא לא מיידי בעולם הזה-וגם חשבונות שמיים אין לדעת ככה שמוות הוא לא תמיד העונש לחטא. (אתה צריך גם דוגמאות?)

נכון הם נשארו בחיים! (אזהרה-עומס ציניות)

והאלוקים הגדול והמפחיד לא העניש אותם במוות על שחגגו את השנה האזרחית וגם כשהם לא התפללו ואכלו לא כשר ונגעו בבנות-גם אז הוא לא הרג אותם! אין ספק שעונש מוות בידי שמיים נהיה מקובל לא?

snoop6

New member
לגעת בבנות זה לא IN

העולם הנאור מדבר על לגעת בבנים... אתה ממש בדרך, אבי.. לאמונה אמיתית ולעבודת ה' בעולם הזה תמשיך לסדר לך הקלות פה ושם, כאילו זאת בגרות ותגיע רחוק... ופעם חשבתי שקשה לך עם מי שאתה, שאתה מנסה להתמודד עם הקונפליקט בין הדת לחיי היומיום, שאתה מחפש דרך לפתור את זה, לא לברוח מזה, לחזק את זה, לבסס את זה, לשכנע את עצמך ואולי.. על הדרך עוד כמה. בני עקיבא? שלום.

למעלה