היי "שנה טובה"!!!

אובייקטיביזם צריך להכנס כחוק יסוד.

(לאור הודעות כאלה) כי הוא לא מאפיין את המחקר הקטנטן שעשיתם. זה לא נכון ש- זה כלל עולמי ולא נוצרי ובוא נשכח מהביטוי הנפוץ דתיים קיצוניים. בואו נתקדם קצת...

sivanscom

New member
וואלה..

ב"ה לא יצא לי לשמוע על זה יותר מידי\בכלל.. רק בערב ראיתי אמרו על זה משהו בטלויזיה.. וכשרציתי לרשום לי משהו בפלאפון ראיתי היום זה הראשון לינואר.. אבל סתם ככה, לא הייתי יודעת שזה היה היום...

שומו

New member
אגב, ישראל היא המדינה היחידה בה קוראים ל-1.1

"סילבסטר"

נכון. ../images/Emo45.gif בחול אומרים happy new year

ולא happy silvester או איך שלא כותבים את השם הארוך והמעצבן שלו. רק היהודים הדתיים הקיצוניים נשארו פאנטים בנוגע לעניין הסילבסטר. דאגה זו בכלל לא רלוונטית יותר. אנשים בכל רחבי העולם התקדמו ובכלל שכחו מהשמועה שלחגיגות יש אופי נוצרי [שגם הייתה המצאה אחת גדולה].

רק היהודים הדתיים הקיצוניים נשארו "פנאטים"

בנוגע לדברים האסורים לכל דעה שלא תחפש בתורה (כולל התימנים הרפורמים), כמו לחגוג יום בעל אופי נוצרי מ-ו-ב-ה-ק לא פחות מאשר הכריסמס. יש לנו מה ללמוד ממדינות במזרח שאינן נוצריות, שלא מחצינות וחוגגות בפומבי את כל הפסטיבל הזה שתכליתו היא "מסיבות פצעעץץץץץ!!11 ג'קו המושמושון באולטרסאונד ואפילו מצאתי עם מי להתנשק בחצות!!!1", אלא הנוצרים בה מציינים את זה בצורה מכובדת ושקטה. אתה נסחף אחרי הבולשביזם ה"נאור" שמתבצע בידי מגזר מסוים בישראל, ופתאום כל מה שמעז לצאת נגד ה"קידמה" הוא פנאטי וחשוך. מצדי שסילבסטר יהיה חסיד אומות העולם שהציל יהודים והחביא אותם באותו בית עם צוענים הומוסקסואלים (אגב - מצאת לך מקורות.."חופש".. הגרסה העברית לדר שטירמר, וגם זה כי אני רגוע. מעולם לא נראה מקבץ כה אנטי-יהודי ומגוחך כתוב בשפתנו כמו באתר זה, והיה בטוח שעברתי כמעט על כל דף ודף), זה ממש לא מה שמעניין אותי. אותי מעניין עצם הבעיה שלעם היהודי, שיש לו ב"ה לוח שנה משלו, יש צורך מאוד מאוד מוזר לחגוג בצורה כ"כ ריקנית (כפי שתיארתי קודם) חג של גויים, ולא משנה כמה תנסה לייפות את זה. כן בגלל מסיבות או לא בגלל מסיבות, מדובר בחג נוצרי ושום מכבסת מילים לא תשנה את העובדה שמקור החג הוא נוצרי. השנה היהודית מתחילה ב-א' תשרי (
), וכל ראש שנה אחר אינו שייך ליהדות, ולפיכך משול באיזשהו מקום לחגיגות גויים, ותאמין או לא, אפילו לעבודה זרה. התרבות הזאת היא א-יהודית באופייה, וכל תרבות החגים הנוצרית מדגישה את הנהנתנות ובעצם מכסתחת את העובדה שמאחורי הכל מסתתרת ריקנות אמיתית. צריך להיות טיפש אמיתית כדי לנסות לחקות ולחגוג חגים של דת שקמה בעקבותינו. אה, ותופעת ה"נאורות" בשקל וחצי שבה הנאורים מגדילים את הקפוצ'ינו באילנ'ס כבר יצאה מכל החורים. מתקרב הרגע שבו יהיה חשוך ופרימיטיבי לאסור על אח ואחות מסכנים, שסה"כ התאהבו אחד בשני ("ומי אתם שתתנגדו?!? חשוכים פרימיטיבים, לכו תתגייסו. אה, זה אתה מאגוז? זה ששטפתי לו את האוטו כל בוקר? טוב, אז לך לעבוד חתיכת פרזיט!!") להתחתן ולהביא ילד לעולם, וגם אז יהיה מי שידע לקום ולמצוא איזו פירצה באיזשהו מקום ולהתחיל להשתמש בדמגוגיות נוטפות דביקות וריר ממבטים כלפי הגויים המאגניבים האלו, ולתת מבטים בכל מי שיעז לתמוה על כך. עצם ההתחקות אחרי הנוצרים מראה על איבוד הדרך שלנו, ואם לא יקום משהו עכשיו וישתנה בעוד כמה שנים יהיה מאוחר מדי, ואותם "נאורים" יוכלו להישאר פה, ולהתבוסס בבוץ המגעיל של עצמם. שנה "אזרחית" שמחה לכולם.

snoop6

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gifאני עומדת מאחורי כל מילה.

וטוב שיש מישהו עם כח לכתוב, במקום להתעצל כמוני ורק לענות 'כן'

בואי נלבן כמה דברים.

כריסמס זה חג נוצרי. "סילבסטר" [או: חגיגות השנה האזרחית] זה לא חג נוצרי. לא אמרתי שאני נסחף עם הקידמה ועם הנאורות, ובכך מסתייג מהפאנטיות. אלא אמרתי שהפאנטיות נוצרה כדי להמציא שקרים על ההיסטוריה. שקרים שלא נבראו. ואם ה"עובדות" האלה על סילבסטר [או הקשר בין חגיגות השנה האזרחית כחג נוצרי] הן שקריות - אין בעיה "להצטרף" לקידמה. בחגיגות תחילת השנה האזרחית אני לא פוסל ומכחיש את הלוח העברי של היהדות, אני מצטרף לחגיגות [חגיגות, מי ישמע... החבר'ה יוצאים למסעדה מסכנה באור-יהודה..] כדי להנות וכדי לשמוח בתחילת השנה האזרחית החדשה. תאריך שתקף לגבי כל המדינות בעולם. תתפלאי, גם כלכלת ישראל מנותבת לפי הלוח שנה העולמי. העניין העיקרי שבגללו היהודים לא אמורים לחגוג את חגיגות השנה האזרחית, ואני מסכים עם הדעה הזאת, זה כדי לשמר את הכבוד הלאומי של היהדות והיהודים. אין שום איסור הלכתי שלא לחגוג בתאריך הזה - לא נוהגים לחגוג רק כדי לא לבזות את הכבוד הלאומי-יהודי. אז כמובן שאני לא אצא למסיבות במועדונים וכאלה [כי זה בכלל לא "הקטע" שלי, אני שונא את זה, ואנ'לא עד כדי כך מעוניין לחגוג את זה] אבל אני כן אצא עם חברים לביתקפה/מסעדה. לדעתי את שופטת אותי על לא עוול בכפי. וחוצמזה, רק רציתי סופסוף להוכיח שחגיגות תחילת השנה האזרחית הן לא חגיגות דתיות-נוצריות. וכך עשיתי. קראת בכלל את הפוסט שלי? את כל הזמן יוצאת מנקודות הנחה שחגיגות השנה האזרחית הן סממן או חג נוצרי. נסי להכריח את עצמך לקרוא את הפוסט, יש שם כמה עובדות מויקיפדיה אם "חופש" מפריע לך.

אני בן.

אבישי, שלום. ניכר שאתה לא ממש מודע להגדרה של "פנאטיות", ומבחינתך פנאטיות זה לשלול כל דבר שמקובל בקרב רוב העולם (כמו שאתה אוהב לציין, ושוכח שבלא מעט מדינות ענקיות שדתן אינה נצרות לא חוגגים את זה אלא בצורה מאוד מאוד שקטה, והרבה פחות מוחצנת מאשר בראשית צמיחת גאולתנו), גם אם זה הדבר הכי לא הגיוני שאפשר לחשוב עליו. תאר לעצמך את המצב שאני מאמין שעוד יגיע אם נמשיך ככה, שבעוד 10 שנים פנאט יהיה מי שנלחם בנישואי אח ואחות. אולי הגיע הזמן לחשוב על מילה חדשה נגד כל מי ששולל את ה"קידמה"? בחגיגות השנה ה"אזרחית" אין שלילה של החגים היהודיים (אם כי זה באיזשהו מקום מבטל את ראש השנה היהודית), אבל יש ניסיון ברור להתחקות אחרי מנהג העולם - כי גם אם אין שום סממן פולחני באותן חגיגות ריקות מתוכן, יש בהם משום תרבות של גויים, שהיא לא לנו - ולא משנה מאיפה תסתכל על זה. לא לעם היהודי. אתה חוזר ומציין את העובדה שמדובר בחג אוניברסלי, ושוכח כי אין לנו שום עניין בחגיגות אוניברסליות, בטח כשהמתבונן מהצד מבין שלא רק שלא מדובר בחגיגות אוניברסליות, אלא שהן טפשיות וריקניות משהו. כלכלת ישראל מנותבת לפי לוח שנה זה כיוון דחייבים את זה על מנת לייצב את הכלכלה, ואין בזה משום התפשרות או משהו כזה (על מנת שלא להפסיד סכומים א-פרופורציונלים למשק, בדיוק הסיבה שבגינה אני תומך בהצמדת שעוני החורף והקיץ לזמן העולמי) אלא צורך קיומי. בנשיקה בחצות, למשל, אין שום צורך קיומי. יש צורך להרגיש מאגניב כי אני חוגג חג אוניברסלי, ועם כל הכבוד - זו לא התרבות היהודית. הבט שוב, אין לי שום בעיה עם "סילבסטר", יהיו אמת אשר יהיו המקורות שהבאת לי (כן כן, גם ויקיפדיה לא עובדת על וריטסרום [אמרתי נכון?] ). הבעיה שלי היא עם התרבות ה"אוניברסלית" וה"מתקדמת" בגרוש שהחג הזה משדר, ועם העובדה שאנחנו מנסים לחקות את החג הזה, כשמהצד השני יש לנו תרבות כ"כ נפלאה, וסיבה כ"כ טובה להתגאות בעם ובדת אליה אנו שייכים - ואת העובדה שאנחנו מתחקים אחרי חגיגות אוניברסליות ריקניות קשה לי מאוד לקבל.

כן, וריטסרום.

אתה מדבר אלי בכעס ותוקף כאילו אני יוצא לחגוג ומעוניין לעזוב את היהדות. כשאתה כותב, תזכור שאני יהודי-דתי, כן? בלי לתקוף.
אני בא מעולם דתי ואני מבין לגמרי את כל מה שאתה אומר, באמת!!! אני גם סולד מיציאות למועדונים והנשיקה ב-12 בלילה [כן, תתפלא.], למרות הכל - אני מודע לכך שזו לא התרבות שלנו. אני מסכים עם כולו, רק לא מבין למה. אז חקרתי כדי להבין למה היהדות מתנגדת לכך, וגיליתי את העובדות שהחג הזה לא נוצרי. ברגע שגיליתי את זה, כעת אדע להתעמת עם אנשים שתקועים עם הראש בחול ומאמינים לכל שמועה שאומרים להם על החגים הנוצרים האלה [או בשבילך: התרבות הזאת של הגויים]. היהדות תמיד הייתה ותהיה המיוחדת מכל דתות אחרות, לדעתי צריך באמת לשמור על הכבוד הלאומי שלה. ומצער אותי לשמוע שיש אנשים שבאמת יוצאים לחגוג בתחילת השנה האזרחית החדשה במועדונים - אבל מצער אותי לראות עוד יותר אנשים דתיים שמפיצים שקרים על דברים שלא נבראו בכלל. מצער אותי לשמוע כל ההטפות חסרות הבסיס האלה!

ובוא נסיים את הדיון הזה פה, בבקשה. ../images/Emo141.gif

הא, וקבל את התנצלותי שהתייחסתי בנקבה בהודעות הקודמות, פשוט המילה "אדומה" העלה לי את חוט המחשבה של פניה לבת.

haimwe

New member
עברתי ברפרוף על כל ההודעות הנ"ל...

והגעתי למסקנה שאחרי הכל, אפילו שלכאורה הוכחת שסילבסטר לא רצח מאות יהודים, ושחג השנה האזרחית הוא לא חג נוצרי.. יש להבין גם שהוא לא חג יהודי ולכן אין שום סיבה או רשות שתחגוג אותו. החג הזה הוא חג של גויים ושאני אומר של גויים אני לא מתכוון למקור שלו אלא למי שחוגג והמציא אותו ואדם יהודי דתי שחוגג את החג הזה הוא לכאורה כופר במנהגי הדת.

בולשביזם?

ה' ישמור למה אתה משתמש בכינוי הזה? היו כבר אנשים לא הכי נחמדים שנהגו להשתמש בו והוא לא מי-יודע-מה חיובי

למעלה