אני בן.
אבישי, שלום. ניכר שאתה לא ממש מודע להגדרה של "פנאטיות", ומבחינתך פנאטיות זה לשלול כל דבר שמקובל בקרב רוב העולם (כמו שאתה אוהב לציין, ושוכח שבלא מעט מדינות ענקיות שדתן אינה נצרות לא חוגגים את זה אלא בצורה מאוד מאוד שקטה, והרבה פחות מוחצנת מאשר בראשית צמיחת גאולתנו), גם אם זה הדבר הכי לא הגיוני שאפשר לחשוב עליו. תאר לעצמך את המצב שאני מאמין שעוד יגיע אם נמשיך ככה, שבעוד 10 שנים פנאט יהיה מי שנלחם בנישואי אח ואחות. אולי הגיע הזמן לחשוב על מילה חדשה נגד כל מי ששולל את ה"קידמה"? בחגיגות השנה ה"אזרחית" אין שלילה של החגים היהודיים (אם כי זה באיזשהו מקום מבטל את ראש השנה היהודית), אבל יש ניסיון ברור להתחקות אחרי מנהג העולם - כי גם אם אין שום סממן פולחני באותן חגיגות ריקות מתוכן, יש בהם משום תרבות של גויים, שהיא לא לנו - ולא משנה מאיפה תסתכל על זה. לא לעם היהודי. אתה חוזר ומציין את העובדה שמדובר בחג אוניברסלי, ושוכח כי אין לנו שום עניין בחגיגות אוניברסליות, בטח כשהמתבונן מהצד מבין שלא רק שלא מדובר בחגיגות אוניברסליות, אלא שהן טפשיות וריקניות משהו. כלכלת ישראל מנותבת לפי לוח שנה זה כיוון דחייבים את זה על מנת לייצב את הכלכלה, ואין בזה משום התפשרות או משהו כזה (על מנת שלא להפסיד סכומים א-פרופורציונלים למשק, בדיוק הסיבה שבגינה אני תומך בהצמדת שעוני החורף והקיץ לזמן העולמי) אלא צורך קיומי. בנשיקה בחצות, למשל, אין שום צורך קיומי. יש צורך להרגיש מאגניב כי אני חוגג חג אוניברסלי, ועם כל הכבוד - זו לא התרבות היהודית. הבט שוב, אין לי שום בעיה עם "סילבסטר", יהיו אמת אשר יהיו המקורות שהבאת לי (כן כן, גם ויקיפדיה לא עובדת על וריטסרום [אמרתי נכון?] ). הבעיה שלי היא עם התרבות ה"אוניברסלית" וה"מתקדמת" בגרוש שהחג הזה משדר, ועם העובדה שאנחנו מנסים לחקות את החג הזה, כשמהצד השני יש לנו תרבות כ"כ נפלאה, וסיבה כ"כ טובה להתגאות בעם ובדת אליה אנו שייכים - ואת העובדה שאנחנו מתחקים אחרי חגיגות אוניברסליות ריקניות קשה לי מאוד לקבל.