היי... שוב אני

Diableror

New member
אל תשבור את הראש

אחרים עשו את זה בשבילך
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=337&msgid=42643837 Diableror

EvilFlame

New member
לכוכב השחר ולמכשפה

חוש שישי לכולם יש!!!! לא רק לך! ממש שמח לבלום אותך! ובקשר לוויקה,אי אפשר להאמין בוויקה יחד עם יהדות/איסלם/נצרות (מכל סוג שהוא) כי קודם כל הדתות האלה מתנגדות מאד לעבודת אלים אחרים. והוויקה תופסת את האל היהודי/מוסלמי/נוצרי והשליחים שלו כשטנים כך שבעצם בדתות האלה את בוגדת באל שלך ובוויקה את בוגדת באלים שלך משמע... את לא יכולה להאמין גם בזה וגם בזה. אי אפשר לעבוד אלים מנוגדים כל כך.

ToryMaster

New member
תקשיב

אתה תהיה זה שישלם לי על מקלדת חדשה בפעם הבאה שהודעה מגוכחת כזאת תגרום לי לשפריץ עליה את כל המים שבפה שלי, יש? וויקה תופסת את האלים של הדתות המונותאיסטיות כשטנים? וויקה מכירה בקיום שטנים? WTF?

RainBird

New member
אני עם יעל. אתה לא מכיר את הוויקה או דתות נאו פאגניות. אתה כותב שטויות. יותר מידי שטויות. הוויקה לא מאמינה בקונספט השטני כלל וכלל. ארדן.

אני מציע שתקרא שוב את מה שכתבתי

כי קראת כנראה מהר מדי ולא שמת לב, וענית בכלל לא לעניין. ואני אצטט את ההודעה שלי: "בלי קשר ליהדות, לאלוקים, לוויקה או לכל דת אחרת, את יכולה להיות מכשפה ובעלת "כוחות". אין חובה להיות "וויקני/ת" כדי להיות "מכשפ/ה". יש מכשפות מכל הסוגים, מכל הדתות ומכל המינים." מה זה בדיוק אומר? שלא משנה במה אדם מאמין, הוא יכול להיות בעל "כוחות". אז הטענה שלך כי "ממש שמח לבלום אותך", היא לא במקום, כי כאן אנחנו טוענים את אותו הדבר. עכשיו לשאר ההודעה שלך - גם ציינתי שאי אפשר להאמין הן בוויקה והן ביהדות בו זמנית. אבל הטענה שלך ש"והוויקה תופסת את האל היהודי/מוסלמי/נוצרי והשליחים שלו כשטנים" זו טענה שקרית ומגוחכת לחלוטין. המצאת את זה בעצמך?

אראדיה

היא לא וויקה. זה בא ממסורת כישוף שונה, הנקראת "סטרגה", מסורת כישוף איטלקית (וגם זה לא בטוח, מאחר וקיימת האפשרות שלילנד המציא את הספר). נכון, ישנם דברים בתוך ה- Gospel of Aradia אשר השפיעו על הוויקה ועל גרדנר, אבל זהו לא טקסט וויקני. ולגבי ה"שטנים" המוזכרים שם - אל תיקח את זה באופן המילולי של המילה. תקרא את זה בקונטקסט של שאר "הבשורה" ותוכל לראות למי הטענה מופנית באופן ספציפי - לשכבה השלטת, המורכבת מאריסטוקרטים ואנשי דת תאבי בצע ורודפי שררה. אפשר להגיד שמדובר בקטע בטקסט שהוא בעל משמעות חברתית, היוצא כנגד העריצים.

EvilFlame

New member
את זה לא ידעתי על ארדיה

חשבתי שזה דווקא כן של הוויקה. אבל עדין הבלימה עדין תקפה וכמו שאמרתי זה היה למכשפה. וכן אני וידע שזה נגד העריצים,אישית אני רואה את כל המכשפים למינהם שהתנגדו לעריצים ולאנשי הדת ולכל ה"אדונים" אני רואה אותם בתור גיבורים! מה לעשות שהרבה מההשקפה הדומה לשלי לא מסכימים איתי זאת דעתי אני רואה את כל המכשפים של אותה תקופה ארורה של עריצות כגיבורים,אז תתבעו אותי.

הסבר

תראי אני מכיתה א למדתי בבית-ספר דתי. בכיתב ו הבנתי שאני מכשפה. והיתחלתי ליקרוא אל הוויקה. ומאז אני מאמינה בדת של הוויקה. אבל אני יודעת שאלוהים קייים אני לא שומרת שבת. אין אני לא עושה מצוות לא הולכת לבית הכנסת זה ממש לא קשור אליי. אני פשוט מאמינה שאלוקים קיים וזהו. אני מאמינה בדת של הוויקה. ואני פשוט מודעת לזה שאלוהים קיים זה הכל.

למעלה