היי... שוב אני

LiRs Lullaby

New member
היי... שוב אני../images/Emo9.gif

מעניין אותי לדעת איך אתם משלבים בין עבודת כישוף ליהדות?(או לנצרות\איסלאם???) זתומרת, האם ניתן להאמין גם באלהים ובו-זמנית לעסוק בכישוף? או שיש איזושהי דרך שבה אתם משלבים ביניהם? נורא מסקרן אותי כי אני עצמי דיי אתאיסטית ורציתי לדעת אם יש פה מישהו שהוא מסורתי(??) ומכשף או שכולם פה חילונים או לא יודעת מה נו..... וגם עוד שאלה- אני מבינה שעבודת הכישוף היא סוג של אמנות שלוקח שנים לפתח וללמוד ויש לי הרבה כבוד לזה אבל אם זה באמת עובד אז איך זה שאין אנשים מבוגרים שמתפרסמים בגלל יכולות טלקינטיות או משהו מדהים שכזה? עד עכשיו שמתי לב לשרלטנים כמו אורי גלר שמלבד לכופף כפיות ולגרום לשעון להיעצר, הוא לא ניחן בכישרון להעיף חפצים או גודמיט, כל דבר שלא קשור למתכת.

אני דתיה.

וכישוף ככישוף בהחלט לא משתלב יפה עם היהדות. ליהדות יש דברים משלה, אמונות משלה, אלוהים חזק ויציב שהוא המקור להכל. אם יש לך שאלות ספציפיות אני יכולה לנסות לענות.

Bassman

New member
יש אנשים שקוראים לזה קבלה,

יש אנשים שקוראים לזה מאגיה ויש אנשים שסתם קוראים לזה להתפלל.

EvilFlame

New member
הינה תשובה.

שילוב בין מאגיה לאמונה באל (או אלים) קיים כבר מזמן. יש גם את השטניסטים של לה ויי שהם עושים "מאגיה" ומאמינים בשטן. בעיקרון יהדות ונצרות בשניהם יש קבלה (בנצרות לעיתים רחוקות יותר אבל כן מה לעשות יש למישהו בעיה עם זה? לא ניראה לי שזה מפריע למישהו..) בכל מיקרה. אגב יש אנשים שמידי פעם מתפרסמים על קסמי אופל למשל. לא בארץ בכל אופן ><. בכל מיקרה אני לא מבין מה הבעיה בין להאמין באלוהים ולעסוק במאגיה שהיא מעבר להיותה אומנות גם סוג של מדע! לפי דעתי עם מאגיה נחשב לחטא או כפירה אז חצי עולם כופר בלימודי מדעים. מאגיה זה מדע ויש ענינים שקשורים למאגיה שהם קשורים למדע והמדע הכללי חוקר את המאגיה... ובלה בלה בלה. בקיצור,מאגיה אפשר לשלב את זה עם כל דת. וזה לא כפירה. ואני לא חילוני...

LiRs Lullaby

New member
אבל יהדות ונצרות

אלו דתות מונותאיסטיות וחשבתי שכישוף הוא סוג של פגאניזם לא? הקבלה היא התחום המיסטי של היהדות אבל לפי התורה כל מעשי כישוף הם אסורים או קשורים לפולחן אלילים. יש לך קישור לכתבה או מאמר על אנשים שהתפרסמו בגלל כישופים?

neophile

New member
להפעיל את השכל

כמה מלים...כישוף...מאגיה... תראי את זה ככה, הסיבה שמעשי כישוף אסורים ביהדות היא אותה סיבה שאסור ללמוד קבלה לפני גיל 40. ברגע שאת נהפכת למאגית את מקבלת על עצמך שבתוך הדתות המונוטאיסטיות יש גרעין של אמת שהוסתר בכוונה המטרה שלך היא להסיר את הצעיף אולי זאת גישה שכלתנית מדי , ותרגישי יותר בנוח בתור וויקנית הנקודה היא שבשביל להכנס לעולם המאגי ולהשאר ביהדות את חייבת להפעיל את השכל , זה לא יעבוד אחרת. אולי אפילו ברמה מזוכיסטית במקצת רוב האנשים שהתפרסמו בגלל כישופים היו ידועים לשמצה. שחר.

RainBird

New member
פאגניזם זה סדרת דתות. כישוף זו פעילות. לא דת. מזוזה זה קמיע, חמסה זה קמיע שבמקורו לשפע. תפילה מגובה באמונה זה לחש. מה ההבדל? השמות שאנחנו נותנים לדברים. לרוב אם יש מילה במאגיה היהודית שאי אפשר להחליף בשום שם אחר, אז נאמר "סגולה" במקום המילה מאגיה או כישוף. כישוף זה דבר שאוניברסלי לכל הדתות ובכל הזמנים, בכל אמונה הוא מוצא צורה אחרת. ביהדות את את הקבלה, מיסטיקת המרכבה (שלא שרדה יותר מידי) בנצרות יש את הגנוסטיקה והקבלה ההרמטית- בפאגניזם יש שם למאגיה כמו שיש שמות לדתות הפאגניות- הקלטים קוראים למאגיה פיף פאף- וכדומה וכדומה. פשוט חפשי בגוגל על אנשים במאגיה מפורסמים- אליסטר קראולי למשל, דיון פורצ'ן- ישראל רדרגי, אני מאמין שיש עליהם כתבות בעברית. ארדן. נ.ב- המילה אלילים זו מילה דרוגטורית שנוצרה על ידי היהדות כדי "להמניך" את האלים הפאגנים. אני וחברי הפורום הפאגנים נשמח אם תמנעי משימוש במילה זהו.

אורי רז

New member
כמה הערות

"מזוזה זה קמיע" יש הטוענים שהמזוזה היא קמיע, אבל זאת לא אמת אוניברסלית - הרמב"ם טוען שלראות במזוזה קמיע זאת עבודה זרה, ושהמזוזה היא לא יותר מהצהרה שהבית שבדלתו היא קבועה הוא יהודי ושהסיבה היחידה שיש לקבוע אותה מלכתחילה היא כי אלהים רוצה שהיא תזכיר לדרי הבית את אלהים ומעשיו ביציאת מצריים. "תפילה מגובה באמונה זה לחש" יש כמה רבנים ששגו לחשוב כך רק לאחרונה, מה שגרם נזק קשה לאמונתם של אי אילו יהודים. לחש פירושו נוסחא שעובדת, כמו שאקמול עובד. ביהדות, בה אי-אפשר לכפות על האל דבר, הטענה הזאת היא כפירה - התפילה איננה אלא בקשה לאל, שמתוקף היותו כל יכול וחופשי מכפיית אדם רשאי לסרב לבקשה או להענות לה בצורה חלקית או שונה מזאת שציפה לה המתפלל. אותו דבר עם סגולה - הגישה שיש איזה נוסחה שתגרום לדברים לקרות כנגד רצונו של האל הכל יכול היא כפירה. כך, לאמר ש X היא סגולה להריון שעובדת תמיד, גם אם אלהים החליט להעניש אישה בעקרות, היא כפירה. לכל היותר אפשר לאמר שאלהים החליט, מרצונו החופשי, להענות לכל מי שעשתה תשובה.

RainBird

New member
אין אמיתות אוניברסליות. רק תפיסה. למשל אני עונד ירוק תמיד כדי להזכיר לי את הברית עם העצים שביצעתי. יש כאלו שיאמרו שזה קמיע, יש אנשים שיגידו שזה דבר אחר- אבל זו לא הנקודה, מילים שונות לדברים דומים כן. חלק מהלחשים הם בקשות מהיקום, לא הכל ציווי ולא הכל נוסחא שעובדת, האמת שזה רחוק מלעבוד בצורה שבלונית או צפויה. לפעמים זה ממש לא עובד. יש לי לחשים שנועדו לרפא, אבל לא כל לחש ירפא- במיוחד עם יש סיבות רוחניות עמוקות לחולי שהלחש לא יכול לפתור. אתה אומר שתפילה תלויה ברצונו של האל, הלחש תלוי בדברים רבים וגם ברצונו של היקום. ארדן.

neophile

New member
הבהרות

"חלק מהלחשים הם בקשות מהיקום, לא הכל ציווי ולא הכל נוסחא שעובדת, האמת שזה רחוק מלעבוד בצורה שבלונית או צפויה." למען האמת זה כן עובד בצורה שבלונית והיא צפוייה בהתאם לרמה שאתה נמצא בה בלי לשכוח שהשבלונה היא אינסופית. או שמה נאמר שהאי צפיות יחסית לכושר הצפייה שלך . ולכן מכשפים רבים לא יטרחו לבצע כישוף ריפוי לבן אדם גם אם זה ירפא את הסימפטומים, זה לא בהכרח ירפא את הסיבה כי אין מה לרפאות בסיבה, מדובר במחלה שהאדם בחר בה . לכן הדרך היחידה תהייה לכוון את הכישוף לאותו חלק בתת מודע אבל אז אתה משפיע על הרצון החופשי של הבן אדם מרצונו החופשי הוא בוחר למקם את עצמו במצב דואלי(תת מודע רוצה להיות חולהvs רצון מודע להרפא) אסור לך להשפיע על התת מודע מפני שאתה מסתכן בליפול באשליית הדואליות עמוק יותר ,עמוק כלכך שאתה עלול לשכוח שאתה בדואליות תמידית, וזה יכול להוביל לסכיזופרניה בסופו של דבר. לכן אם אני ינקוט בגישה המודעת אני יביא את הבן אדם להבנה שהרצון המודע שלו להרפא נובע מהרצון הלא מודע שלו להיות חולה אז אני ישאל אותו למה הוא בחר בלמקם את עצמו בדואליות זאת? מה היתרונות והחסרונות של המצב הזה? זה הזמן שבן אדם יתחיל לקבל הבנות נשמתיות . ברגע שהבן אדם נמצא ברמת מודעות הזאת , אז אני ישתמש בכישוף כדי לחבר את החיה הפנימית והגבוה שלו. אני ישתמש באנרגיות היצירתיות הגשמיות(הצ'קרות התחתונות) כדי לחבר אותו לאנרגיות היצירתיות הגבוהות שלו כי גם כאן יש דואליות בין החיה הפנימית לגבוה , אבל רק לאחר שקיים קשר לנשמה אפשר בכלל להתחיל להתמודד עם החיה . ולרוב כישוף יותר אפקטיבי בלאשלות ולהטעות , אם האשלייה הזאת תוביל לחיבור נשמתי אז טוב ויפה אחרת זה יהיה הפוך מלהתעלות. מאגיה שחורה שמנצלת את אשליית הדואליות בחומר למען התחמרנות גרידא ,למען תאוות חולפות וכו' ובבחירתנו המלאה! תפילה היא לא כמו כישוף, בתפילה אני מעביר בקשה לאני העליון שלי שיעביר אותה הלאה...ואם הבקשה עומדת בהתאם לחוזה הנשמתי שלי היא תאושר ואני ייודע על כך טקס שאמאני יחבר את החיה הפנימית והגבוה שלי דתות מונוטאיסטיות באו לחבר אותנו לאני העליון לנשמה להיררכיה דתות פגאניות\שאמניסטיות באו לחבר אותנו לחיה כל אחת מהן מכילה גם את השנייה ,המונוטאיסטים כפו את התפיסה שלהם בצורה מאוד חייתית, מאוד השרדותית בעוד שהפאגאנים\שאמאניסטים פעלו עם שקט ושלום נשמתי זה אולי יכול לשפוך אור על למה הפגאנים בחרו להעלם , כי הם היו מחוברים לנשמה , לנשמת כדור הארץ גאיה ,והם ראו את התועלת הגדולה שדווקא הקונפליקט בינהם למונוטאיסטים יוביל - אבולוציה של הנשמה. מה שצריך להיות בהסכמה עם האל כפי שהגדרת הוא הרצון הנשמתי , בעוד שמה שצריך להיות בהסכמה עם היקום הוא הרצון החייתי והכי חשוב ששני הרצונות האלו יהיו בהסכמה, שתהייה במסלול של התעלות בעזרת שניהם. חשוב חשוב חשוב לא להזניח את הילד! שהוא הגוף הפיסי שלנו האישיות האגו הוא הכלי שמאפשר לנו להתעלות לכן התייחסו אליו בהתאם! במיוחד בזמן זה של מעבר עידנים יש לכל אחד בחירה לעשות אם הוא נשאר עם המערך הנשמתי הקיים או שהוא בוחר לעבור אבולוציה , שזה כולל איחוד מחדש של החייתי והנשמתי . בברכה שחר ומדריכים .

EvilFlame

New member
בדרך כלל כותבים על זה

בעיתונים ברוסית.. כשקורה משהו אז הם כותבים...

שאול למשל,

הסיר את האובות והידעונים-ואז הלך לבעלת האוב, דבר שהוצג כשלילי בעיני המחבר. מה אפשר להבין מכאן...המממ...

תשובה

תיראי אני מכשפה. יש לי חוש שישי אני רואה רוחות יש לי טלפתיה ואני קוראת מחשבות לא ממש טוב קראת אבל בסדר. עכשיו אני מאמינה בד' אבל למכשפות יש מן אמונה משלהם הוויקה. כמובן שאני מאמינה באלוקים אבל אני בדת של הוויקה. אז מקווה שעזרתי

את קצת מתבלבלת.

את לא יכולה להיות גם מאמינה ב"אלוקים" היהודי ובדת היהודית וגם מאמינה בדת הוויקה. זה פשוט לא מסתדר. לוויקה אלים משלה ותפיסות דתיות משלה, והן שונות לחלוטין מהדת היהודית ומאמונה באלוקים היהודי. כך שגם וויקנית מאמינה וגם יהודיה מאמינה, את לא יכולה להיות - ואם את חושבת שכן, אז לא הבנת הבסיס של שתי האמונות הללו כראוי. אם תרצי קישורים לאתרים המסבירים בצורה מהימנה על האמונות הוויקניות (והם לא רבים יחסית, יש הרבה "זבל" ברשת) אשמח לקשר אתרים כאלו. בלי קשר ליהדות, לאלוקים, לוויקה או לכל דת אחרת, את יכולה להיות מכשפה ובעלת "כוחות". אין חובה להיות "וויקני/ת" כדי להיות "מכשפ/ה". יש מכשפות מכל הסוגים, מכל הדתות ומכל המינים.

למעלה