היי.. שאלה בחשמל

היי.. שאלה בחשמל../images/Emo26.gif

נתון שכל הבטריות והנגדים בשלושת המעגלים זהים. האם ההספק במעגל C גדול פי 2 מההספק במעגל B ? האם ההספק במעגל A גדול פי 2 מההספק במעגל B? האם הזרם דרך הנגד הוא זהה במעגל A ובמעגל C ? האם המתח דרך נגד בודד במעגל C הוא כפול מהמתח דרך נגד בודד במעגל B ? HELP .. אני רק יודעת לגבי הסעיף השלישי שהזרם דרך הנגד אינו זהה במעגלים A ו-C, כי זה חיבור במקביל. תודה לעוזרים

yoni162

New member
התשובות שיצאו לי

"האם ההספק במעגל C גדול פי 2 מההספק במעגל B ?" - כן, ההספק במעגל C הוא: zzz (2v^2)/r zzz בעוד שההספק במעגל A הוא: zzz v^2/r zzz "האם ההספק במעגל A גדול פי 2 מההספק במעגל B?" - כן, ההספק במעגל A zzz v^2/r zzz ההספק במעגל B zzz v^2/2r zzz "האם הזרם דרך הנגד הוא זהה במעגל A ובמעגל C" - לא, במעגל A הזרם דרך הנגד הוא חצי מהזרם שעובר דרך הנגד במעגל C. "האם המתח דרך נגד בודד במעגל C הוא כפול מהמתח דרך נגד בודד במעגל B ?" - ההגיון אומר שכן, כי במעגל C שני הנגדים מחוברים במקביל, כל אחד לסוללה, כך שעל כל אחד מהם נופל מתח של V. אבל במעגל B הנגדים מחוברים בטור, כך המתח V צריך "ליפול" על שניהם, ומאחר והנגדים זהים, מפל המתח יתחלק בצורה שווה, כך שעל כל אחד מהם יפול מתח של V/2. מתח על נגדים בטור תמיד מתחלק עליהם פרופורציונלית להתנגדות שלהם.

yoni162

New member
מה עם הראשון?

הזרם שעובר בנגד במעגל A שונה מהזרם שעובר דרך נגד במעגל B, הזרם במעגל B הוא חצי מהזרם במעגל A.

yoni162

New member
עוד טעות..

טעות שלי ליתר דיוק, ההספק במעגל C הוא פי 4, לא פי 2, מההספק שמופק במעגל B. בתשובה הראשונה עניתי לך על מעגל A..אני מאשים את השעה. ההספק במעגל B הוא: zzz v^2/2R zzz ההספק במעגל C הוא: zzz 2v^2/R zzz

../images/Emo4.gif

גם זה לא נכון.. ועכשיו אני גם לא יכולה להגיד לך מה התשובה הנכונה, כי נגמרו לי הניסיונות
חחחח

yoni162

New member
עשית..

false false true false true ? אם כן וזה יצא לא נכון אז אני באמת מתנצל, לא יודע איפה טעיתי..

עוד אחת../images/Emo26.gif

נתון: R1=15ohm R2=31ohm R3=47.5ohm R4=31.5ohm e = 35 V חשב את המתח על R4 ואת הזרם על R2. אני יודעת ש I3=I4 כי הם מחוברים בטור ו V1,2=V3,4 ומצאתי את ההתנגדויות השקולות R1,2 R3,4 R1,2,3,4 ואין לי מושג איך ממשיכים..

למעלה