היי... קצת מורכב

nitzile

New member
היי... קצת מורכב

טוב, פעם הייתי כותבת פה, ואם לא הייתי כותבת אז סתם הייתי מחפשת פעולות בימים שבהם לא הייתי מקורית במיוחד... אז קיצר, שנה שעברה כשהייתי בכיתה י' הייתי מדריכה. היה מדהים להדריך, אהבתי את זה מאוד מאוד מאווווד בואו נגיד ככה... אבל בכל שאר הדברים שהיו קשורים לצופים קצת פחות התחברתי: הייתה לי רשגדי"ת מזעזעת, כאילו ממש... יחס נוראי, וגם הדרכתי בזוג והיו לי בעיות עם הזוג, עם הגדוד ועם המרכזים, אז עזבתי את השבט בסוף השנה. עברה שנה מאז ועוד מעט אני עולה ל-י"ב, ות'אמת? אני ממש מתגעגעת להדרכה. וגם רוצה לצבור ניסיון בהדרכה בשביל הצבא וכאלה... ובאמת, הדרכה זה משהו שנורא אהבתי. אז עכשיו אני מוצאת את עצמי בהתלבטות לא קלה, אני יודעת שחסרים מדריכים בשבט ושאמנם אני לא אוכל להדריך נעורים, אבל כיתה ו' כן, זה יכול להיות לא רע... אני פשוט פוחדת ששוב ייקרו כל הדברים שגרמו לי לעזוב מלכתחילה (למרות שהמרכזים התחלפו, מן הסתם יהיה לי רשג"ד/ית אחר/ת ואני גם לא אדריך בזוג, או עם אותו זוג). וגם יש את הקטע של הזמן עם כל הבגרויות וזה... אז קיצר אחרי כל החפירה הזאת, מה אתם אומרים, כדאי? ואממ מדריכים שמינסטים, איך אתם מסתדרים עם זה, ככה גם הלימודים וגם ההדרכה? תודה לכל מי שעונה. :)

YogevLevi

New member
לפי דעתי.....

לפי דעתי את יולה לחזור..... לפי דעתי אין הסדך כ"כ גדול בין י' ל-יב'.... בשניהם יש בגרויות ולחץ. מי יודע...אולי יתנו לך הדרכה בכירה....אם הדרכת שנה ראשונה אני לא מוצא שום סיבה למה לא לתת לך ז, או ח' (ט' קצת יותר בעייתי נראה לי) חוץ מזה, אם הדרכה עושה לך טוב אז למה לא?

ונטורי

New member
אם יש לך ניסיון של שנה הדרכה

את יכולה להיות מדריכת נעורים או ראשגדית של הדרכה נמוכה אני מאוד ממליץ לך לחזור להדרכה במיוחד שי"ב זאת השנה האחרונה בצופים וכדי לך לעשות משהו פעיל ואני מאמין שתמיד יש לחץ פשוט צריך לדעת לסדר זמן תחשבי איך המרכזים הצעירים מסתדרים? הם גם בי"ב וגם להם יש בגרויות ואם הם מצליחים לארגן את הזמן תאמיני לי שגם את. ממליץ לך על הדרכה ח' - הכי מיוחד שיש... בהצלחה

YogevLevi

New member
לא נראה לי

ואנימדבר בבתור אחד שרדף אחרי המרכזים חצי שנה כדי לקבל ח' ובסוף קיבל ז'......(לא נמע טוב XD) קיצר...לכל שכבה יש את הדברים שלה.....בז' למשל יש את האתגר של להביא אותם לצופים...אחד הדברים היותר קשים שעשיתי בחיים שלי..... אבל כשהגיעו לי 14 חניכים לפעולה הראש שלי היה בעננים.....זה היה אח הדברים המספקים....

ונטורי

New member
בהחלט לא נשמע טוב XD

בכל מקרה יש מצב שאתה צודק.. זה גם לא שניסיתי כל הדרכה שהיא ככה שאני לא יכול לדעת..

ליזיגי

New member
חח סורי שאני מתערבת אבל יוגב כלכך צודק :))

להדריך ז' זה ה-דבר... ולדעתי זה בין התפקידים הקשים ביותר בשבט ! בכל תפקיד ובכל שכבה יש את היחוד שלה ואת הקושי שלה .... קשה להחליט מה יותר כיפי וחשוב וקשה.. וכו'... זה גם מאוד מאוד תלוי בגדוד שמדריכים .. ובקשר לזאת עם הבעיה סורי אני לא יודעת את שמך =]] לדעיתי לכי על זה! זו שנה אחרונה, תני את הפוש האחרון... וכמו שאמרו לפני, אין סיבה לא לתת לך להדריך ז' או ח'.. או לרשגד ד-ה-ו, למרות שתכלס עדיף הרבה יותר להדריך :)) בהצלחההה

nitzile

New member
זהו שזה לא כל-כך פשוט...

אני לא בטוחה שאני יכולה להדריך ח', כי אצלנו זה מתחלק ככה בעיקרון: י' מדריכים את ד'-ה', י"א את ו'-ז'-ח' וי"ב את ט'. אז נכון שיש מקרים חריגים וכאלה... אני לא רוצה לגזול לשביעיסטים את ההדרכות האלה שגם ככה יש עליהן תחרות גדולה (אני מדברת על ז'-ח'... חוץ מזה שסביר להניח שלא ייתנו לי הדרכה בחירה... לאדעת למה.) זה עדיין שווה את זה, בשביל להדריך ו'?

ונטורי

New member
אני חושב שכן כדי לך לקחת את הצאנס

ולדעתי יתנו לשמינסטית ז' \ ח' אז פשוט תבקשי אבל כל הדרכה היא שווה!

YogevLevi

New member
עדיין לא מוצר שום סיבה......

אין לך מה להפסיד.....את יכולה לבקש ומקסימום לא יתנו לך...... בכל מקרה...גם אם לא תקבלי ז' או ח' ותרצי הדרכה בטוח תקבלי משהו, ולמה לא להדריך ו'? מה רע בזה?

למעלה