היי! פליז כנסו לפה!!!!

• פותח הנושא Lao
  • פורסם בתאריך

Lao

New member
היי! פליז כנסו לפה!!!!

אז ככה, סליחה על בורותי, אבל קראתי עכשיו מאמר על רונות ומה כל רונה מייצגת, אבל המאמר לא הועיל לי כי אני לא ממש יודעת מה הן רונות בעצמן! איך אני אמורה להשתמש בהן בכישוף? איך אני אמורה בכלל לעבוד איתן? מה הן בכלל?.... בבקשה, אם מישהו יודע, או יכול להפנות אותי למאמר שמסביר מה הן רונות בכלל, ואיך עובדים איתן אני הייה יותר מאסירת תודה.
אס, תודה מאוד!!!!!

Lao

New member
אה! ועוד דבר! {מנצל"שת לעצמי..}

אני מתרגלת השלכה אסטרלית, ולפני כמה ימים קרה לי במהלכה דבר מוזר שאני לא יודעת אם הוא אמור לקרות. אני שכבתי ועשיתי הכל כמו תמיד, הידיים וכל הגוף שלי עיקצצו, ופתאום המסך השחור {שתמיד רואים כשהעיניים סגורות} התחלך בלבן חלק, ואז שחור מקומט וחוזר חלילה, ככה בערך דקה ופתאום אורות עגולים של סגול התחילו להופיע מול עיניי, ואני הרגשתי בתוכי שמשהו אוטוטו הולך לקרות... טופ, זה משיך אבל שום גבר לא קרה המשכתי עוד ועוד והפסקתי. וים לאחר מכן עוד פעם נשכבתי והתחלתי לתרגל את זה, אבל הפעם אחרי שהגוף שלי התחיל לעקצץ במקום לראות את המסך הלבן התחלתי לראות מימין קרן אור קטנה ואחרי כמה זמן הבנתי שהעין הימינית שלי מתחילה להפתח, סגרתי אותה מיד ואחרי פחות מחצי דקה העין התחילה עוד פעם להיפתח לאט לאט, עוד פעם עצמתי אותה ובפעם השלישית שהיא התחילה להיפתח החלטתי שלא לעצור בעדה. וככה גם העין השנייה שלי התחילה להיפתח והרגשתי איך העניניים שלי נפתחות באיטיות ולבדן, עד שכל הראייה שלי התמקדה וראיתי את התקרה של החדר שלי. אז ככה, אם מישהו יודע מה זה היה אמור להביע אני אודה לו מאוד, כי לי אין שמץ של מושג.. תודה!!!!

Envenom

New member
רונות..

רונות הן "סימנים מאגיים" שלפי האגדה נתגלו ע"י האל הנורדי אודין, שתלה את עצמו הפוך על עת החיים ("יגדרסיל"; הנורדי, לא הקבלי) בשביל זה.. יש 24 מהן (25 בתפיסה החדשה שטוענת שיש גם "רונה ריקה" כלומר- שום סמל..) ולכל אחת משמעות שונה (כמו שקראת במאמר). דרכי העבודה איתן מגוונות מאוד.. יש קסמי רונות, שבהם משתמשים רק ברונות כדי להשיג מטרה כלשהי. בד"כ נהוג לעשות מה שנקרא rune binding שזה חיבור ויזואלי של מספר רונות שיתאימו את המטרה, או rune script (או "כתב רוני") שבו מסדרים רונות (3, 5, 7, או 9, בהתאם למטרה ולדרך בה רוצים שיתבצע הדבר) משמאל לימין, כשהרונה השמאלית מסמלת בד"כ את המטרה, האמצעיות את הדרך, והימנית ביותר "סוגרת" את הכתב. את הכתב הרוני או הrune binding טוענים באנרגיות (כמובן שנהוג לקרוא לכוחותיו של אודין במקרה הזה) ומניחים את הרונות במקום בהן הן אמורות להשפיע. יש גם דרך לחיזוי בעזרת רונות, אבל אני לא אפרט כרגע כי זה באמת ארוך. חוץ מקסם רוני משתמשים ברונות ספציפיות כדי להוסיף כוח מאגי לטקסים, כלים טקסיים, למעגלים, וכו'. אם יש לך שאלות יותר ספציפיות אני גם אוכל לענות

TheBlueOne

New member
רונות- ההיסטוריה

רונות (במקור מילה סקנדינבית-נורדית שפירושה "סוד"
). קבוצה של אותיות אלפביתיות עתיקות שהייתה בשימוש של שבטים גרמניים וסקנדינביים כמערכת כתב לצרכים מאגיים וחיזויי העתיד. מערכת הרונות העתיקה הידועה ביותר היא "The elder futhark" המכילה 24 "אותיות" (רונות). ככול הנראה נוצרה אי שם בשנת חמישים לאחר הספירה (התאריך של הרונות הכי עתיקות שמצאו). המונח " futhark" המיוחס לאלפבית הרוני הוא בעצם חיבור של הצליל של ששת האותיות הראשונות. גירסה מורחבת ומאוחרת יותר – הגירסה האנגלו-סקסונית נקראת "Futhorc" ומכילה 29 או 23 אותיות, הייתה בשימוש בשנת 400 אחרי הספירה. (בקרב העמים הסקנדינביים, בשונה מאצל האנגלו סקסוניים- גירסת הרונות התקצרה אפילו ל- 16 אותיות בלבד). כבר למעלה ממאה שנים מתווכחים חוקרים על מוצא הרונות- חלקם טוענים שמוצא הרונות מהאלפבית היווני, חלקם מהלטיני וחלקם דוגלים ברשימת שפות אחרות, אך ללא ספק , ידוע כי לרונות קשר ישיר וראשוני עם מסורות מאגיות גרמניות – כפי שמשמעות המילה "Rune" רומזת. ההיסטוריון הרומאי טאקיטוס (Tacitus) מדווח בספרו על שבטים הגרמניים ("Germania" , נכתב בשנת 98 אחרי הספירה) המשתמשים בשיטה לחזוי העתיד בעזרת ה- "notae" ("signs" בפירוש חופשי). גזרי עץ קטנים מעץ אגוזים המסומנים באותם "notae" . שלושה מאותם גזרי עץ היו מושלכים על האדמה ומפורשים. כפי שציינתי, הרונות הידועות העתיקות ביותר שנמצאו, נמצאו באזור מלדורף שבגרמניה (Meldorf) בסביבות חמישים אחרי הספירה, כך שדיווחו של טאקיטוס כנראה מתייחס לרונות או לכלי דומה קדום להם לחיזוי העתיד. בתקופה מאוחרת יותר, נמצאו רונות באזור דרום סקנדינביה כאשר הן מצוירות על גבי אבנים קטנות ומאויירות כמו כן באותיות מאגיות שחלקן היו בעלי מובן סתום אשר מזכיר את ה "nomina Barbara" . (המילה ברברה מקורה מיוונית- ברברוס, או ברברי בלשוננו- כל אדם של דיבר יוונית (מכאן הפירוש היומיומי שלנו למילה ברברי- פרא אדם, אדם שאינו מתורבת). מילים אשר לא הייתה להן משמעות ביוונית והיו בשימוש נפוץ בטקסים מאגיים ביוון זכו לכינוי Barbarous names ). מחקרים ותיעודיים שונים משייכים את הרונות לאל הנורדי אודין (Odin). לאלו השולטים באומנות הרונות הנסתרת, היה שמור הכינוי "erilar" ומקומם החברתי והדתי בקרב השבטים הגרמניים היה גבוה מאוד באותה תקופה (תקופת המיגרטינוס – Migrations , 300-800 אחרי הספירה ) עד להתנצרות סקנדינביה במאה האחת-עשרה. עם בואה של הכנסייה והאלפבית הלטיני, החלו בהדרגה להיעלם הרונות משימוש. איורי רונות מימיי הביניים הכוללים מוטיבים קלאסיים, ערבים ומסורות מאגיות של ימי הביניים- מעידים על כך שדרך המאגיה הנורדית הלכה ונעלמה מהזיכרון העממי. בתחילת תקופת הרנסאנס , רונות שרדו רק דרך ציונים ואזכורים בכתבים שונים. גילויי הרונות מחדש, נעשה על ידי עבודותיו של החוקר והמאג השוודי ג'והאנס באורוס (Johannes Bureus , חי בין השנים 1568-1652), אשר חקר את שרידי התרבות הפגאנית הסקנדינבית (דמות מובילה וחשובה בצמיחתו של זרם הפגאניות הטיאוטוניק – Teutonic). אזכורים לרונות האנגלו סקסוניות גם כן תפסו את עיניהם של חוקרים אנגליים- וכך התחיל תהליך הגילוי מחדש של הרונות. אבן דרך בהחזרת השימוש ברונות אל המסורת, שייכת לגוידו ואן ליסט (Guido von List , 1848-1919). בשנת 1902 , בזמן שהחלים מניתוח עיניים, חווה ואן ליסט חוויה מיסטית בה שיחקו הרונות תפקיד חשוב ומרכזי. ואן ליסט עיצב מערכת רונות המונה 18 חלקים, המבוססים על קטעים מה-"Elder Edda" , בה מגלה האל אודין את סודות הרונות. שיטה זו פופולארית עד היום באזורי גרמנייה והסביבה אך פחות בשאר העולם. חלוץ נוסף בלימודי רונות במסורת הגרמנית היה פרדריך מארבי (Freidrich Marby, 1882-1966 )אשר פיתח שיטת יוגה המבוססת על שימוש ברונות. עם פרסום ספרו של ראלף בלום (Ralph Blum) "The Book Of Runes" ב- 1978, החלו הרונות לקבל תנופה והמידע עליהם נהיה נגיש לציבור הרחב (למרות הביקורות הקשות על רמתו הרדודה והמטעה של הספר ), דבר שיצר תשתית וביקוש לחיבורים נוספים בנושא בו זמנית עם צמיחתו והתחדשותו של זרם הפאגני הטיאוטוניק. ובכן, מאז נוסדו עוד מס' שיטות והרונות עוצבו בצורות שונות, הוכנסו למסורות שונות. זהו , פחות או יותר (
), ההיסטוריה של הרונות . נושאים מקורבים הממולצים לקריאה לאלה המתעניינים בנושא: Asatru , anglo-saxon futhark, armanen runes, elder futhark. מחברים ממולצים: Aswynn (198) , Davidson (1981) , Flowers (1986

Lao

New member
תודה!!!!../images/Emo140.gif ואהבתי את החתימה שלך..

Lao

New member
תודה מאוד!!!!../images/Emo24.gif

וכן יש לי שאלה יותר ספיציפית, נגיד אני רוצה למשוך אהבה לעצמי, {אהבה כל שהיא של אדם, בלי לפגוע ברצונו שלו, פלוני, בקיצור.} אז איך אני עובדת עם אחת הרונות {או כמה, אני זוכרת שהיו כמה לאהבה}, איך אני מחברת אותן לטקס, או אם אני יכולה לייצר רונות משלי {להרגיש יותר קרובה אליהן, מאשר לקנות אותן.} בכל אופן, תודה....

Marsha Figg

New member
הציטוט הזה שבחתימה שלך,

מהאהובים עלי בין הציטוטים מהארי פוטר שנשמעים לא טוב כשחושבים על זה... *חיוך זדוני* "אני מתכוון, כשאתה במיטה!" "מה ז'תומרת, אני לא אמיץ במיטה?" גררר, עזבו
רחלי

למעלה