שלום
אני לא אוהב למחזר הודעות בפורומים אבל כבר נתתי כמה עצות למישהי אחרת לגבי אותה שאלה אז אני מעתיק לך את ההודעה.
אני אוסיף עוד טיפ אחד: ממליץ ללמוד לפסיכומטרי השני עם ספרים של חברה אחרת מאלו שלמדת איתם לפסיכומטרי הראשון.
*********
ההמלצות שאתן לך מיועדות ללימוד עצמי (לאור דברייך שאת לא מעוניינת לעשות עוד קורס). לפני הכל- זכרי שכדי להשתפר צריך להשקיע זמן! אם את מודעת למגבלותייך (משפחה, עבודה)- תכנני את תקופת הלימוד כך שתימשך על פני יותר זמן (לא באופן מוגזם כי גם זה לא טוב) כך שתספיקי ללמוד ברמה גבוהה את כל החומר.
ההמלצות שאתן לך יתחלקו ל-2 תקופות- תקופת לימוד ותקופת מרתון.
חלק 1 - תקופת הלימוד:
* רכשי את אחת הערכות ללימוד עצמי, כרגע בשוק יש 2 ערכות מובילות: פסיכו וניב רווח. שתיהן טובות, ובשתיהן יש גם ספרי תרגילים וגם הסברים (לערכה של פסיכו מצורף ספר הסברים מעולה- פסיכו כיס, ואילו ההסברים של ניב רווח נמצאים באתר שלו).
הערכה של ניב רווח עולה כ- 1000 ₪, הערכה של פסיכו עולה כ- 650 ₪ (אפשר לרכוש את הערכה של פסיכו בתוספת תשלום יחד עם קורס וידאו בוואלה סקול- סרטונים של מורה שמלמד את כל החומר).
טיפ נוסף- את הערכה של פסיכו יכול לרכוש כל משוחרר טרי/מילואימניק חבר מועדון "בהצדעה" בהנחה נוספת.
* עוד אופציה יקרה יותר- לרכוש ערכה ללימוד עצמי של high q שנקראת "self class"- היא כוללת בנוסף לספרים גם גישה לאתר שלהם, תוכנת לימוד מילים מעולה באנגלית וכל שיעורי הקורס בוידאו (המחיר שלהם הוא כ-2000 ₪, אני לא בטוח שהעלות הגבוהה מוצדקת).
המלצות:
* אנגלית- תוך כמה חודשים אפשר להשתפר המון באנגלית!
שני דברים עיקריים שיעזרו לך להשתפר:
א. לימוד מילים באנגלית (בכל הערכות יש מילונים)
ב. קריאת מאמרים באנגלית דרך האינטרנט (בהתחלה זה יהיה לך קשה ותצטרכי לפרש במורפיקס כל מילה, אבל אחרי כמה קריאות זה כבר יזרום יותר טוב).
וכמובן- לפתור את כל תרגילי האנגלית בערכה שקנית (ואפשר להוסיף גם חומרים של המרכז הארצי-פירוט בהמשך). גם כשאת מתרגלת מהספרים כדאי ללמוד מילים חדשות תוך כדי תרגול (ברגע שאת נתקלת במילה שאת לא יודעת, למדי אותה).
בנוסף, יש כמות עצומה של חומרי תרגול טובים של המרכז הארצי באנגלית (בחינות ישנות, בחינות אמי"ר).
* מילולי- התמקדי פחות בשינון מילים בעברית, ויותר בנושאים הבאים: הבנת הנקרא, השמ"ש, שאלות ההגיון השונות (בדגש על הבנת פסקה ומחקרים), טכניקה לפתרון אנלוגיות.
בנוסף, אל תשכחי שבמבחן יש גם פרק חיבור וצריך להיערך גם אליו.
* כמותי- הרבה חומר- חשוב לעשות תכנון מתי לומדים כל נושא (ע"פ החומר בערכה שקנית) ולתרגל המון!
חלק 2- המרתון
בתקופה זו (אחרי שסיימת ללמוד את כל החומר)- התמקדי בשני דברים:
א. הדבר העיקרי- פתרון מבחנים של המרכז הארצי על זמנים-
המרכז הארצי פרסם כמה עשרות בחינות (כ- 9 מתוכן מעודכנות למתכונת החדשה והן הכי טובות. עוד כמה עשרות במתכונת הישנה, ואפשר להתאים אותן למתכונת החדשה ע"י הורדת חלק מהשאלות)- כל מבחן שאת פותרת בשלב זה חשוב לתחקר ולהפיק ממנו לקחים!
(אפשר להדפיס בבית דפוס כמות גדולה של מבחנים תמורת כמה עשרות שקלים).
ב. חזרות ממוקדות על נושאים
בהצלחה!