היי עבודה

אשרת

New member
אבל...

למעשה אתה לא יכול לעשות הבדלה בין זה לבין זה לבין זה. החרדים מקבלים, עכשיו, אםתפסיק להם לחלוטין את הקצבאות, אתה לא חושב שאתה תפר את השוויון בזכויות ובחובות?

st dragon flame

New member
עוד פעם אבל?

בטח שאני יכול לעשות הבדלה. החרדים מקבלים עכשיו קצבאות על כלום, אבל זה לא אומר שאי אפשר לבטל אותם. מן הסתם זה ידרוש זמן (אי אפשר לבטל את כל הקצבאות במכה) אבל זה אפשרי, ונחוץ.

אשרת

New member
יהיה פה אבלים כמה שאני ארצה ../images/Emo123.gif

אתה לא יכול לעשות הבדלה , למה על כלום - מה? הילדים שלהם לא צריכים לאכול?! או שפשוט תשווה לכולם את קצבאות הילדים ואת הקצבאות, ורק מי שבאמת צריך יקבל?

st dragon flame

New member
זה לא אומר שאני לא יכול להתלונן

קודם כל, כן-קצבאות ילדים צריכים להיות קשורים להכנסה-אדם שעושה 20000 שקל נטו לחודש לא צריך לקבל קצבת ילדים. ואם אדם יסרב לעבוד כדי להאכיל את הילדים שלו על המדינה לדאוג לילדים ולהגיש תביעה כנגד האב. זה שהחרדים התרגלו לא לעבוד זה לא אומר שיש להם איזו זכות לזה. החרדים בארה"ב עובדים, וחוץ מזה-אם אין לחם אין תורה...

אשרת

New member
להתלונן על מה בדיוק?

ולא, אתה לא צריך לעשות הבחנה בין אדם שמרוויח 20,000 לבין אחד שמרוויח פחות על קצבאות הילדים, גיא. אתה גם ככה לוקח לו יותר מיסים מאשר לאחרים, אז עכשיו אתה רוצה גם להפלות אותו לרע בקצבאותה ילדים משום שהוא מרוויח יותר?! "אין לחם אין תורה"--> תגיד את זהל חבר הכנסת חיים רמון שהוא חבר די טוב של החרדים, שיעביר להם את זה, ואז תחזור אלינו עם התשובה שלו :)

st dragon flame

New member
על האבלים

אני לא מפלה אותו לרעה, מטרתם של הקצבאות הן תמיכה בחלשים. אני לא משלם לו קצבאות מאותה סיבה שהוא משלם יותר מיסים-כי הוא יכול.

אשרת

New member
העיקר שתרגיש טוב עם התלונות.

אז זהו שלא, יש מקומות שבהם אסור לך להפלות אנשים. אם אתה נותן קצבאות ילדים, תן אותם לכולם, ובכלל מי שאינו יכול לכלכל את עצמו ועוד פחות כאשר יש לו ילדים, אז למה שיביא ילדים?

st dragon flame

New member
אני מרגיש מצויין : )

הבאת ילדים, בטח ילד אחד, היא זכותו של כל אדם (גם במגילת זכויות האדם של האו"ם לדעתי). את לא יכולה להגיד לאדם לא להביא ילדים לעולם כלל.

אשרת

New member
זה הכי חשוב.

נכון, אני לא יכולה ואני גם לא אומרת, אבל מצד שני אתה לא יכול להכריח אותי לתת לאותו אדם מימון על מנת לגדל את הילד שלו. נכון?

st dragon flame

New member
תודה

המימון הוא לא לאדם אישית אלא כדי להבטיח שהילד יזכה לתנאים מינימאלים. יכול להיות שיש מקום להפסקת קצבת ילדים אחרי מס' מסויים אבל זה דיון אחר, אני חייב לציין שלא חשבתי על זה אז אין לי דעה (בנתיים).

אשרת

New member
בבקשה

תסלח לי, אבל קצבה של 100 ש"ח לילד זה לא ממש הבטחה לגידול הילד...

st dragon flame

New member
בשביל זה צריך להעלות אותן

וכדי להעלות אותן צריך להקטין את מס' המקבלים. וד"א-קצבאות ממש לא חייבות לבוא ככסף מזומן, אלא כסיבסוד מוצרים (אלו יבוא מן הסתם לכל האוכלוסיה), ארוחות בבית הספר, ותלושים לקניית מוצרים. דבר כזה ימנע ניצול של הכסף לצרכי ההורים ויגרום לאנשים לעבור הסבה מקצועית למביאי ילדים לעולם

אשרת

New member
אבל אבל אבל אבל

זה יעלה עו יותר לקופת המדינה, ואז תצטרך להעלות מיסים, ואז אתה שוב פעם פוגע באלו שכן עובדים. אז מה עשית בזה?

st dragon flame

New member
עוד פעם אבלים?

אם אנשים שמרוויחים יותר מסכום מסויים לא יקבלו קצבאות, ומאיזשהו ילד לא יועברו קצבאות אז זה יעלה פחות. בנוסף-מה לעשות, תמיכה בחלשים עולה כסף. אני לא מתחמק מזה ולא מפחד מזה-אני מאמין שיש למדינה חובה להגן על האזרחים שלה לא רק מבחינה ביטחונית.העלאת מיסים, קיצוץ בתקציבי הביטחון, בתקציבי השרים-הכסף יצטרך לבוא מאיפשהו. ד"א-אם לא יהיה עוני והעזרה לחלשים תיהיה גדולה יותר אז יהיו פחות פשיעה ואלימות, פחות אנשים בכלא, הון אנושי טוב יותר (שירויח יותר וישלם יותר מיסים)-וכל זה ישיג עוד כסף...

אשרת

New member
כן

אבל שוב- למה שאני אשקיע בלמודים, אקרע את התחת בלימודים שלי, אשתעד לעבודה שלי, על מנת שמחצית מהמשכורת תלך לאנשים אחרים? איפה הצדק?

st dragon flame

New member
את רוצה צדק?

איפה הצדק בזה שילדים צריכים לצאת לעבוד בגיל 15 כדי לכלכל את משפחתם? אני אישית מעדיף לדאוג לכך שהעניים יקבלו תנאי חיים נורמאלים מאשר שאנשים מבוססים (פחות או יותר) יתלוננו על חוסר צדק. למה שתשקיעי? כי עדיין-מצבו של האדם שמרוויח יותר, יותר טוב.

goanin

New member
אני חושב שבין שתי המפלגות

יש הכי הרבה מן המשֻתף. הרי אם היו דומות בכל, לא היו שתי מפלגות אלא אחת. שינוי והעבודה תשבנה בהרמוניה לדעתי, משום שחוץ מהעניין הכלכלי-חברתי אין סוגיות בהן יש מחלוקת חריפה. בעניין הכלכלי-חברתי נפגש באמצע, כמו שתמיד עושים.

למעלה